20κιλη τροφή για 25 ευρώ από πετ σοπ στη Θεσσαλονίκη;

Συζήτηση με θέμα 20κιλη τροφή για 25 ευρώ από πετ σοπ στη Θεσσαλονίκη;, που ξεκίνησε από Dimitris_thess, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 4 Ιαν 2015.

misalouris
Best Answer misalouris, 7 Ιαν 2015
Κάποιοι δεν έχουν ούτε πετ στο μέρος που μένουν και υποχρεώνονται ακόμη και για τα βασικά! Οι εκτροφείς "οφείλουν" να υπηρετούν την αλληλοβοήθεια. Αν... Ολόκληρο το Post
 1. Καλημέρα,χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
  Δεν ξέρω εάν είμαι στο σωστό θέμα μιας και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο με τροφές πουλιών.
  Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν συμφέρει να παίρνω μισό κιλό τροφή κάθε φορά και έτσι βρήκα ένα κατάστημα στην θεσσαλονίκη -αμπελόκηπους που έχει το σακί 20 κιλών στα 25€ αλλά χρειάζομαι τις συμβουλές σας πριν γίνει η αγορά μιας και δεν γνωρίζω ιχνοστοιχεία τροφών κτλ.
  Αν την έχει πάρει κάποιος να μου πει,εκτός εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε θεσσαλονίκη και έχει δοκιμαστεί και το συστήνεται ανεπιφύλακτα.
  Ευχαριστώ πολύ.
   
 2. Best Answer:
  Post #238599 by misalouris, 7 Ιαν 2015
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Δεν υπάρχει αξιόλογη τροφή στην αγορά με αυτή την τιμή. Πρόκειται για σακιά που περιέχουν αυτά τα κοκκινοκιτρινοπράσινα "μπισκότα".
  Αν θέλεις να μην πετάξεις τα λεφτά σου ,να διαλέξεις κάποια απο τις γνωστές μάρκες ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥΛΙΩΝ που έχεις. Σου γράφω μερικές VADIGRAN-MANITOBA-BEYRS-VERSELLE LAGA-CEDE-WITTE MOLLEN-GREC-KING.Τα 20κιλα κυμαίνονται απο 33-42 ευρώ .Δυστυχώς δεν υπάρχει κατάλληλο μείγμα για όλο τον χρόνο. Πρέπει να πάρεις ένα βασικό μείγμα και να ενημερωθείς για το πώς μπορείς να το μεταβάλλεις ανάλογα τις εποχές και τις ανάγκες των πουλιών.
   
 4. Το φτηνό δεν είναι και καλό, αλλά εμείς που χρειαζόμαστε μικρές ποσότητες 1-2 κιλά το μήνα τί κάνουμε; Από που να αγοράσουμε; Χύμα στα πετ έχουν αυτές με τις βιταμίνες μέσα.
   
 5. Γειά σου Γιώργο και καλή χρονιά. Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω και διάλεξε:

  http://www.birdmarket.gr/trofes-pou... -Color- South- Europe - Χωρίς- Ρούπσεν -5kg

  King Canary Pre - Breeding South Europe 5kg

  Manitoba Canary Best Premium 1kg

  http://www.birdmarket.gr/trofes-pou... - Kαναρινιων- Χρωματος- Και -Εμφανισης -5kg
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εγώ άλλαξα την Versele-laga και πλέον παίρνω Manitoba 1kg και έχω βρει την υγειά μου! Και σχετικά πολύ καλή τιμή και πάρα πολύ ποιοτική!
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Τα μείγματα με χαμηλή τιμή είναι συνήθως φτωχά σε ποικιλία σπόρων και τις περισσότερες φορές υστερούν και στην ποιότητα τους. Άλλωστε το φτηνό πάντα είναι ακριβότερο.
  Είναι εξαιρετικά δύσκολο οποιαδήποτε εταιρία να δημιουργήσει ένα μείγμα με τους κατά περίοδο κατάλληλους σπόρους και να είναι και οικονομικά προσιτό ταυτόχρονα.
  Η ποιότητα των σπόρων μειώνεται με τους μήνες παραμονής μέχρι την τελική διάθεση και επηρεάζεται φοβερά από την υγρασία, την καθαριότητα στο περιβάλλον αποθήκευσης, τα διάφορα έντομα ή θηλαστικά που πιθανόν παρασιτούν καθώς και τις συνθήκες αποθήκευσης.
  Κοντολογίς,
  πόσο φθηνό θα σου βγει το μείγμα αν από τις σκόνες και τα έντομα που πιθανόν να περιέχονται στη φτηνή συσκευασία μεταφερθούν κάποια παράσιτα στα πουλιά σου?
  πόσο φθηνό θα σου βγει το μείγμα αν οι σπόροι λόγω της υγρασίας έχουν μαλακώσει και δεν θέλουν να τους φάνε τα πτηνά σου? Γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό γι' αυτά να είναι οι σπόροι στην κατάλληλη κατάσταση για να αποφλοιώνονται εύκολα.
  πόσο φθηνό θα σου βγει το μείγμα αν οι σπόροι λόγω της υγρασίας έχουν αναπτύξει βακτήρια με κίνδυνο στην υγεία στα καναρίνια σου?
  Συμφωνώ μαζί σου η αγορά μικρο-ποσοτήτων χύμα μειγμάτων σπόρων από τα διάφορα petshop και δαπανηρότερη είναι και ίσως και χειρότερης ποιότητας γιατί μένουν εκτεθειμένα για αρκετό διάστημα μέχρι την τελική κατανάλωση.
  Επίσης συμφωνώ με τη σκέψη σου να αγοράσεις συσκευασμένο μείγμα 20 κιλών που στην πραγματικότητα θα σου μειώσει αρκετά το κόστος.
  Διαφωνώ απλά με την ποιότητα της τροφής που θέλεις να δώσεις στα καναρίνια σου.
  πολλές φορές αναλογίζομαι τα οικονομικά δεδομένα και τα έξοδα που κάνουμε για τα πουλιά μας.... κάποιες φορές είναι υπερβολικά ... αλλά ξέρεις κάτι... πιστεύω πως τα έξοδα σίτισης είναι φανερά τα λιγότερα.
  Δημήτρη (νομίζω έτσι σε λένε... αν ναι.... να γράψεις το όνομά σου στο προφίλ σου θα μας βοηθήσει πολύ στο μέλλον), θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα σωστό και επώνυμο μείγμα σπόρων κατάλληλο για την προετοιμασία ή την αναπαραγωγή, να το τοποθετήσεις σε κλειστά πλαστικά δοχεία (κουβάδες κλειστούς) όπως έχει συζητηθεί εδώ...Πως μπορώ να συντηρώ το μείγμα σπόρων και την αυγοτροφή; | PetBirds Πρόσφατα μάλιστα μου είπαν πως αν ρίξουμε και μια ποσότητα ρίγανης μέσα στο μείγμα αυξάνεται αρκετά ο χρόνος συντήρησής τους μια και η ρίγανη λειτουργεί ως εντομοαπωθητικό.
  Έτσι και καλής ποιότητας μείγμα θα διαθέτεις στα φιλαράκια σου και το κόστος θα κατεβάσεις, αλλά κυρίως δεν θα είσαι έρμαιο των οικονομικών διαθέσεων του κάθε εμπόρου.
  Στην αγορά όπως είπαν και οι φίλοι νωρίτερα υπάρχουν πολλές ποικιλίες μειγμάτων.... μπορείς να διαλέξεις όποια σου κάνει, με λίγα παραπάνω ευρώ θα είσαι σωστός στην εκτροφή σου.
   
 8. Μην με παρεξηγήσετε αλλά να εξηγήσω πως προς το παρόν στην κατοχή μου έχω μόνο ένα καναρίνι.
  Είχα πριν 15-20 χρόνια αρκετά πτηνά διάφορα,αλλά τότε δεν υπήρχε και τόσο η τεχνολογία για ενημέρωση όπως εδώ.

  Λοιπόν,
  μάκη δεν κατάλαβα το ''Δυστυχώς δεν υπάρχει κατάλληλο μείγμα για όλο τον χρόνο. Πρέπει να πάρεις ένα βασικό μείγμα και να ενημερωθείς για το πώς μπορείς να το μεταβάλλεις ανάλογα τις εποχές και τις ανάγκες των πουλιών.''

  Γιώργο έτσι ακριβώς είναι,δίνω 4€ π.χ. για 1κιλο τροφή η οποία δεν έχει καν επωνυμία και γιαυτό θέλω να ξεφύγω από κάτι τέτοιους εμπόρους που δεν γνωρίζω καν τι περιέχει κ από που προέρχεται κτλ.
  Ευτυχώς και δυστυχώς η ύπαρξη της τεχνολογίας μας κάνει να μην τρόμε άλλο το κουτόχορτο μερικών εμπόρων κ.ο.κ

  Στέφανε κοίταξα για ΜΑΝΙΤΟΒΑ για θεσσαλονίκη αλλά δεν βρήκα,τα link όπου αναφέρεις είναι εκτός πόλεως μου και δεν συμφέρει καθόλου με τα μεταφορικά τους.

  Γιάννη ακριβώς αυτό σκεφτόμουν αλλά δεν ήξερα τι μπορεί να περιέχουν και πόσο μπορεί να αντέξει ένα σακί,αλλά το να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία του τότε το αποκλείω εντελώς το θέμα μου και έτσι λέω πλέον να κοιτάξω κάτι επώνυμο όπως ανέφερε παραπάνω ο στέφανος,παρά να ταλαιπωρήσω το καναρινάκι μου όπως επίσης και εγώ για λίγα ευρώ λιγότερα.

  Πάντως να ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας.
   
 9. BullsEye

  BullsEye PB New Member

  Δημήτρη οι περισσότερες εταιρίες που σου γράφουν τα παιδιά παραπάνω βγάζουν και συσκευασίες του κιλού ή των 2 κιλών οπότε νομίζω έχεις επιλογές.
   
 10. Δημητρη στην Πολιχνη χαμηλα απέναντι από το στρατοπεδο υπαρχει πετ σοπ που δινει manitoba σακι και χυμα από σακι ανοιγμενο..
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ας μην προτιμήσει την συγκεκριμένη εκδοχή... Για το καλό του φτερωτού του φίλου! :p
   
 12. patilas

  patilas PB Member

  Κοιτάξτε αν έχεις φίλο πέτ σοπα δεν θες τίποτα άλλο εγώ έχω έναν... Μόλις έχει νέα παραλαβή σχεδόν κάθε αρχές του μήνα και ανοίγει τα τσουβάλια μ παίρνει τηλ κ φτιάχνω το δικό μου μείγμα και μου βγαίνει 35 κιλά τροφή 45 ευρώ... Συμφέρει νομίζω..
   
 13. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Παναγιώτη δεν έχουν όλοι φίλο πετσοπα! :p
   
 14. Κάποιοι δεν έχουν ούτε πετ στο μέρος που μένουν και υποχρεώνονται ακόμη και για τα βασικά!
   
 15. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Οι εκτροφείς "οφείλουν" να υπηρετούν την αλληλοβοήθεια. Αν δεν το κάνουν στοχεύουν σε άλλα πέρα από την αγαστή και όμορφη εκτροφή ως χόμπι, ή δεν έμαθαν ποτέ πως η αρωγή εξασφαλίζει άνοδο του επιπέδου των εκτρεφομένων πτηνών.
   
 16. στην λαγκαδα πριν τον μαρμαριδη ανοιξε πετ σοπ που δεν εχει καθολου ζωακια-πουλακια μεσα,εχει μονο τροφες κι αξεσουαρ.εχει κ σφραγισμενα σακια και ανοιγμενα για μικροποσοτητες που θελουν οι χομπιστες.δεν εχω παρει ποτε γιατι δεν ειχε 5κιλα σφραγισμενα που θελω εγω αλλα θα περασω αυριο να ρωτησω μαρκες κ να σου πω!
   
 17. patilas

  patilas PB Member

  Ας μην γελιόμαστε όταν έχεις 5 6 καναρίνια δεν μπορείς να παίρνεις τσουβάλια....
   
 18. οχι φυσικα αλλα μπορουσε να υπαρχει 5κιλο! κι οχι απο το κιλο να πηγαινεις στο 10κιλο κατευθειαν!
   
 19. patilas

  patilas PB Member

  Εεεν βλέπεις είμαστε η του ύψους ή του βάθους
   
 20. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ασφαλώς και πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση στα βάρη των συσκευασιών. Γίνονται πιο προσιτά και πολύ πιο ασφαλή για τα πτηνά μας.
   
 21. M.G

  M.G PB New Member

  Κώστα ποιο λες ρε φίλε; Ένα που είναι χαμηλά (κοντά στις καφετέριες), έχει κλείσει. Δίπλα από αυτό πάντως υπάρχει κτηνιατρείο που πουλάει συσκευασμένη τροφή, (2.90 ή 3.90 το μονόκιλο). Δε θυμάμαι μάρκα, αλλά θα αγοράσω αύριο και θα ενημερώσω.
   
Φόρτωση...