14 Μέρες καραντίνα

Συζήτηση με θέμα 14 Μέρες καραντίνα, που ξεκίνησε από Μαιρη, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 5 Αυγ 2008.

 1. :)Πέρασαν κιόλας 14 μέρες σχεδόν που έχω την καινούργια μου ροζέλα σε καραντίνα (όπως που είχατε πει, παιδιά). Να τη βάλω μαζί με τη θυληκιά (που είχε κάνει αυγό) ή πρώτα είναι καλύτερα να βάλω τα κλουβάκια δίπλα δίπλα να γνωριστούν. Εγω νομίζω το δεύτερο να κάνω αλλά θέλω και τη γνώμη σας.
   
 2. :)Μαιρη, θα σου προτεινα να βαλεις τα κλουβια σε καποια αποσταση πρωτα, να βλεπει το ενα πουλι το αλλο, σε δυο τρεις μερες τα βαζεις διπλα διπλα και αργοτερα μαζι.
   
 3. Πώς εφαρμόζουμε την καραντίνα;

  Πώς εφαρμόζουμε την καραντίνα;

  Καταρχήν βάζουμε το νέο/α πουλιά σε ξεχωριστό χώρο από τα υπόλοιπα και σε μονά κλουβιά το καθένα μόνο του. Στο χώρο αυτό θα πρέπει να μείνουν για 30 ημέρες (αυτό εφαρμόζω προσωπικά). Φροντίζουμε ώστε ο εξοπλισμός, τα σκεύη, οι τροφές κ.λπ. που θα υπάρχουν στο χώρο της καραντίνας να μην έρχονται σε επαφή με αυτά που διατηρούμε στο χώρο όπου βρίσκονται μόνιμα τα υπόλοιπα

  Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης
   
 4. Αυτό θα κάνω... Και βλέπουμε. Πάντως η μία ανταποκρίνεται στο σφύριγμα της άλλης. Λίγο δύσκολο πάντως μου φαίνεται να ζευγαρώσουν γιατί έχω ακούσει ότι οι ροζέλες είναι δύσκολα πουλιά στην αναπαραγωγή. :(
   
 5. Δηλαδή να την κρατήσω και όλο σε καραντίνα; Ναι σε είναι σε άλλο δωμάτιο ο καινούργιος, δεν έχουν καν οπτική επαφή μόνο ακουστική:confused:
   
Φόρτωση...