Kατακόκκινη κουτσουλιά σε κοκατίλ!

Συζήτηση με θέμα Kατακόκκινη κουτσουλιά σε κοκατίλ!, που ξεκίνησε από mrs cockatiel, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 17 Μαϊ 2015.

Stavros
Best Answer Stavros, 17 Μαϊ 2015
Καλησπέρα! Σήμερα το πρωί , αφού καθάρισα το χαρτί του κλουβιού, βλέπω κάτι κόκκινο στον πάτο να φωσφορίζει, και ήτανε κουτσουλιά! Δεν έχω ξαναδέι κάτι... Ολόκληρο το Post
 1. Καλησπέρα! Σήμερα το πρωί , αφού καθάρισα το χαρτί του κλουβιού, βλέπω κάτι κόκκινο στον πάτο να φωσφορίζει, και ήτανε κουτσουλιά! Δεν έχω ξαναδέι κάτι τέτοιο εδώ και 12 χρόνια που τον έχω! Και ήτανε έντονο κόκκινο, ακριβώς σαν ένα μικρο κομμάτι φράουλα, ούτε σκούρο, ούτε κοκκινο-καφέ.
  Δεν έχει φάει οτιδήποτε φρούτο ή λαχανικό κόκκινο, μόνο την συνηθισμένη τροφή του(prestige premium) και κεχρί σε κλαράκι επίσης της prestige. Eπίσης στο νερό του του χορηγώ 2 σταγόνες υγρό γαιδουράγκαθο εδώ και 10 ημέρες περίπου ,γιατί κατά καιρούς έχει πολύ έντονες λαχανί κουτσουλιές με πράσινα υγρά και φοβάμαι για το συκώτι του.. Η επόμενη κουτσουλιά ή η προηγούμενη από την κόκκινη είχει ένα ελαχιστο κόκκινο σημάδι, και οι επόμενες και μέχρι τώρα έιναι στο φυσιολογικό ασπροπράσινο χρώμα.. Κατά τα άλλα, η διάθεση του και η όρεξη του έιναι μια χαρά..
  Είχε κάποιος την ίδια εμπειρία;; Σαν σύμπτωμα μου φαίνεται πολύ ανησυχητικό.. Επίσης γνωρίζει κάποιος αν στο τμήμα πτηνών στο ΑΠΘ κάνουν καλλιέργεια κοπράνων;; Ο τελευταίος γιατρός που έιχαμε πάει έκανε μόνο ανάλυση στο μικροσκόπιο...
   
 2. Best Answer:
  Post #266791 by Stavros, 17 Μαϊ 2015
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ψήφοι: 1
  Από τη στιγμή που δεν έχει φάει κάποια τροφή που θα μπορούσε να χρωματίζει τα περιττώματα, τότε ριξε μια ματιά μήπως η κουτσουλιά έπεσε σε σημείο που βρισκόταν κάποιος κόκκινος κόκκος από αυτούς που περιέχει η τροφή. Μια φωτογραφία θα επέτρεπε και σε μας να πούμε τη γνώμη μας.
  Αυτό που θα πρέπει να κάνεις καταρχήν, είναι να βεβαιωθείς ότι πρόκειται για πραγματικό σύμπτωμα και όχι κάτι άλλο που συμπτωματικά κάνει το γεγονός ανησυχητικό.
  Νομίζω πως κάνουν. Η εξέταση στο μικροσκόπιο είναι αρκετή για τον εντοπισμό παρασίτων, κόκκων και άλλων μικροοργανισμών, αλλά όχι για μικροβιακή λοίμωξη. Σε αυτήν περίπτωση χρειάζεται καλλιέργεια, ακριβής εντοπισμός του στελέχους και αντιβίωση που μπορεί να το καταπολεμήσει.
   
  Stavros, 17 Μαϊ 2015
  Best Answer
  #2
 4. ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..
  Ανέβασα την φωτό αλλά είναι πολύ θαμπή και δεν ξέρω αν φαίνεται κάτι, για αυτό και δεν την έβαλα εξαρχής..
   

  Συνημμένα Αρχεία:

  • koyt.JPG
   koyt.JPG
   File size:
   48,1 KB
   Προβολές:
   73
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Με κάθε επιφύλαξη λόγω της ποιότητας της φωτογραφίας, μου φαίνεται για χρωματισμός από εξωτερικό παράγοντα.
   
 6. Πράγματι το χρώμα έιναι εντελώς εξωπραγματικο, δεν έχει φάει όμως κάτι που να το δικαιολογεί.. τι εννοείς όμως από εξωτερικό παράγοντα;
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Κάτι δηλαδή που έδωσε χρώμα στην κουτσουλιά μετά την έξοδό της από το πουλί. Δεν ξέρω εάν η ποιότητα της φωτογραφία αλλοιώνει τόσο πολύ την πραγματική εικόνα του χρώματος, αλλά αυτό που βλέπω δεν είναι καν κόκκινο. Μοιάζει περισσότερο με λιλά.
   
 8. Είναι κάπως σαν ανοιχτό κερασί(;), δεν ξέρω πως ακριβώς να το χαρακτηρίσω.. Μακάρι να είναι ετσι! Μέχρι να κάνω καλλιέργεια πάντως δεν θα ησυχάσω...:thumbsdown:
   
 9. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Αφού σκοπεύεις να κανείς καλλιέργεια, να μην ησυχάσεις μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Να το παρατηρείς συνέχεια και όταν έχεις νεότερα, να μας ενημερώσεις.
   
 10. Βέβαια, εννοείται! Ελπίζω να μην είναι άσχημα τα νέα.. Ευχαριστώ! :)
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...