Lizard vs Yorkshire vs Razza Espaniol vs Japan Hoso

Συζήτηση με θέμα Lizard vs Yorkshire vs Razza Espaniol vs Japan Hoso, που ξεκίνησε από Dimitris.P, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 8 Ιουν 2016.

 1. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  Καλημέρα σε όλους μας και εύχομαι να'χουμε ένα όμορφο και ήσυχο καλοκαίρι ..γεμάτο πλούσιες συναισθηματικά εμπειρίες και εικόνες!!!:thumbsup:
  έλειψα για αρκετό καιρό,λόγω μεγάλου φόρτου στην υπηρεσία μου και ότι χρόνος απέμενε..τον αξιοποιούσα στην πλήρη και ολική ανακαίνιση του χώρου και του εξοπλισμού των καναρινιών!!
  διαβάζοντας τον τίτλο..σκέφτομαι να προχωρήσω σε μία ακόμη ράτσα! έχω διαβάσει αρκετά για τα χαρακτηριστικά καθώς και τις ιδιαιτερότητες της κάθε μιας ,αλλά αν ήσασταν στη θέση μου..τι θα επιλέγατε; ξέρω,πολύ υποκειμενική ερώτηση καθώς και η απάντηση/τοποθέτηση..αλλά μπορεί έτσι να εντοπίσω πράγματα που πιθανόν κάποιοι να γνωρίζετε αλλά ''πουθενά δεν είναι γραμμένα'' !!:)
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αν τα έβαζα, με σειρά δυσκολίας επίτευξης των προτύπων θα έλεγα
  1) ΓΙΟΡΚ. 2) ΛΙΖΑΡΤ 3) ΤΖΑΠΑΝΑΚΙΑ 4) ΡΑΤΖΑ .
  Για τα πρώτα μάλιστα η δυσκολία επεκτείνεται και στην αναπαραγωγή.
   
 3. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Δημήτρη γιατί δεν θέλεις να το γυρίσεις σε χρώμα;
   
 4. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  ..είναι τόσοι πολλοί φίλοι που ασχολούνται με τα κόκκινα,αγαπητέ φίλε Δημήτρη,και σκέφτηκα να κινηθώ και να ''προχωρήσω'' σε κάτι..διαφορετικό! από την άλλη,επέτρεψέ μου να ομολογήσω και την μικρή μου πικρία,όταν πριν 2,5 χρόνια
  έψαχνα 2 ή έστω 1 ζευγάρι κόκκινα,να ξεκινούσα και γώ σιγά-σιγά,αλλά κανείς δεν έδινε:(
  ..θα μου πεις,βέβαια, πως πολλά έχουν αλλάξει από τότε.. λες;;:)
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  "Ψήνεσαι" βλέπω :)
   
 6. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  με τα gloster ..πλέον το'χω,το'χω:D και πάνε όλα κατ'ευχήν !! Βέβαια..όσο ζεις,μαθαίνεις..μαθαίνεις και είτε εξελλίσεσαι είτε εξαφανίζεσαι!! Νιώθω καλά με τον εαυτό μου,γι αυτό και..λέω να κάνω το επόμενο βήμα! Για να δούμε. . . . .
  μεγάλη μου αδυναμία..τα Γερμανικά Λοφειοφόρα!!!
   
 7. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Καλέ πιά κόκκινα....μελανινικά εννοούσα!!!Χαμός γίνεται με δαύτα..και είναι και πανέμορφα και έχουμε και τον guru απο κοντά:D.
  Σε κόκκινο άντε το πολύ να βγάλουμε συνεργατικά κανένα ολόλευκο ΚΥΡΙΑΡΧΟ που να κρύβει το κόκκινο με τον παράγοντα ιβουάρ(πωπωπω πάσες που κάνω,για να δούμε θα με μαλώσει:thumbsdown:)
  Στα άλλα ψηφίζω ΓΙΟΡΚ,γιατί είμαι και βαθύς γνώστης:cool:
   
 8. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  :D:D:D Καλά το πάς Δημήτρη . Συνέχισε στο ίδιο Τεμπο .Μια χαρά .......;)

  Δημήτρη, ό,τι πουλάκια και να ψάχνεις βρίσκονται. Φυσικά με τα χρήματα που μπορείς να διαθέσεις θα πάρεις και του ανάλογου επιπέδου ζευγάρια. Μια αρχή όμως γίνεται τουλάχιστον με δυο γραμμές. Κάθε γραμμή με δυο θηλυκά κι' ένα αρσενικό. Αρα ένα ξεκίνημα χρειάζεται τουλάχιστον 6 πουλάκια. Αν διατηρήσεις τα γκλόστερ πρέπει να πάρεις μια ποικιλία χρώματος σε κίτρινο λιπόχρωμα. Ετσι θα είχες δυό κατηγορίες. E και D που θα είχαν περίπου τις ίδιες απαιτήσεις και δεν θα υπήρχε σχεδόν κανένα πρόβλημα διαχείρισης ούτε καν στις αυγοτροφές τους
   
 9. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  ..όπως λέει και ο αγαπητός μου φίλος Δημήτρης ''με τον γκουρού του είδους δίπλα μας..μη φοβάσαι'' ,θα το υπογράψω και γω με όλη μου την καρδιά και ..αυτό που μόλις μου προτείνατε και θα ακολουθήσω,κε Γερολυμάτο!!
  Ώρα να αρχίσω να ψάχνω για κίτρινα Γερμανικά Λοφειοφόρα..να ''ολοκληρωθεί ο έρωτας μου'' !!
  Σας ευχαριστώ..
   
 10. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Πολύ ωραία.
  -Στα Γερμανικά μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο περίγραμμα του σκουφιού.Ιδιαίτερα το τελείωμα στο σβέρκο. Αν αυτό μάλιστα είναι διαφορετικής απόχρωσης απο το όλο σώμα. Σ' ένα σκούρο σκουφάκι κάποιες φορές υπάρχουν πούπουλα μελανινικά λίγο πιο χαμηλά και τότε... αντι ένα Γερμανικό δεν έχεις τίποτα άλλο, απο ένα "κοινό" καναρινάκι.
   
 11. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Αμάν βρε με τα σκουφοειδή..θα μπερδέψεις και τα πρότυπα:eek:.
  Δες εδώ πουλί https://petbirds.gr/threads/Ζήτω-για-αγορά-θηλυκό-οπαλ-κίτρινο-μωσαικο.24851/...και θα έρχομαι εγώ να σκουπίζω το εκτροφείο:),σύν όλα τα ΣΚ free στο Αγκίστρι,και σαν extra θα διαβάζω και τα παιδιά.Εσύ μόνο το μαγείρεμα θα έχεις..
  Αφού για τους ανεκπλήρωτους ζούμε....σκέψου το!:p
   
 12. Δεν θα ειμαι αντικειμενικος και γιαυτο δεν παιρνω θεση Δημητρη! Παντως απο τα 4 ειδη που ψηνεσαι τα 3 βολευονται ανετα με τα κλουβια που ηδη εχεις
   
 13. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Παναγιώτη ποιά αποκλείεις;Τα japan θέλουν ύψος;
   
 14. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  καλέ μου φίλε Παναγιώτη..το ξέρεις πως θέλω ν'ακούσω την γνώμη σου! :thumbsup:

  αγαπητέ Δημήτρη..το σπίτι μου στο Αγκίστρι είναι ανοιχτό για όλους..μα για όλους!! και όπως έλεγε κι ο λατρεμένος μου πατέρας ''στα σπίτια μας..1000 καλοί χωρούν!! Ενας κακός δεν χωρά!!'':thumbsup:
   
 15. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εγώ αυτό με τις γραμμές δεν το κατάλαβα πάντως! :p
   
 16. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Αλίκη αυτό το λέει μάλλον για να μην μπερδεύονται τα αίματα.Αν ξεκινήσεις με ένα ζευγάρι του χρόνου τί θα ζευγαρώσεις;Ενώ έτσι έχεις δύο βασικές γραμμές παραγωγής με τέσσερις υποκατηγορίες να γεφυρώνονται.Ανα δύο έτη μπορεί και μεταξύ της ίδιας γραμμής.
  Εγώ γραμμή αρσενικού ή θηλυκού δε σκαμπάζω.
   
 17. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Καλέ εσύ είσαι καλόοοοος!!!!

  Αυτές οι 2 γραμμές είναι άλλο πράγμα και ισχύει στα κόκκινα & κίτρινα μωσαικά! ;)
   
 18. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ο Deukalion μπήκε δυναμικά . Το έχει για καλά. Αυτό που χρειάζεται είναι διευκρινιστικές λεπτομέρειες.
  Οι γραμμές αίματος απαιτούν ΜΗ συγγενικά άτομα και τίποτε άλλο. Στα μωσαϊκά οι γραμμές θηλυκών ή αρσενικών έχουν να κάνουν και με τον διαφορετικό φαινότυπο των πουλιών ( διμορφισμός ) και σ' αυτόν αναφέρονται.
  Υ.Γ Μη το συνεχίσουμε όμως εδώ και χαλάσουμε το θέμα του Δημήτρη. Αν υπάρχουν ερωτήματα ,καλύτερα να πάνε σε νέο θέμα.
   
 19. Τα yorkshire θελουν μεγαλυτερα κλουβια,ακομα και τα εκθεσιακα τους ειναι διαφορετικα. Αν τα βαλει και τα 4 πουλια απο τα οποια θα γινει η επιλογη σε ενα κλουβι, τα γιορκ βγαζουν ματι. Οχι μονο λογω μεγεθους αλλα κυριως λογω στησιματος. Γιάυτο ονομαζεται αλλωστε και ο φρουρος του χομπυ. Ομως καθε ρατσα ειναι ξεχωριστη και εχει δικη της χαρη. Δεν ειναι τυχαιο οτι καποιοι ξεχωρισαν πουλια με ιδιαιτερα χαρισματα-γνωρισματα για να κανουν την καθε μια απο τις ρατσες. Πολυ δυσκολη η επιλογη Δημητρη και κανεις δεν μπορει να υποδειξει ποια ειναι η καλυτερη επιλογη
   
 20. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  δηλ..Παναγιώτη; μεγαλύτερα των 75εκ σε μήκος και 40εκ σε ύψος;
   
Φόρτωση...