Kαναρινι με ενα ποδι, θα μπορέσει να ζευγαρώσει;

Συζήτηση με θέμα Kαναρινι με ενα ποδι, θα μπορέσει να ζευγαρώσει;, που ξεκίνησε από Theofilos-Xanthi, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 8 Ιουν 2016.

Stavros
Best Answer Stavros, 8 Ιουν 2016
Θεόφιλε, το θέμα είναι καθαρά "τεχνικό", αν θα μπορέσει δηλαδή το αρσενικό να σταθεί στην κατάλληλη θέση για να είναι επιτυχής η γονιμοποίηση. Αυτό δεν... Ολόκληρο το Post
 1. Καλησπέρα

  Σε κλούβα πτήσης με 10 φετινά καναρίνια έγινε την νύχτα επίθεση από γάτα. Το πρωί βρήκα 3 νεκρά στον πάτο της κλούβας και 3 τραυματισμένα με νυχιές στο στήθος .Υποθέτω πως τα πουλιά από τον φόβο τους πήγαιναν δεξιά -αριστερά στο πλέγμα της κλούβας και η γάτα προσπαθώντας να τα πιάσει τα πλήγωσε .Τα τραυματισμένα τα απομόνωσα και τα περιποιήθηκα όπως και όσο μπορούσα αλλά πέθαναν τα 2 μετά από λίγες ημέρες .Το ένα από τραυματισμένα ζει ακόμη (σήμερα είναι περίπου ένας μηνάς από το περιστατικό) αλλά είναι με ένα πόδι αρκετά δραστήριο τρώει απολαμβάνει το μπάνιο και είναι μάλλον αρσενικό.

  Θα μπορέσει την επομένη αναπαραγωγική περίοδο να ζευγαρώσει.

  Ευχαριστώ
   
 2. Best Answer:
  Post #332785 by Stavros, 8 Ιουν 2016
 3. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Θεωρώ πως δεν ήταν γάτα αλλά κάποια κουκουβάγια. Αυτές κάνουν επιθέσεις στα κλουβιά το βράδυ και προσπαθούν τρομάζοντας τα πουλιά να τα γραπώσουν με τα νύχια τους όπως περιγράφεις. Τα νύχια της γάτας επίσης θεωρώ πως δεν θα άφηναν τόσο ορατά σημάδια. Μικρή σημασία έχει όμως πια για το τι ζώο έκανε την επίθεση, ελπίζω να πήρες τα μέτρα σου.

  Λογικά θα μπορέσει να ζευγαρώσει αφού είναι κατα τ'άλλα υγιές όπως λες.
   
 4. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

  Φίλε μου χωρίς παρεξήγηση αυτό που έπρεπε να σε απασχολεί είναι τα μέτρα που πρέπει να πάρεις, ώστε να μην ξαναδεχτεις τέτοιου είδους επιθέσεις και όχι αν το καναρινι με το ένα πόδι ζευγαρωσει του χρόνου.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Συμφωνώ απόλυτα.

  Και να παρακαλάς να μην υπάρξουν περισσότεροι θάνατοι από τα τραυματισμένα με "νυχιές" πουλιά.
  Έβαλες κάτι πάνω στις πληγές τους?
   
 6. ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις ξέχασα όμως να αναφέρω ότι έβαλα διπλό προστατευτικό πλέγμα στην κλούβα μετά την επίθεση.
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ωραία τότε...
  Θα ζευγαρώσει...
  Ε΄να εύκολο στα πουλιά η ισορροπία στο ένα πόδι.
  Προσοχή με τα τραυματισμένα.
   
 8. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

  Τα τραυματισμενα πουλιά πέθαναν κύριε Γιάννη, έμεινε μόνο αυτό με το ένα πόδι. Το αναφέρει στο πρώτο ποστ.
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Σωστά ... από σύγχυση πίστεψα πως ζούσαν...
   
 10. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ψήφοι: 1
  Θεόφιλε, το θέμα είναι καθαρά "τεχνικό", αν θα μπορέσει δηλαδή το αρσενικό να σταθεί στην κατάλληλη θέση για να είναι επιτυχής η γονιμοποίηση. Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά μιας και δεν ξέρουμε ούτε καν πόσο λειτουργικός είναι σε άλλες δραστηριότητες του.

  Κατά τα άλλα, όσον αφορά την αναπαραγωγή έχει τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας με αυτές που θα είχε και χωρίς να έχει χάσει το πόδι του.
   
  Stavros, 8 Ιουν 2016
  Best Answer
  #9
 11. theodr

  theodr PB Member

  Γιατί πρέπει να το βάλεις σε δοκιμασία να καταφέρει να ταΐσει τα μικρά με ένα πόδι. Έχουμε αναφερθεί εδώ στο PB πολλές φορές για το πόσο κουραστική είναι η διαδικασία της αναπαραγωγής για τον αρσενικό.
   
 12. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Έχεις δίκιο.. αλλά μία φορά πιστεύω μπορεί να ανταπεξέλθει στη διαδικασία αναπαραγωγής - γέννας - ανατροφής των μικρών.. Φυσικά με την κατάλληλη διατροφική προετοιμασία!
   
 13. theodr

  theodr PB Member

  Αλίκη , alicedros δεν υπάρχει λόγος να βάλει το καναρίνι σε αυτή την δοκιμασία. Ας ακολουθήσει ο φίλος σωστή διατροφή , καθαριότητα σχολαστική ( διότι κάποιες φορές το καναρίνι θα ξεκουράζεται στον πάτο του κλουβιού ) και αυτό θα τον αποζημιώνει με το κελάηδημα του.
   
 14. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εγώ μαζί σου! Συμφωνώ απόλυτα! Απλά επειδή ρώτησε, μια φορά ίσως να άντεχε το καναρινάκι.. Αλλά όντως δεν υπάρχει λόγος να μπει σε τέτοια διαδικασία..
   
 15. George98

  George98 PB Active Member

  To καναρίνι που έχει μάθει να ζει με το ένα πόδι(ειδικά αρσενικό) δεν νομίζω πως θα κουράζεται περισσότερο απο ένα αρτιμελές στην διάρκεια της αναπαραγωγής το πρόβλημα είναι στο να σταθεί και αφού το καταφέρνει έτσι κι αλλιώς δεν βλέπω το πως θα επιβαρυνθεί η υγεία του απο αυτό το πράγμα...
   
 16. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Ο Θεόφιλος ρώτησε απλά αν θα μπορεί να ζευγαρώσει, τεχνικά δηλαδή. Ίσως να έχει άλλα σχέδια για το μεγάλωμα των νεοσσών.
   
 17. theodr

  theodr PB Member

  Νομίζω ότι έχω καταλάβει την ρώτησε ο φίλος. Του απάντησα ουσιαστικά και όχι τεχνικά διότι το καναρίνι δεν είναι ένα μηχάνημα που το βάζουμε να κάνει μια δουλειά. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός.
   
 18. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Πιστεύεις δηλαδή Κώστα, ότι όσοι αλλάζουν γονείς στα αυγά ή τα βάζουν σε παραμάνες, ότι δεν αγαπούν τα πουλιά και το χόμπι τους και τα βλέπουν ως μηχανήματα που κάνουν μια δουλειά?
   
 19. διαφωνώ στο '' βαζουμε'' .. αφου είναι ζωντανος οργανισμός όπως ο ίδιος αναφέρεις έχει δικαίωμα στο ζευγάρωμα.. αν τα καταφέρει ειναι άλλο θέμα... και στους ανθρώπους νομίζω ισχύει οτι δεν έχουν δικαίωμα στο ζευγάρωμα μόνο οι έχοντες συγκεκριμένα ''προσοντα''... αν δεν κανω λάθος...
   
 20. George98

  George98 PB Active Member

  Πολύ σωστό ! όπως είναι κρίμα να παιδεύεται έτσι είναι κρίμα να <<τρώει τα σίδερα>> για να φτάσει το θηλυκό και εμείς να λέμε <<Ααα όχι ! εσύ δεν κάνει είσαι ανάπηρος>>
   
 21. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το κάθε πλάσμα λειτουργεί διαφορετικά.
  Μην κάνουμε προβολή των δικών μας αναγκών και αυθόρμητων συμπεριφορών στα καναρίνια μας.
  Το καναρίνι μπορεί να ετοιμαστεί ορμονικά την ανάλογη εποχή αλλά αν δεν έχει ερεθίσματα θηλυκών από το περιβάλλον του, δεν θα στεναχωρηθεί επειδή δεν ζευγάρωσε.
  Έτσι δεν θεωρείται ρατσισμός να αφήσεις εκτός αναπαραγωγής (αν έτσι κρίνεις) ένα άτομο με αναπηρία, που πιθανόν το ζευγάρωμα να του προκαλούσε πρόβλημα.
  Αν στο ενδιάμεσο διάστημα διαπιστώσεις πως το πουλί είναι άψογα λειτουργικό και δυνατό, τότε μπαίνεις στην διαδικασία απόφασης.
   
Φόρτωση...