RIP Priscilla 1997-2009

Συζήτηση με θέμα Priscilla 1997-2009, που ξεκίνησε από jamieo, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 27 Μαρ 2009.

 1. jamieo

  jamieo PB Member

  Βρήκα την Πρισίλα σε διαφήμιση για petfinder.org. Ήταν σε ένα ζώο ιερό κοντά Nashville, Tennessee. Ο ιδιοκτήτης που χρειάζονται για να βρουν ένα νέο σπίτι για εκείνη. Επειδή είμαι πολύ φίλος των lorikeets, αποφάσισα να δώσω ένα νέο σπίτι.

  Η Priscilla δεν ήταν πολύ φιλική μαζί μου. Ωστόσο, το πέρασμα του χρόνου έγινε άνετα στο σπίτι μου. Περίπου 4 μήνες μετά μου την έφερε σπίτι, Banshee (Jenday Conure) αποφάσισε ότι ενδιαφερόταν για αυτήν. Θα επισκεφθείτε το κλουβί και να εξετάσουμε την. Θα μιλήσω με τη με τη φωνή ενός conure. Στην αρχή ήταν η Πρισίλα δεν ενδιαφέρεται για αυτόν. Ωστόσο, σύντομα αποφάσισε ότι η Banshee ήταν πολύ γοητευτικός και όμορφος. Μετά από μερικές εβδομάδες, πήγε στο κλουβί του και ποτέ δεν επέστρεψε στο δικό του κλουβί.

  Έχουν ένα ζευγάρι, δεδομένου ότι εκείνη την ημέρα. Κάθε νύχτα που κοιμόταν δίπλα δίπλα. Αντάλλαξαν τροφίμων και φροντίζει ο ένας τον άλλο.

  Δυστυχώς, στις 26 Μαρτίου, η Πρισίλα έγινε άρρωστη. Το πρωί της 27ης Μαρτίου, εγώ ξύπνησα για να βρείτε ότι είχε πεθάνει. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω την αιτία του θανάτου του. Ωστόσο, θα ήθελα να την καλέσω να τον κτηνίατρο. Θα εκτελέσει μια νεκροψία. Ελπίζω να βρεθεί η αιτία του θανάτου του.

  Θα λείπει. Η Banshee θα είναι μοναχική, χωρίς εκείνη. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας της ζωής, το Banshee ήταν δίπλα της. Ο preened την φτερά. Νομίζω ότι η παρουσία του έγιναν την τελευταία ώρα πιο άνετα.


  Priscilla 1997-2009

  I found the ad for Priscilla on petfinder.org. She was at an animal sanctuary near Nashville, Tennessee. The owner needed to find a new home for her. Because I am very fond of lorikeets, I decided to give her a new home.

  Priscilla was never very friendly with me. However, over time she became comfortable in my house. Approximately 4 months after I brought her home, Banshee (Jenday Conure) decided that he was interested in her. He would visit her cage and look at her. He would speak to her in the voice of a conure. At the beginning of the Priscilla was not interested in him. However, she soon decided that the Banshee was very charming and handsome. After a few weeks, she went into his cage and never returned to her own cage.

  They have been a couple since that day. Each night they slept side by side. They shared food and looked after each other.

  Unfortunately, on 26 March, Priscilla became ill. The morning of March 27, I awoke to find that she had died. At the moment I do not know the cause of death. However, I will take her to the veterinarian. I had already scheduled an appointment to have her examined before she died. He will perform a necropsy to try and determine the cause of her death.

  I will miss her and I think that Banshee will be lonely without her. During the last day of her life, the Banshee sat next to her and preened her feathers. She leaned her head against his body for support. I think his presence made her last hours more comfortable.
   
 2. Λυπάμαι Jamieo για την απώλεια της Priscilla! Την φρόντιζες και την αγαπούσες όσο ζούσε και ήταν ευτυχισμένη. Καλά που είσαστε κοντά της μέχρι το τέλος και δεν υπέφερε. Να τη θυμάσαι με αγάπη!
   
 3. Λυπαμαι πολυ που χαθηκε η Priscilla.:( Υπηρξε πραγματικα, ενα τυχερο πουλακι αφου εζησε κοντα σου Jamie!
   
 4. Jamie λυπάμαι για την Priscilla.Γρήγορα θα πρέπει να μάθεις από τι πέθανε για να προφυλάξεις και τον Banshee.Πως αντέδρασε ο Banshee που είναι μόνος χωρίς το ταίρι του;Fly free Priscilla
  Βάζω και την τελευταία φωτογραφία από το ζευγάρι που μου είχες στείλει τις τελευταίες ημέρες να τα δουν τα παιδιά εδώ.:(
   

  Συνημμένα Αρχεία:

  • photo.jpg
   photo.jpg
   File size:
   55,4 KB
   Προβολές:
   121
 5. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Πολύ λυπηρό το γεγονός πράγματι:(
  Δυστυχώς είναι μοιραίο στην ζωή κάποια στιγμή να επέρχεται ο Θάνατος...Ηταν όμορφο που ειχε κοντά της όλους όσους την αγαπούσανε.Μακαρι να μην είχε κατι το κολλητικό και κυνδυνεψουν και τα άλλα σου πουλάκια... Ευχομαι πάντα να έχεις χρόνο και διάθεση να προσφέρεις στέγη και φροντίδα σε όσα πλασματάκια έχουν την ανάγκη σου
   
 6. Λυπάμαι ειλικρινά Jamie! Και ο καημένος ο Banshee θα είναι χάλια τώρα! Ξέρω ότι το είχε καταλάβει πως ήταν άρρωστη... Ελπίζω μόνο να μην ήταν κάτι κολλητικό και να μην διατρέχουν κίνδυνο τα υπόλοιπα πουλάκια! Καταλαβαίνω πώς νοιώθεις...:(
   
 7. Jamie η σκέψη μας είναι κοντά σου. Ξέρουμε πόσο πολύ αγαπάς όλα τα πουλιά σου και με πόση λατρεία τα φροντίζεις! Είμαστε σίγουροι πως η Priscilla έζησε ευτυχισμένη αυτά τα χρόνια μαζί σου και πως θα την θυμάσαι ΠΑΝΤΑ! Ελπίζουμε ότι ο Banshee θα το ξεπεράσει ανώδυνα και γρήγορα να βρει άλλη συντροφιά που θα τον παρηγορεί γιατί ξέρουμε ότι θα νοιώθει σαν χαμένος τώρα...:( Κρίμα!
   
 8. jamieo

  jamieo PB Member

  Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.

  Έχω επιστρέψει από τον κτηνίατρο. Θα καλέσετε αργότερα σήμερα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Είναι πιθανό να χρειαστεί να στείλετε μερικά δείγματα από το ήπαρ σε ένα εργαστήριο για μία παθολογική εξέταση. Ο κτηνίατρος πιστεύει ότι έκανε πάσχουν από ηπατική ανεπάρκεια.

  Ίσως όμως θα πρέπει να γνωρίζει κάτι αργότερα το απόγευμα.
   
 9. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  jamie, μαθε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς γύρω από αυτό το θέμα και ενημέρωσε μας και εμάς. Τι μπορουμε να κανουμε ( αν μπορουμε) για να προφυλάξουμε τα πουλιά μας, αν έχει συμπτώματα αυτη η νόσσος, πότε και πως γινονται αντιληπτά, αν υπάρχει πρόγνωση, αν πρόκειται για κατι κληρονομικό ή μεταδοτικό, ποια είναι η θεραπεία και ολα τα σχετικά...:)
   
 10. jamieo

  jamieo PB Member

  Ναι, θα το κάνουμε αυτό. Πάω τώρα να εξετάσουμε τον κλωβό και όλα τα παιχνίδια. Θέλω να δω αν υπήρχε κάποια τοξικά μέταλλα σήμερα. Ή ίσως κάποια χρώματα ή κάτι άλλο που μπορεί να έχουν τοξική.
   
 11. Nαι αυτό θα ήταν το καλύτερο.
   
 12. Κριμα. Ηταν πανεμορφο πουλακι. Να το θυμασαι.:(
   
 13. jamieo

  jamieo PB Member

  Ο κτηνίατρος μου τηλεφώνησε στο τηλέφωνο λίγα λεπτά πριν. Έχει ολοκληρωθεί η κλινική εξέταση του σώματος του Πρισίλα. Είπε ότι το ήπαρ ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Ήταν διευρυμένη. Ήταν στίγματα στο χρώμα και είχε επίσης πράσινο σημάνσεις. Έτσι είναι πολύ πιθανόν ότι πάσχει από ηπατική νόσο. Δεν υπήρχαν ενδείξεις από μεταλλικά θραύσματα στην πεπτικό σύστημα.

  Επίσης, δεν είχε βρει μια ωοθήκη. Έτσι, η Priscilla ήταν πράγματι ένα αγόρι. Ποτέ δεν είχε μια δοκιμή DNA εκτελούνται. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης μου είπε ότι ήταν ένα κορίτσι Priscilla. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν σημαντικό για μένα.

  Ο κτηνίατρος θα στείλει δείγματα του ήπατος σε ένα εργαστήριο. Αυτό το εργαστήριο δείγματα χειρίζεται σαν αυτή για τους ζωολογικούς κήπους. Έτσι, ο γιατρός είναι πολύ προσεκτικοί για να καθοριστεί η αιτία του θανάτου. Θα πάρει 2 εβδομάδες για να πάρετε μια τελική διάγνωση.

  Ο κτηνίατρος έλαβε επίσης ορισμένα δείγματα των υγρών από το έντερο. Θα δοκιμάσετε το ρευστό, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα βακτήρια είναι επικίνδυνα. Θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα σύντομα.

  Ωστόσο, πιστεύει ότι η πραγματική αιτία του θανάτου του Πρισίλα είναι από ηπατική ανεπάρκεια.
   
 14. jamieo

  jamieo PB Member

  Το απόγευμα, θα πάμε πίσω στο γραφείο του ο κτηνίατρος να συγκεντρώσει το σύνολο των Πρισίλα. Θα το θάψει στον κήπο μου κοντά σε crape myrtle. Νομίζω ότι θα το απολαύσετε ότι αποτελεί μέρος του δένδρου και τα λουλούδια.

  Crape Myrtle: http://www.texaspolicecentral.com/crape_myrtle.jpg
   
 15. Dimitris1973

  Dimitris1973 PB New Member

  Λυπάμαι Jamie! θα περιμενουμε τα αποτελεσματα της νεκροψιας...
   
 16. Λυπαμαι πολυ!,μπραβο για το κουραγιο σου για τη νεκροψια
   
 17. γιατι η καλη μου??
   
 18. Λυπάμαι...Καλό της ταξίδι...:(
   
 19. niva2gr

  niva2gr PB New Member

  Πωπω, στενοχωρήθηκα πολύ τώρα! Λυπάμαι πολύ Jamie! Τα πουλάκια μας είναι πολύ ευαίσθητα τελικά! Δώσε τώρα την προσοχή σου στο άλλο πουλί για να μην μελαγχολήσει πολύ!
   
 20. melagio80

  melagio80 PB Member

  Jamieo αρχισα να διαβαζω το ποστ σου και πιστεψα πως το πουλακι θα γινει γρηγορα καλα...
  Λυπαμαι πολυ που την εχασες τοσο γρηγορα!
   
Φόρτωση...