υγραντηρας

Συζήτηση με θέμα υγραντηρας, που ξεκίνησε από redcanary, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 11 Απρ 2008.

 1. redcanary

  redcanary PB New Member

  Δεν φανταζόμουν πόσες ερωτήσεις θα προέκυπταν κατά τη φροντίδα των καναρινιών!

  Πήρα υγραντήρα και θέλω να ρωτήσω το εξής: Από τη στιγμή που ο υγραντήρας λειτουργεί με ατμό, πώς αποφεύγετε την αύξηση της θερμοκρασίας στο χώρο εκτροφής; Ειδικά όταν μιλάμε για ένα μικρό δωμάτιο.
  Η λύση που σκέφτηκα είναι να αφήνω λίγο ανοιχτή την πόρτα, ώστε η υγρασία να διατηρειται στο 75% και η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα.

  Επίσης, λόγω του ότι πρόκειται για καινούριο μηχάνημα, που θερμαίνεται, για την αποφυγή δυσάρεστων οσμών στο χώρο των πουλιών, το λειτούργησα αρχικά σε άλλο δωμάτιο ώστε να "ρονταριστεί" αλλού.
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ενα ή δύο λίτρα νερού ,σε μορφή ατμού πόσο να ανεβάσουν
  την Θερμοκρασία Δαμιανέ ? Αντε 1-2 βαθμούς κι' αυτό με το ζόρι.
  Αλλά 75 βαθμοί υγρασίας είναι πολλοί.Πρέπει ο χώρος να
  βρήσκεται μεταξύ 50 - 60%. Αυτά τα ποσά(70-75%) τα θέλουμε
  μόνον την 13η-14η μέρα της εκκόλαψης.
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

 4. redcanary

  redcanary PB New Member

  Ευχαριστώ για την υπόδειξη της προηγούμενης συζήτησης.
  Ο δικός μου έχει χωρητικότητα 4 λίτρα νερού και διάρκεια γράφει 10-12 ώρες. Δεν το έχω εξαντλήσει για να το επιβεβαιώσω.
  Αν κατάλαβα καλά, δεν το αφήνουμε καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας ή της μέρας, αλλά κάποιες ώρες το πρωί και κάποιες το βράδυ, ώστε να διατηρείται μια σχετική υγρασία στο χώρο.

  Εκανα την προηγούμενη ερώτηση, σχετικά με το ανεβασμα της θερμοκρασίας γιατί νόμιζα ότι πρέπει να είναι μόνιμα αναμμένος...

  Ευχαριστώ παιδιά!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...