Ringneck φθηνό αλλα δεν είναι ήμερο

Συζήτηση με θέμα Ringneck φθηνό αλλα δεν είναι ήμερο, που ξεκίνησε από Mpikis, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 6 Δεκ 2008.

 1. Τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά ενός παπαγάλου.Εχω κάποια είδη στο μυαλό μου αλλα θέλω πρωτα να το ψάξω καλά και να μην κανω βιαστικές ενέργειες...Είδα το βραδάκι σε ένα πετ στη Θεσσαλονίκη ringneck πράσινα μικρά σε ηλικία (μωρά) στα 80 ευρω!Mε το που πλησίαζες το κλουβί έκανα όλα σαν τρελλά..τρόμαζαν με το παραμικρό..πόσο εύκολο είναι να εξημερώσεις ένα τετοιο παπαγάλο?
   
 2. Καλημέρα. Η αγορά ενός παπαγάλου δεν γίνεται με κριτήριο την τιμή αλλά με την συνειδητή απόφαση μετά από διάβασμα και ενημέρωση και σύμφωνα με το χρόνο και το περιβάλλον που διαθέτουμε.Μα είναι φυσικό να τρομάζουν αφού βλέπουν γύρω τους αγνώστους που τα ανησυχούν συνεχώς.Όλα μπορούν να γίνουν με υπομονή και επιμονή.Μα πιο πολύ είναι απαραίτητη η αγάπη που κάνει και θαύματα όπως και στους ανθρώπους.Διαβάζοντας στο φόρουμ θα βρεις τις απαντήσεις που ζητάς στα θέματα για παπαγάλους.
   
 3. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Το ότι είναι μωρά, σου το είπε ο petshopάς; Αν ναι, ζήτα να δεις πρώτα αν το δαχτυλίδι τους έχει πάνω 08 για να σιγουρευτεις γιατί οι αυτοί προκειμένου να πουλήσουν λένε ότι θέλουν! Αν είναι όντως μωρό σίγουρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα!
   
 4. Κωσταντίνε καλημέρα!Δέν ανέφερα κάπου οτι το κριτηριο της αγοράς ενός παπαγάλου είναι η τιμή...σίγουρα παίζει ρόλο και στην ηλικία την δική μου των 25..Εχω διαβάσει τόσο τα Δικαιωματα των παπαγαλών όσο και διάφορα αρθρα έτσι ώστε να μπορέσω να καταλήξω κάπου!Το θέμα το ξεκίνησα γιατί αν έχεις διαβάσει και προηγούμενα πόστ μου την έχω πατήσει απο διάφορα πετ σοπ με αποτέλεσμα να τα βλέπω όλα καχύποπτα...Γιαυτό το ανέφερα εδώ ετσι ώστε να μην παει καποιος και δελεαστεί απο την φθηνή τιμη τους και αποδειχθεί οτι αυτή η τιμή έκρυβε παγίδες!Που μπορεί να μην συμβαίνει τίποτα και όλα να είναι άψογα και ιδανίκα..Για να κατάλαβεις παλιότερα ήμουν στο τσάκ στην αγορά ενός ζακό που τον είχα βρεί 500 ευρώ απο πετ σοπ!Τον συγκεκριμένο ζακό μου τον παρουσίαζε ιδανικό αλλα αποδείχθηκε οτι ήταν μεγάλος και άγριος!Φυσικά και όλα τα πετ σοπ δεν είναι έτσι..αλλά υπάρχουν και αυτοί οι μη-επαγγελματίες με κυρίο γνωμωνα το κέρδος..
   
 5. Εφή τα είδα κι εγώ και με τα μάτια μου..όσο μπορούσα να ξεχωρήσω δηλαδη...Γύρω απο τα μάτια τους δέν υπήρχε δαχτυλίδι (άλλο χρώμα) ηταν μονόχρωμα και στα αρσενικά το δαχτυλιδι γύρω απο το λαιμό τους ισα που μπορούσες να το διακρίνεις!Εχουν και δαχτλίδι που αναγράφει ημερομηνία και θα το κοιτάξω!
   
 6. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Ωραία τότε.. Μου ακούγεται μια χαρά, αν και από τιμή αν θυμάμαι καλά τόσο κάνουν τα άγρια. Αν τα ταισμένα στο χέρι έχουν 150€ τότε το 80€ είναι σίγουρα ok!
   
 7. Λέγοντας άγριο εννοούμε οτι είναι ταισμένα απο τους γονείς τους?Το οτι δέν είναι ταισμένα στο χέρι μου το ανέφερε ο καταστηματάρχης.Οπότε αν είναι μωρά είναι ολα ευκόλα..αν είναι και ταισμένα στο χέρι τότε όλα είναι ευκολότερα..Σαφός παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας τόσο ο δικός μας όσο και του παπαγάλου.
   
 8. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Ναι άγρια εννοούμε αυτά που είναι ταισμένα από τους γονείς τους και όχι στο χέρι! Αν όντως είναι μωρά τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα όπως λες και εσύ! Να είσαι προετοιμασμένος να φας καμιά δαγκωματιά βέβαια-είναι στο πρόγραμμα-και όλα θα πάνε καλά..:)
   
 9. Θέλει πολύ υπομονή και επιμονή απο πλευράς σου για να εξημερώσεις ένα τέτοιο παπαγαλάκι. Και ώρες ασχολίας. Τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο. Οτι του δώσεις θα πάρεις!
   
 10. Στον τίτλο του θέματος είχα γραψει ringneck φθηνό αλλα...και τώρα βλεπω κάποιος έχει προσθέσει δεν είναι ημερο!Πηγα και σε ενα αλλο πετ σόπ για ringneck και μου είπαν αγρια είναι και αγρια μένουν και δεν προκειται να μιλήσει ποτε...Γιαυτό και είναι φθήνα σε σχεση με το μεγεθός τους και τετοια..Του ανέφερα μετά και το φόρουμ και η απάντηση ήταν : Οτι θέλουν λενε στα φορουμ!Συνεχίζω και λέω είδα και youtube στο youtube...μιλάνε και χορεύουν και τα χαιδεύεις και τα πάντα...Απάντηση: Περιπτώσεις 1 στο 1.000.000...
   
 11. Τι να σου πω...Εγω τη ροζέλα μου την είχα πάρει σε κατάσταη που ούτε το κλουβί της στο ένα μέτρο δεν μπορούσα να πλησιάσω. Σήμερα μετά απο 1 χρόνο, σχεδόν, τρώει απο το χέρι μου. Και σου φέρνω σαν παράδειγμα τη ροζέλα μου γιατί και αυτή άγρια ήταν όταν την πήρα. Αν ασχοληθείς ουσιαστικά με το παπαγαλάκι, τους αφιερώσεις ώρες και έχεις υπομονή και επιμονή (όπως σου έγραψα και παραπάνω) όλα γίνονται κατά την εμπειρία τη δική μου. Η απόφαση δική σου.
   
 12. Yasmin

  Yasmin PB Member

  Κι εγώ με την κοκατιλίνα μου, δεν την πήρα ήμερη, αλλά κατάφερα και την εξημέρωσα μια χαρά.. Η δική μου γνώμη είναι αν δεν έχεις χρόνο και υπομονή να πάρεις ένα ήμερο γιατί αν δεν έχει εύκολο χαρακτήρα το πουλάκι, μπορεί να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις! Τον Σενεγαλέζο ας πούμε τον πήρα ήμερο και είμαι ευχαριστημένη..
   
 13. Να κάνω μια μετάφραση στα λόγια του πετσοπά

  1.αγρια είναι και αγρια μένουν και δεν προκειται να μιλήσει ποτε
  Τα έχω στην κλούβα με άλλα 40 παπαγαλάκια και δεν λένε λέξη, άσε που μόλις πλησιάζουν τα παιδιά των πελατών φωνάζοντας αυτά τρομάζουν.

  2.Γιαυτό και είναι φθήνα σε σχεση με το μεγεθός τους
  Πάρε ένα ακριβότερο είδος να βγάλουμε κι εμείς κάνα φράγκο

  3.Οτι θέλουν λενε στα φορουμ!
  Αχ μας έχουν κάψει που πάνε και ξυπνάνε τον κόσμο και δεν τρώει πλέον η καρδερίνα σκέτο καναβούρι και μας ζητάνε όλοι εξωτικούς σπόρους και σπιρουλίνες.

  4.είδα και youtube στο youtube...μιλάνε και χορεύουν και τα χαιδεύεις και τα πάντα...Απάντηση: Περιπτώσεις 1 στο 1.000.000...
  Αφού είπαμε, δεν το κάνουν τα δικά μου δεν το κάνει κανένα τέλος!

  Και για να μιλήσουμε και λίγο και να πούμε ότι θέλουμε. Όλα τα πουλιά μπορεί να εξημερωθούν. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες βέβαια που καθορίζουν σε ποιο βαθμό θα είναι αυτή η εξημέρωση. Ο χαρακτήρας από πουλί σε πουλί διαφέρει καθώς και από είδος σε είδος. Κανένα πουλί δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι από πριν το πάρουμε ότι θα εξημερωθεί. Ακόμη και Ζακό να πάρουμε μπορεί να έχει τέτοιες εμπειρίες ή να μας αντιπαθεί απλά και να μην μπορέσουμε ποτέ να τον πλησιάσουμε. Σιγουριά δεν υπάρχει ποτέ και με κανένα είδος. Με τη σωστή εκπαίδευση όμως και από μικρή ηλικία είναι λίγες οι περιπτώσεις ατίθασων πουλιών που δεν δέχονται με κανένα τρόπο τον άνθρωπο. Αν μάλιστα έχουν ταϊστεί και από εμάς (όχι απλά στο χέρι) τότε έχουμε 99% επιτυχία στην εκπαίδευση. Μια παγίδα με πουλιά που τα ακριβοπληρώνουμε επειδή είναι ταϊσμένα στο χέρι είναι η εξής.Τα πουλιά μεγάλωσαν και ήταν ήρεμα μέχρι ένα σημείο αλλά από εκεί και μετά τα κράτησαν μαζί με άλλα πουλιά σε χώρους ακατάλληλους χωρίς φροντίδα και επαφή με τον άνθρωπο και ξανά αγρίεψαν. Δεν είναι ούτε ακατόρθωτο αλλά ούτε και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να εξημερώσουμε ένα παπαγάλο. Θέλει πολύ υπομονή, απεριόριστες ώρες για να είμαστε μαζί του και αγάπη για το ζώο. Αν τα έχεις και κυρίως το τελευταίο ακόμη και αν δεν κάνει τούμπες ο παπαγάλος μόλις σε βλέπει δεν θα σε πειράζει. Όσο για την ομιλία είναι κάτι έμφυτο και εξαρτάται από τον κάθε παπαγάλο αν θα μιλήσει ή όχι. Ακόμη και Ζακό να πάρεις που είναι οι πιο ομιλητικοί παπαγάλοι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.
   
 14. Στο τέλος ,κάθε πρότασης που χρησιμοποιούσε, οι λεξείς ήταν: ΤΕΛΟΣ...και ΝΟΜΟΣ...Πάντως είναι καλό να αναδεικνιουμε και τα στραβα άλλα και τα σωστά..Οπως για παράδειγμα πήγα σε ενα μικρό συνοικιακο μαγαζι που αμα το δεί κάποιος μόνο για πετ σοπ δε εμοιαζε και μου εξήγησε ο καταστηματαρχης πολλά πράγματα και ολοί οι παπαγάλοι του ήταν καθαροί κ ήμεροι σε βαθμό που άνοιγες το κλουβί και τα χαιδευες.
   
 15. Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι τα συνοικιακα πετ σοπ ειναι πιο ανθρωπινα και εξυπηρετικα απο τις αλυσιδες.Τα πουλια ζουν σε καθαρα κλουβια και οι συνθηκες ειναι αριστες.Στις πιο πολλες αλυσιδες πετ σοπ σε κοιτανε σαν ευρω.Ασε που τα πουλια ειναι στοιβαγμενα σαν σαρδελες.Εχω και προσωπικη εμπειρια πανω σ'αυτο.
   
 16. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Ο τιτλος πρεπει να ειναι οσο το δυνατον πιο αντιπροσωπευτικος του αρχικου μηνυματος.

  Δηλαδη ειναι ο λογος μας, και εννοω εμας τους ανθρωπους του φορουμ που φροντιζουν πουλια και τα εχουν μεσα στα σπιτια τους εναντιων του λογου των εμπορων που το πιθανοτερο ειναι να μην ειχανε ποτε στο σπιτι τους κατοικιδιο πουλι και να εχουν ασχοληθει πραγματικα μαζι του. :rolleyes:

  Εχει πουλησει ο συγκεκριμενος μαγαζατορας, που σου ειπε αυτα τα στατιστικα, 1.000.000 ringneck με τους ιδιοκτητες των οποιων κρατησε με ολους επαφη και εμαθε για την προοδο τους? Γιατι εγω με 80 ευρω x 1.000.000 ringneck θα το ειχα κλεισει το μαγαζι. :rolleyes:

  Ολα εξαρτωνται απο τη διαθεση και το χρονο που εχεις και θελεις να αφιερωσεις εσυ για να εξημερωσεις ενα πλασμα που δεν ειναι μεγαλωμενο και αρα εξοικειωμενο με τους ανθρωπους. Κατα το μεγαλυτερο ποσοστο το πως θα εξελιχτουν τα περισσοτερα πραγματα εξαρτωναται απο εσενα και κατα το μικροτερο απο τον ιδιαιτερο χαρακτηρα του πουλιου που θα διαλεξεις που οφειλεται στο ειδος του η ακομη και στο ιδιαιτερο ατομο του καθε πουλιου.
   
 17. Ποτε δεν εμπιστευομαι υπευθυνους πετ σοπ!Παντως περιεργο να φενεται εστω και λιγο το δαχτυληδι γυρω απο το λαιμο του αρσενικου!Το δαχτυληδι εγω ξερω πως εμαφανιζεται απο ηλικια 1,5-3 ετων και πανω!Καθε παπαγαλος μπορει να εξημερωθει!Οι ρινκ νεκ δεν μαθαινουν ευκολα να μιλαν αλλα αμα καταφερεις και κερδισεις την εμπιστοσυνη τους(το οποιο σε πληροφορω δεν ειναι καθολου ευκολο)θα σε αφησουν με ανοιχτο το στομα!Εμενα τις προαλλες η ζουζουνα μου(η Ελενα)καθησε πανω στο ωμο μου και μασουσε τα μαλλια μου!Ηταν σκοτεινα στο δωματιο και η χαζουλα δεν ηξερε τι να μασησει...Τα κοριτσια παντως να ξερεις ειναι πολυ πιο ευκολα απο τα αγορια!
   
 18. ΟΚ!Το κατάλαβα..απλα είπα μήπως κάποιος πέραν τον moderators άλλαξε τον τιτλο!Εχείς απόλυτο δίκιο!Αυτό έχω αρχήσει να σκέφτομαι κι εγώ και να με επιρεαζει στην απόφαση μου!Απλά θα ήθελα να τονήσω οτι δεν είναι ο κύριως γνώμωνας το να είναι φθηνό το πουλί αλλα άναλογα με την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται κάποιος μπορεί να επιλέξει και τιο πουλί που του ταιριαζει...Αρα δε μπορεί να έρχεται κάποιος και να μου λεεί επειδή έχει λεφτα και έχει δεκα CACKATOO: Ακου φίλε μη σκέφτεσαι τα λεφτά αν το αγαπάς θα το πάρεις!Δεν είναι έτσι...Κλαα κάνει και τους έχει και να του ζήσουν αλλα δεν μπορεί ενας φοιτητης να δώσει 1500 ευρω...Υπάρχουν τα τρια Χ (Χρόνος,χρήμα,χώρος) θέλεις χρόνο για να ασχοληθείς με το πουλί,θέλεις χώρο για όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης του πουλιού και τελος ΧΡΗΜΑ για να αγοράσεις το πουλί..Αρα όλα συνδέονται μεταξύ τους!

  ΥΓ: ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ Parrotsmile!

  Φιλικά Αλέξανδρος
   
 19. αλεξανδρε απο τα ποστ σου καταλαβα οτι το θελεις παρα πολυ να εχεις συντροφια τον ρικνεκ. απο την στιγμη που ειναι τετοια η λαχταρα σου ειμαι σιγουρος οτι θα ανταμειφθεις. τα ρικνεκ ειναι παρεξηγημενα πουλια. επειδη ειναι σχετικα φτηνα και δεν κερδιζουν αρκετα οι επαγγελματιες εκτροφεις δεν ασχολουνται μαζι τους. τα πιο πολλα ειναι μεγαλωμενα απο τους γονεις τους. αρκετοι τα σνομπαρουν και λενε οτι ειναι παραξενα πουλια. ειναι πανεμορφα πουλια,ανθεκτικα στις καιρικες συνθηκες της χωρας μας και ειναι καλοι ομιλητες. στο διαδικτυο υπαρχουν χιλιαδες ιστοσελιδες για αυτα τα πουλια. επειδη το γουσταρεις πολυ ειμαι σιγουρος οτι ακομα και αν δεν ειναι ημερο το πολυ σε 8 μηνες θα τρωει απο το χερι σου. μπορεις να διαβασεις εμπειριες απο αλλους ιδιοκτητες ρικνεκ και να μαθεις ορισμενα tips. αν θες ξεκινα απο αυτο Feathered Family Inc. | Parrot Rescue and Adoption, Erie CO και οπωςδηποτε να μελετησεις την βιβλο των ρικνεκ Indian Ringneck Parakeet, IRNs, Ringneck Parakeet, Rose Ringed Parrot, Rose Ringed Parakeet μπορω να σου δωσω και αλλες διευθυνσεις απο site και group που ασχολουνται αποκκλειστικα με τον ρικνεκ.
   
 20. Διάβασα στο φορουμ οτι για να διακρίνεις έστω και λίγο το δαχτυλίδι πρέπει το πουλί να είναι στο 18 μήνα...Μήπως εννοεί να το διακρίνεις πεντακάθαρα όπως βλεπουμε στις φωτό?Γιατι αν έστω ξεχωρίζει στον 18 μηνα τοτε μόνο μωρά δεν είναι!
   
Φόρτωση...