περί διατροφής εκτροφέων...

  • Θεματοθέτης redcanary
  • Ημερομηνία
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
R

redcanary

PB New Member
#1
Διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις σας παρατήρησα το μεράκι με το οποίο αντιμετωπίζετε τα πουλιά που έχετε υπό την προστασία σας. Μεράκι το οποίο συν τοις άλλοις εκφράζεται με την παραγγελία ιδιαίτερων σπόρων, μελέτη τροφών, καθώς και χρήση οικολογικών ειδών για τη διατροφή τους.

Αναρωτήθηκα λοιπόν αν οι εκτροφείς έχουν το ίδιο μεράκι και στη δική τους διατροφή;

Οι γνώσεις οι οποίες διακινούνται εδώ, είναι πολύ χρήσιμες, ώστε όλοι μας να μπορέσουμε να ωφεληθούμε σχετικά.
Θα ήταν κρίμα αν δεν αξιοποιούνταν...

Προσωπικά, θέλω να σας εξομολογηθώ ότι αφού διάβασα όλες τις σχετικές δημοσιεύσεις που μου προτείνατε και που μου "άνοιξαν" νέους δρόμους στη γνώση της διατροφικής αξίας τρόφιμων που αγνοούσα, συμπληρώνω πλέον τη διατροφή μου με σπιρουλίνα, την οποία προμηθεύτηκα από κατάστημα ειδών διατροφής.

Ευχαριστώ.
 
E

evanthos

PB New Member
#2
Ξέρεις πόσες φορές κατα την διάρκεια της καθημερινής περιποίησης που κάνω στα πουλιά μονολογώ ότι μακάρι να έτρωγα και εγώ τα ίδια αναλογικά με αυτά που τρώνε εκείνα... και να είχα την ανάλογη φροντίδα...

Αλλά είναι κάτι για το οποίο είμαι περήφανος, μου αρέσει, με γεμίζει να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ να δώσω σε αυτά,να ξέρω ότι είναι τα καλύτερα δυνατόν πουλιά που θα μπορούσε να βγάλει κάποιος.

Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάπως αλλιώς το χόμπι μου αυτο...και μάλλον έτσι θα νιώθουν και αρκετοί αλλοι από εμάς.
 
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
#3
redcanary είπε:
Αναρωτήθηκα λοιπόν αν οι εκτροφείς έχουν το ίδιο μεράκι και στη δική τους διατροφή;
Έχω την άποψη ότι πρόκειται για αλληλένδετα θέματα. Το κεφάλαιο της σωστής διατροφής και της σημασίας της δεν μπορεί να μελετηθεί, αλλά ούτε και να εφαρμοστεί σωστά εάν δεν αποτελεί προσωπικό βίωμα στη ζωή κάποιου.

Προσωπικά φροντίζω πολύ τη διατροφή μου χωρίς ακρότητες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, δεν καταναλώνω μεγάλες ποσότητες ζωικών λιπαρών, δεν προμηθεύομαι συνήθως περίεργα προϊόντα και συμπληρώματα διατροφής, αλλά έχω την πολυτέλεια να καταναλώνω φρούτα και λαχανικά από τον κήπο μου.

Με τον ίδιο τρόπο προσεγγίζω και τη διατροφή των πουλιών μου, προσαρμόζοντάς την στις δικές τους διατροφικές συνήθειες. :)
 
Top