Aρνητική στάση κανάρας, παρά το ένα αυγό

Συζήτηση με θέμα Aρνητική στάση κανάρας, παρά το ένα αυγό, που ξεκίνησε από Dimitris.P, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 13 Απρ 2016.

misalouris
Best Answer misalouris, 13 Απρ 2016
τι συμβαίνει άραγε;; Συμβαίνει στα πουλιά για οργανικές και ορμονικές κυρίως "ανωμαλίες" να έρχεται ένα αυγό βάζοντας σε συναγερμό τα ένστικτα της... Ολόκληρο το Post
 1. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  καλησπέρα σε όλους τους φίλους/φίλες της παρέας!
  ενώ όλα πάνε κατ'ευχήν στα 3 ζευγάρια μου,στο 4ο..έχουμε θέμα!!
  πρόκειτε για το ζευγάρι που έφερε στο φως τον μοναδικό μπόμπιρα που χθες μάλιστα του έβαλα και νάρθηκα-τσιρότο στο πόδι!! η θηλυκιά έφτιαξε την 2η φωλιά,όλα καλά μέχρις εδώ,την Δευτέρα έκανε το 1ο αυγό,επίσης όλα καλά μέχρις εδώ,την Τριτη..τίποτα,σήμερα Τετάρτη..τίποτα,και σαν να μην έφτανε αυτό,είναι εντελώς αρνητική σε οποιοδήποτε πλησίασμα του αρσενικού,αλλά το τάισμα από το αγόρι το δεχόμαστε!! ο αρσενικός δε..δεν τον χωράει η ζευγαρώστρα!! σταματημό δεν έχει!! όλη την ώρα..μασουλάει τα κάγκελα συν του ότι επιδείδεται σε ακροβατικά τύπου τσίρκο Μεντράνο!!
  τι συμβαίνει άραγε;; τι δεν βλέπω εγώ;; τι μου προτείνετε;;
  ( ο μικρούλης,να σημειώσω,έχει ήδη μεταφερθεί σε δικό του κλουβί..μέχρι να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα του ποδιού του)

  σας ευχαριστώ εκ των προταίρων..
  Δημήτρης
   
 2. Best Answer:
  Post #318058 by misalouris, 13 Απρ 2016
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Δημήτρη μου δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα.. Ίσως να της βάλεις μία ακόμα φωλιά, και νέο υλικό μήπως και ενεργοποιηθεί κι άλλο το ένστικτό της.. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να βγάλεις το αυγό να χαλάσεις τη φωλιά και να της δώσεις άδεια φωλιά να ξαναχτίσει, μήπως και ετοιμαστεί καλύτερα. Αλλά ντάξει αυτά συμβαίνουν! Μπορεί να ξεκινήσει την κανονική δεύτερη ωοτοκία μετά από λίγες μέρες!

  Μήπως έγινε κάτι που την στρέσαρε ή την άγχωσε?
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Συμβαίνει στα πουλιά για οργανικές και ορμονικές κυρίως "ανωμαλίες" να έρχεται ένα αυγό βάζοντας σε συναγερμό τα ένστικτα της κανάρας και οδηγώντας της να φτιάξει φωλιά... ΑΝ σεν το επωάζει είναι η ένδειξη πως δεν ήταν η κύρια και ολοκληρωμένη ωοτοκία η οποία έρχεται. Το πότε κανείς δεν το ξέρει...
  Κανείς δεν βλέπει περισσότερα από αυτά που βλέπεις εσύ... υποθέτουμε όλοι.
  Βγάζεις τη φωλιά χωρίς να τη χαλάσεις και βάζεις καινούργια. Έτσι αν μας αιφνιδιάσει με μια γέννα αυγού χωρίς να είναι έτοιμη η δεύτερη φωλιά θα έχουμε την πρώτη ως εφεδρεία.
  Με δεδομένα όλα τα παραπάνω είναι λογικό να είναι
  αυτό το διάστημα.
  Θα το κάνει όταν πρέπει.
  Εσύ καλή διατροφή και ηρεμία στα πουλιά.
   
 5. theodr

  theodr PB Member

  Μην βιαστείς να πετάξεις αυγό και φωλιά. Έχω φέτος μια ίδια κατάσταση και αυτή την στιγμή που μιλάμε μεγαλώνει ένας και μοναδικός νεοσσός.

  Έκανε ένα αυγό σταμάτησε για 4 μέρες και έκανε βόλτες στο κλουβί , ο αρσενικός την τάιζε και αν έκανε προσπάθεια για να βατέψει έπεφτε ξύλο. Την 5η μέρα βιδώθηκε στην φωλιά και το αποτέλεσμα στο γράφω πιο πάνω.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κι εγώ καμιά δεκαριά τέτοια
   
 7. theodr

  theodr PB Member

  Το εξηγείς λίγο Γιάννη misalouris διότι δεν σε κατάλαβα ?
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Φυσικά θα εξηγήσω αν και δεν ξέρω πόσο αυτό θα κουράσει το θέμα του φίλου μας.
  Οι δεκατέσσερις μέρες για την εκκόλαψη των νεοσσών είναι γνωστό χρονικό διάστημα σε όλους καθώς και οι έξι ή επτά για την ωσκόπηση.
  Και φέτος είχα 4-5 περιπτώσεις θηλυκών που στην ουσία ξεκίνησαν να ανεβάζουν θερμοκρασίες στη φωλιά τους με 2-4 μέρες καθυστέρηση.. από το τελευταίο αυγό. Κι αυτό φάνηκε στην ημέρα εκκόλαψης που καθυστέρησε αντίστοιχα.
  Αν κρατούσα τις "οδηγίες ... στην ωοσκόπηση που έκανα όταν τα αυγά στην ουσία είναι τριών ημερών τι θα μπορούσα να δω? Και φυσικά αν απομάκρυνα αυτά τα αυγά από τις φωλιές ... δεν θα είχα αυτά τα "δεκαριά τέτοια" μικρά που ανέφερα. ΟΚ?
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...