Camellina - Spirulina - Chia: ποιά η σωστή αναλογία στα καναρινία;

Συζήτηση με θέμα Camellina - Spirulina - Chia: ποιά η σωστή αναλογία στα καναρινία;, που ξεκίνησε από Dimitris.P, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 2 Σεπ 2015.

 1. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  καλημέρα σε όλη την παρέα και εύχομαι να έχουμε όλοι έναν πολύ ήσυχο & καλό χειμώνα!!
  μέσα από κάποιες συζητήσεις και διαβάζοντας στη συνέχεια σχετικά με το ''καλό'' που μπορούν να προσφέρουν τα τρία αυτά μαγικά συστατικά της μητέρας φύσης στα καναρίνια μας,νιώθω ελαφρώς μπερδεμένος,γι αυτό και ζητώ την βοήθεια σας μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας!
  σε 1 κιλό τροφής να προσθέσω 100γρ camellina & 100γρ chia,ενώ για την spirulina 10γρ σε 1κιλό αυγοτροφής.
  σωστά μου το είπαν ή θα κάνω κακό στα καναρίνια μου αν ακολουθήσω αυτές τις αναλογίες;
  αγαπητοί φίλοι,να πω επίσης πως θα είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμάσουν τα αγγελούδια μου τα τρία αυτά συστατικά.
  σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..
   
 2. Θα σου προτινα την κια και την καμελινα να μην την βάλεις στο μείγμα σπόρων ,να βάζεις λιγάκι σε μια μικρή ταιστρα και να τα προσφέρεις και δεν χρειάζονται καθημερινά , 2-3 φορές την εβδομάδα είναι μια χαρά (σαν γλυκακι) .Ή spirulina είναι καπος ιδιαίτερη, καλό είναι να βάζεις λίγο στην ημερήσια δόση αυγοτροφης
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Για τη spirulina δεν έχω ενστάσεις....
  Θαρρώ όμως πως είναι πάρα πολύ το 20% του μείγματος των σπόρων να περιέχει αυτούς τους δύο σπόρους...
  Θεωρώ επίσης πως οι extra σπόροι και ακόμη περισσότερο ο σπόρος chia θα πρέπει να δίνονται σε διαφορετικό σκεύος από αυτό που περιέχει το μείγμα σπόρων σίτισης, Επιπρόσθετα ο σπόρος chia είναι φοβερά μικρός και πάντα θα "τρυπώνει" στο κάτω τμήμα του σκεύους σίτισης και συνεπώς θα μένει στα αζήτητα.
  Έχω ακούσει και διαβάσει σε διάφορες συζητήσεις να "εμπλουτίζουν" το μείγμα σπόρων με κάποιους παραπάνω γιατί έκριναν πως είναι καλύτερα. Όμως αν δεν μας καλύπτει το μείγμα σπόρων ... τότε το αλλάζουμε και πάμε σε κάποιο άλλο που οπωσδήποτε πρέπει να μας καλύπτει.
  Η ισορροπία στους σπόρων των μειγμάτων (κυρίως των επωνύμων) είναι μελετημένα σωστή και δεν μπορώ να φανταστώ γιατί αυτή η ισορροπία θα πρέπει να διαταράσσεται.
  Όταν κριθεί απαραίτητο.... ο εκτροφέας μπορεί να "βοηθήσει" για κάποιους ειδικούς λόγους τα πτηνά του. Πρέπει όμως να προσθέσει τους extra σπόρους σε ξέχωρο σκεύος, ελέγχοντας απόλυτα την τροφοδοσία τους και κυρίως την κατανάλωσή τους. Θέλουμε πουλιά υγιή κι όχι υπέρβαρα.
  Αν για παράδειγμα θελήσω μέσα στην πτερόρροια να προσθέσω σπόρους περίλλας θα το κάνω σε ξέχωρο σκεύος για να ελέγχω την καθημερινή κατανάλωση και συνεπώς την κατάσταση της υγείας του σώματος των πουλιών.
  Λογικά αυτοί οι extra σπόροι δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 4-5% του συνόλου των σπόρων.
  Γιατί και στα καναρίνια η υπερβολή κάνει κακό.
   
 4. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  Γιάννη..κατάλαβα πολύ καλά τι εννοείς!! σε ευχαριστώ πάρα πολύ!! ήμουν 100% βέβαιος πως οι απαντήσεις των φίλων θα μου ξεκαθάριζαν εντελώς το μυαλό μου από ''παράσιττα'' και ''ήχους σειρήνων'' γύρω από το θέμα της σωστής διατροφής των καναρινιών.

  Γιαννη..σ'ευχαριστώ πολύ!! μαζί και με τον αλλο φίλο Γιάννη,μου καθαρισατε την σκεψη μου σχετικα με την διατροφη των αγγελων μας! σ'ευχαριστω..
   
 5. theodr

  theodr PB Member

  Εγώ θα σου προτείνω να καταλήξεις σε ένα καλό μείγμα τροφής και να προσθέσεις σε άλλο σκεύος κάποιες μέρες τους τρεις σπόρους ( chia , camelina και Bella di notte ). Επίσης τώρα στην πτερόροια καλό θα είναι το μείγμα σου να έχει περίλλα. Μπορείς να προσθέσεις λίγο περισσότερο στο σκεύος.

  Μια ισορροπημένη και προσεγμένη διατροφή μας δίνει υγιή καναρίνια.

  Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ Σπόροι ως συμπληρώματα διατροφής - PetBirds
   
Φόρτωση...