Cockatiel με άγχος αποχωρισμού

Συζήτηση με θέμα Cockatiel με άγχος αποχωρισμού, που ξεκίνησε από NektariaEr, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 30 Σεπ 2014.

 1. NektariaEr

  NektariaEr PB New Member

  Καλημέρα σε όλους.

  Θα ήθελα και πάλι τη βοήθεια σας για το παπαγαλάκι που βρήκα στο μπαλκόνι μου πριν περίπου 20 μέρες.

  Δεν θέλει να το αφήνουμε καθόλου μόνο του.

  Μόλις δει ότι σηκωνόμαστε από τον καναπέ, ή δει μια κίνηση προς την πόρτα, αρχίζει να παρακολουθεί ανήσυχο και μόλις βγούμε από το οπτικό του πεδίο , βγάζει 2-3 παραπονιάρικες φωνούλες και μετά πηγαινοέρχετε στο πάτο του κλουβιού φωνάζοντας. Το ίδιο κάνει και όταν είμαστε στον ίδιο χώρο, αλλά δε καθόμαστε σταθερά σε ένα σημείο

  Μετα από μερικά λεπτά συνήθως ηρεμεί , αλλά αν ακούσει να κάνουμε θόρυβο , αρχίζει πάλι από την αρχή.

  Αν είναι στο κλουβί και μας βλέπει κοντά, σε σταθερό σημείο, είναι πολύ ήρεμο, θα παίξει με τα παιχνίδια του και όλα μια χαρά.

  Όταν δει να φεύγουμε από την εξώπορτα, παραδόξως δε κάνει το ίδιο, μάλλον καταλαβαίνει ότι δεν είμαστε στο σπίτι;

  Στο μπαλκόνι δε του αρέσει καθόλου , ή θα φωνάζει ή θα κάθετε σε μια γωνία με τσουλούφι σηκωμένο. Έχουμε και κάτι ελευθέρους, μεγάλους πράσινους παπαγάλους, συνήθως αράζουν σε ένα δέντρο απέναντι, που φαντάστηκα ότι θα χαρεί που θα τους δει, αλλά τίποτα. Τις δεκοχτούρες δε! Τις τρέμει! Και μέσα να είναι και να δει να περνάει από έξω, γίνετε χαμός.

  Επίσης όταν είναι εκτός κλουβιού θα παίξει λίγο , αλλά πάντα πολύ κοντά μας. Την περισσότερη ώρα θα είναι πάνω μας και θα παρακαλεί για χάδια.

  Όλο αυτό δεν μας ανησυχούσε πολύ, γιατί λέγαμε θα μάθει, θα συνηθίσει κλπ..

  Το πρόβλημα είναι ότι δυο φορές που τον είχα αφήσει μόνο του στο δωμάτιο ,για αρκετή ώρα, έπαθε κάτι σαν κρίση πανικού. Φτερούγιζε πανικόβλητο μέσα στο κλουβί. Όταν πήγα κοντά ηρέμισε, αλλά ήταν πολύ ανήσυχο και λαχανιασμένο.

  Έχουμε επίσης και ένα καναρινί το οποίο προφανώς δε του αρέσει για συντροφιά.., δε του δίνει καμία σημασία. Ενώ το καναρινί του μιλάει και πάει προς το μέρος του, ο παπαγάλος τίποτα.

  Το δύσκολο τώρα είναι ότι θα λείψουμε για 2 μέρες και μη έχοντας κάπου να το αφήσουμε, θα πρέπει να μείνει μόνο. Οπότε τι κάνουμε; Θα τα καταφέρει ή να προσπαθήσουμε να τον πάρουμε λαθραία μαζί μας στο αεροπλάνο;
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Ειναι λογικο να φερεται ετσι αφου ειναι ζωα που ζουν σε σμηνη και ποτε ολομοναχα. Εχει παιχνιδια στο κλουβι του? Γνωριζεις καθολου για το foraging?
  Teaching Your Pet Birds to Forage for Food
  Παιχνιδια που εχετε στα πουλια σας | Σελίδα 6
  Οικογένεια Αμαζόνων, Phoebe, Joey, Betty & Barney

  Καλο ειναι με αυτον τον τροπο να το εκπαιδευσετε να μαθει να μενει και μονο του. Παρεα του ιδιου ειδους δεν σκεφτεσετε να του παρετε?
   
 3. NektariaEr

  NektariaEr PB New Member

  Έχει παιχνίδια στο κλουβί του με τα οποία του αρέσει να ασχολείται, απλά το κάνει μόνο αν είναι κάποιος στο ίδιο δωμάτιο. Αν είμαστε σε άλλο δωμάτιο φωνάζει συνέχεια. Όταν φεύγουμε από το δωμάτιο, παρατάει ότι κάνει και αρχίζει τα πάνω - κάτω.
  Ούτε με το φαγητό δε το ξεγελάς, το έχω δοκιμάσει.
  Αλώστε με τα χίλια ζόρια του έμαθα να τρώει λίγο αγγουράκι.
  Μάζευα τα τσόφλια από τον ηλιόσπορο, τα γέμιζα με αγγουράκι, τα ξαναέκλεινα και του τα έδινα. Έτσι έμαθε να το τρώει και σκέτο πλέον, αλλά και πάλι δε τρελαίνετε.
  Δε γνώριζα για το foraging, αλλά δε νομίζω να τον βοηθήσει . Θα το δοκιμάσω πάντως.
  Παρέα προς το παρόν δε θα του πάρουμε, αργότερα ίσως.
  Έχω δοκιμάσει να του βάλω βιντεακια από το ιντερνέτ με άλλα cocatiel, αλλά και πάλι δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον. Μόνο όταν άκουσε Gaga άρχισε να κουνιέται στο ρυθμο!
  Tο άγχος μου είναι πως θα είναι τις μέρες που θα λείπουμε και αν μπορώ να κάνω κάτι για να το προετοιμάσω.
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Όπως φαίνεται είναι ένα πολύ ήμερο πουλάκι δεμένο με τον άνθρωπο. Μην ξεχνάς ότι το έχετε λίγες μέρες και το βρήκες αφού πέρασε την οδύνη της περιπλάνησης στο άγνωστο.
  Οι συμβουλές του Ανέστη είναι πολύτιμες, προσπάθησε να τις εφαρμόσεις και υπομονή .
   
Φόρτωση...