Stantard καναρινιών καφέ και κοβάλτιο

Συζήτηση με θέμα Stantard καναρινιών καφέ και κοβάλτιο, που ξεκίνησε από SAKIS_X, στο Forum 'Εκθέσεις - Διαγωνισμοί - Σεμινάρια' του PetBirds, 13 Ιαν 2008.

 1. SAKIS_X

  SAKIS_X PB New Member

  Με αφορμή διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με τα στάνταρτ των μελανινικών καναρινιών θα ήθελα να μεταφέρω μεταφρασμένο για ενημέρωση σας από τη σελίδα της COM Γερμανίας το παρακάτω κείμενο. Εκείνο που καταλαβένω μέσα από διάφορα Γερμανικά φόρουμ είναι ότι : η δημοτικότητα των καφέ καναρινιών είναι μικρή και αυτό γιατί γίνονται συχνές αλλάγες στα πρότυπά τους. Οι αλλαγές αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα οι εκτροφείς πριν προλάβουν να σταθεροποιήσουν τα πουλιά τους στα νέα στάνταρτ αυτά αλλάζουν.
  Οι γερμανοί ονομάζουν τα παρακάτω πρότυπα για τα καφέ "ιταλικού τύπου" ενώ τα παλιότερα "Βελγο-ολανδικού τύπου".
  Αν διαβάσουμε "πονηρά" τα στάνταρτ για τα καφέ, θα καταλάβουμε ότι φέτος στους διαγωνισμούς το προβάδισμα θα το έχουν τα θηλυκά στα έντονα και χιονέ φτερώματα.
  Λογικά τα νέα στάνταρτ από τη στιγμή που δημοσιεύονται επίσημα από την COM ισχύουν κατευθείαν. Δεν ξέρω πόσοι κριτές θα δώσουν πίστωση χρόνου και το 2008 προκειμένου οι εκτροφείς να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Υπάρχει έντονη συζήτηση στους Γερμανούς γιαυτό το θέμα.

  "Καφέ καναρίνια (κλασική μελανίνη) και Μαύρα Κοβάλτιο/ Καφέ Κοβάλτιο

  Το συμβούλιο της C.O.M./O.M.J. (κριτές) στη συνεδρίαση του από 7 έως 9/9/2007 αποφάσισε τις παρακάτω αλλαγές στα καναρίνια χρώματος και ειδικότερα στα κλασικά καφέ στα καφέ κοβάλτιο και στα μαύρα κοβάλτιο.

  Πρωτόκολλο για τα πρότυπα των καφέ πουλιών (κλασική μελανίνη):

  Καφέ: κίτρινο κίτρινο ιβουάρ κόκκινο κόκκινο ιβουάρ λευκό κυρίαρχο λευκό υποτελές.

  Μήκος πλάτος και σχήμα της μελανίνης (σχεδίου) όπως και στα καναρίνια της μαύρης σειράς με σκούρο καφέ χρώμα. Το μέγιστο σε καφέ Φαιομελανίνη στο περίγραμμα των φτερών (μικρά φτερά) στα φτερά πτήσης και ουράς και ομοιόμορφη κατανομή στην πλάτη.
  Το σχέδιο των πλευρών πρέπει να είναι συμμετρικό και ευδιάκριτο με ίδιο τόνο χρώματος όπως στο σχέδιο της πλάτης και του κεφαλιού. Καφετιές κεράτινες περιοχές.
  Το λιπόχρωμα εμφανίζετε πολύ σκούρο (λόγω της έντονης παρουσίας της φαιομελανίνης).
  Έντονη αντίθεση μεταξύ μελανίνης σχεδίου και μελανίνης επιφάνειας.

  Το είδος της μελανίνης Κοβάλτιο ενσωματώθηκε στις καρτέλες κρίσης.

  Πρωτόκολλο για τα πρότυπα του Μαύρου Κοβαλτίου:

  Επιτρέπονται: κίτρινο κίτρινο ιβουάρ κόκκινο κόκκινο ιβουάρ λευκό κυρίαρχο λευκό υποτελές.

  Σχέδιο όπως και στα κλασικά μαύρα πουλιά (πλατύ και συνεχόμενο).
  Το άπλωμα της μελανίνης σε όλο το φτερό εμφανίζει το πουλί ποιο «σκοτεινό άραχνο».
  Πρέπει να εμφανίζετε όσο ποιο σκούρο γίνετε σε όλο το σώμα (πλευρά φτερά πτήση φτερά ουράς στήθος πλευρά κάτω μέρος κοιλιάς) ανεξάρτητα από το αν είναι έντονο χιονέ ή μωσαΐκ.
  Το καφέ χρώμα δεν εμφανίζετε.
  Ράμφος πόδια είναι μαύρα.

  Πρωτόκολλο για τα πρότυπα του Καφέ Κοβαλτίου:

  Επιτρέπονται: κίτρινο κίτρινο ιβουάρ κόκκινο κόκκινο ιβουάρ λευκό κυρίαρχο λευκό υποτελές.

  Σχέδιο όπως και στα κλασικά καφέ πουλιά (πλατύ και συνεχόμενο).
  Το πουλί πρέπει να εμφανίζει όσο γίνετε ποιο σκούρακαφέ μελανίνη επιφάνειας (όσο ποιο σκούρα γίνετε) σε όλο το σώμα (πλευρά φτερά πτήση φτερά ουράς στήθος πλευρά κάτω μέρος κοιλιάς) ανεξάρτητα από το αν είναι έντονο χιονέ ή μωσαΐκ.
  Ράμφος πόδια είναι καφετί."
   
 2. Serinia

  Serinia PB New Member

  Σακη , εδω αναφερεσε σε διαγωνιστικα προτυπα και μονο?Εχω καποια απορια σχετικα με το χρωμα καφε κοβαλτιο.Καποια φωτο ισως να βοηθουσε αν μπορουσες να ανεβαζες.Εγω την ερωτηση μου θα την κανω παρ'ολα ταυτα.Στην φωτο που επισυναπτω το πουλι αυτο μπορει να ειναι καφε κοβαλτιο?
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 3. SAKIS_X

  SAKIS_X PB New Member

  καλημέρα

  δυστυχώς δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν είναι κοβάλτιο το καναρίνι στη φωτογραφία. Δεν έχω εκτρέψει τέτοια πουλιά. Το ποστ το έβαλα για ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται.
  Σχετικό άρθρο θα δεις σε αυτό το λινκ. Κτηνιατρική Σχολή ΑΠΘ - Κλινικές & Εργαστήρια μπορείς να δεις από τις φωτο τις διαφορές.
   
 4. Serinia

  Serinia PB New Member

  Σε ευχαριστω παντως για την απαντηση σου και για τον χρονο που μου διεθεσες.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...