Ζητώ να μου χαρίσουν Baby finch (zebra, gouldian, owl, πιγκουινάκια κλπ)

Συζήτηση με θέμα Baby finch (zebra, gouldian, owl, πιγκουινάκια κλπ), που ξεκίνησε από p_filoumenos, στο Forum 'Αγορά - Ζήτηση - Διάθεση Πουλιών Εξοπλισμού' του PetBirds, 12 Ιαν 2015.

Κατάσταση Θέματος:
Κλειστό.
 1. p_filoumenos

  p_filoumenos PB New Member

  Γεια χαρά σε όλους τους φίλους!

  Αναζητώ εδώ και καιρό μωρά finch οποιουδήποτε είδους (zebra, gouldian, owl, πιγκουινάκια κλπ). Έχω μεγαλώσει στο παρελθόν μωρά ζεμπράκια και owl ταΐζοντάς τα στο χέρι και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό, αφού όταν μεγάλωσαν ήταν ιδιαίτερα φιλικά. Αν κάποιος φίλος μπορεί θα ήθελα είτε να μου χαρίσουν είτε να αγοράσω μωρό finch, μη απογαλακτισμένο.
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Γιατί θες να κάνεις κάτι τέτοιο?? Για να ξυπνάς κάθε 2 ώρες μέσα στο βράδυ να το ταίζεις, να έχεις το φόβο αν η κρέμα είναι στη σωστή θερμοκρασία μην του κάψεις τον προλοβό, να έχεις τον φόβο να μη σου πνιγεί και αν θα τα καταφέρει μέχρι την ενηλικίωση?? Ξέρεις πως το σάλιο της μάνας δίνει στα μικρά αντισώματα που εμείς δεν μπορούμε να τους δώσουμε??

  Θεωρώ πως το ανθρώπινο τάισμα πρέπει να γίνεται μόνο αν είναι επείγουσα η ανάγκη (η μαμά δεν ταίζει, είναι ορφανά κτλ) ή μπορεί να γίνεται για πολύ λίγο, αφού οι νεοσσοί έχουν φτάσει μια ορισμένη επιτρεπτή ηλικία και μόνο συνοδευτικά μαζί με την ανατροφή των βιολογικών γονιών για εξημέρωση και εξοικείωση με το ανθρώπινο χέρι. Αυτό συνήθως γίνεται στους παπαγάλους που είναι και πιο μεγαλόσωμα πουλιά σε σχέση με τα μικροσκοπικά παραδείσια. Αμφιβάλλω αν κάποιος θα σου χαρίσει και θα σου εμπιστευτεί να μεγαλώσεις εσύ μη απογαλακτισμένους νεοσσούς παραδείσιων, καθώς είναι πολύ δύσκολο, πολύ επίφοβο και με μεγάλο ρίσκο.

  Γιατί δεν παίρνεις ένα παπαγαλάκι budgie που μόλις έχει απογαλακτιστεί?? Είναι πολύ κοινωνικά και εξημερώνονται, εκπαιδεύονται και γίνονται φίλοι με τον άνθρωπο πολύ εύκολα σε πολύ νεαρή ηλικία!

  Όλα αυτά δεν στα λέω επικριτικά, απλά σου λέω την άποψη μου. :)
   
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 22 Ιουλ 2016
 4. p_filoumenos

  p_filoumenos PB New Member

  Σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στο θέμα μου. Οφείλω να σημειώσω δύο πράγματα, τα οποία πιθανόν δεν έγιναν αντιληπτά από όσα έγραψα. Πρώτον, το τονίζω γιατί έχει μεγάλη σημασία, στο παρελθόν έχω μεγαλώσει 3-4 φορές μη απογαλακτισμένα finch, χωρίς απώλεια ή αποτυχία. Και η χαρά του ταΐσματος είναι αυτό που επιζητώ (το αναφέρω ως απάντηση στο "Για να ξυπνάς κάθε 2 ώρες μέσα στο βράδυ να το ταίζεις"). Δεύτερον, αν ενδιαφερόμουν για budgie ή για άλλο είδους παπαγάλου θα έγραφα κάτι σχετικό. Πληροφοριακά αναφέρω ότι έχω και budgie και parrotlet και lovebird, μεγαλωμένα εξίσου πριν απογαλακτισθούν. Τρίτον, δεν ζήτησα finch μικρότερο των δύο μηνών.
  Νομίζω μία προσεκτικότερη ανάγνωση της αγγελίας μου θα μπορεί να λύσει τις τυχόν απορίες σας.
  Και πάλι σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μια ερώτηση p_filoumenos γιατί δεν γνωρίζω... Σε τι ηλικία απογαλακτίζονται τα finch?
   
 6. Wind-sa

  Wind-sa PB Member

  Τρίτον, δεν ζήτησα finch μικρότερο των δύο μηνών.
  ~ 40 ημερων :confused:
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ευχαριστώ Πωλίνα...
   
 8. p_filoumenos

  p_filoumenos PB New Member

  Ok... Έχετε δίκιο σε αυτό... Αν και έγραψα δύο μήνες είχα κατά νου έναν. Ωστόσο δεν αντιλαμβάνομαι γιατί σας μοιάζει τόσο παράλογο αυτό. Και εξάλλου, από τη στιγμή που δεν έχετε να μου προτείνετε κάτι σχετικό με αυτό που αναζητώ, γιατί υποβάλεστε στον κόπο να ασχοληθείτε; Παρακαλώ, αν ενδιαφέρεστε να με βοηθήσετε στην αναζήτησή μου, υποδείξτε μου κάποιον από τον οποίο θα μπορούσα να προμηθευθώ αυτό που ψάχνω
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Καλημέρα.
  Θυμώνεις χωρίς λόγο.
  Κανείς μας δεν έχει σκοπό να σε μειώσει. Απλά αναφέρθηκαν κάποιοι κανόνες που ακόμη κι εσύ τους βλέπεις σωστούς σε ότι αφορά την ηλικία των πτηνών και οι οποίοι κρατούν αυτό το χώρο "σωστά" για σχεδόν μια δεκαετία.
  Και νομίζω δεν είναι λάθος αυτό.
  Ευχαριστώ.
   
 10. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Γιατί αυτή είναι η δουλειά μας.
  Όροι χρήσης των φόρουμ των αγγελιών | PetBirds

  Σύμφωνα με τους όρους χρήσης η αγγελία σου θα έπρεπε να έχει διαγραφεί και αντί γι' αυτό καθόμαστε να σου εξηγήσουμε κάποια πράγματα που θεωρούμε σωστά. Δεν είσαι υποχρεωμένος φυσικά να τα δεχθείς αλλά δυστυχώς η αγγελία θα πρέπει να κλείσει.

  Περιμένω την απάντησή σου σε περίπτωση που έχεις κάτι επιπλέον να πεις και στη συνέχεια η αγγελία κλείνει.
   
  Τελευταία επεξεργασία: 22 Ιουλ 2016
 11. p_filoumenos

  p_filoumenos PB New Member

  Προφανώς δεν θυμώνω ούτε αισθάνομαι ότι με μειώνει κάποιος. Οφείλω όμως να απαντήσω σε ό,τι δεν συμφωνώ ή σε ό,τι καταλήγει σε παρερμηνεία των όσων γράφω. Αν εξ αρχής μου ετίθετο ο ως άνω όρος χρήσης, τον οποίο ομολογώ ότι δεν τον είχα δει, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Και φυσικά τον σέβομαι, επειδή είναι, όπως αντιλαμβάνομαι, βασικός για το forum. Ωστόσο δεν είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω με όσα λέτε, αφού η δική μου εμπειρία στα θέματα finch είναι εντελώς διαφορετική. Ούτε φυσικά είμαι υποχρεωμένος να αναλύσω στον καθένα πώς απέκτησα τις εμπειρίες αυτές ή τι προσπάθεια και κόπο κατέβαλα χωρίς απώλειες κλπ. Και όπως εγώ δεν προσπαθώ να σας πείσω για τη δική μου εμπειρία, αλλά σέβομαι τις απόψεις σας, παρακαλώ να κάνετε το ίδιο κι εσείς. Νομίζω ότι είναι θεμελιώδης αρχή σεβασμού της ελευθερίας του λόγου.
   
 12. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Σαφώς. Μπορείς επίσης εφόσον το θέλεις, να ανοίξεις ένα καινούργιο θέμα σε σχετική κατηγορία για να αναπτύξεις τις απόψεις σου.

  Η αγγελία δυστυχώς πρέπει να κλείσει γιατί δεν πληροί τους όρους δημοσίευσης.
   

Μοιραστείτε

Κατάσταση Θέματος:
Κλειστό.
Φόρτωση...