2η γέννα και αλλαγή φωλιάς

Συζήτηση με θέμα 2η γέννα και αλλαγή φωλιάς, που ξεκίνησε από vaggeliss, στο Forum 'Αναπαραγωγή Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 8 Φεβ 2009.

 1. vaggeliss

  vaggeliss Banned

  Καλησπέρα!
  :confused:Όταν ένα ζευγάρι παραδεισίων βγάλει με επιτυχία νεοσσούς, τότε μετά από πόσο καιρό (πάνω κάτω) προχωρούν στο δεύτερο ζευγάρωμα, κατά συνέπεια και στη 2η γέννα; Άν τα πρώτα μικρά δεν τα βγάλω, αλλά τα έχω στο ίδιο με αυτά κλουβί, το ζευγάρι θα ξαναζευγαρώσει; Επίσης, αν η φωλιά έχει πιάσει πολλές ακαθαρσίες από την πρώτη γέννα και το μεγάλωμα των νεοσσών, θα πάει πάλι στην ίδια πρώτη φωλιά η θηλυκιά, ή, όπως και στα καναρίνια θα πρέπει να τοποθετήσω μια άλλη φωλιά.:confused::confused::confused:
   
 2. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Βαγγέλη, οταν οι νεοσσοί απογαλακτιστούν και αυτονομηθουν στον βαθμό που μπορουν να διατρεφονται μόνοι τους, καλο είναι να τα βγαζουμε απο την φωλιά για να προχωράει το ζευγάρι στην επόμενη γέννα. Είναι καλύτερα να βάζουμε τα νεαρά πουλιά σε άλλο κλουβί για να μην ενοχλούν το ζευγαρι και κινδυνεύει η επόμενη γενιά. Καλο θα έιναι να βάλεις μια καθαρη φωλιά και νεα νημα για να φτιάξουν την φωλιά τους απ την αρχή.

  Επίσης το ιδιο θέμα έχει συζητηθεί και εδώ https://petbirds.gr/threads/Ποτε-θα-φυγουν-απο-την-φωλια-ποτε-τα-βαζω-σε-άλλο-κλουβι.10469/ και καλο θα ήταν πριν θέσεις καποιο ερώτημα να ψαχνεις πρώτα το αντίστοιχο φόρουμ για να αναζητήσεις πληροφορίες!
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 17 Ιουλ 2016
 3. vaggeliss

  vaggeliss Banned

  Σε ευχαριστώ για τις σημαντικές συμβουλές σου, αλλα σε παρακαλώ, για πες μου κάτι: Αν αφήσω μέσα τα μικρά (εκτός από το ότι μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη νέα γενιά παραδεισίων ) μπορούν τα μεγάλα παραδείσια (οι γονείς τους δηλαδή) να προχωρήσουν στο επόμενο ζευγάρωμα, ή επηρεάζονται απ' την παρουσία τους και δε ζευγαρώνουν. ζευγαρώνουν?
   
 4. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Οι γονείς θα ζευγαρώσουν κανονικά,αλλα αν οι νεοσσοί μπαινουν στην νεα φωλιά, υπάρχει κίνδυνος αφενός να σπάσουν τα αυγά και αφετέρου να πετάνε έξω τους νεους νεοσσους με αποτέλεσμα να έχεις μεγάλες απώλειες.:)
   
 5. vaggeliss

  vaggeliss Banned

  σε ευχαριστώ πολύ!
  Ξέρεις Georgina μου γιατί το λέω αυτό; Γιατί θα ήθελα να μην έχω πολλά κλουβιά, αλλά το όνειρό μου είναι να έχω μία μεγάλη κλούβα και να έχω πάνω από 20 κομμάτια του ίδιου είδους (παραδείσια) μέσα, αλλά... τελικά, άλλαξα γνώμη. Η συμβουλή σου είναι πολύ καλή και αξιόπιστη!


  και πάλι ευχαριστώ.[x]
   
Φόρτωση...