Χαρίζω μείγμα σπόρων Raggio di Sole για καναρίνια χρώματος

Συζήτηση με θέμα μείγμα σπόρων Raggio di Sole για καναρίνια χρώματος, που ξεκίνησε από alicedros, στο Forum 'Αγορά - Ζήτηση - Διάθεση Πουλιών Εξοπλισμού' του PetBirds, 4 Ιουλ 2016.

 1. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Καλημέρα φίλοι μου!!

  Απ ότι φαίνεται τα καναρίνια μου βγήκαν πολύ παράξενα με τη διατροφή τους και αφού μας έδωσε να δοκιμάσουμε κάποια κιλά απ΄την Vadigran ο φίλος μου Λάμπρος ( TheBigL ) (και τον ευχαριστώ πολύ γι αυτό!!!) πλέον την Raggio την πετάω και είναι κρίμα.. Γι αυτό και την χαρίζω!! Είναι αρκετά κιλά, καλοσυντηρημένη, με φύλλα δάφνης, και σε δροσερά μέρος, οπότε όλοι θα πάρετε! Όποιο ενδιαφέρεστε να μου το πείτε! Και για πόσα κιλά!

  Περιοχή: Αθήνα
   
 2. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Η Vadigran πως τους φάνηκε?:p
   
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τρελάθηκαν φίλε μου!! Τρώνε και το κεχρί και όλα!! Βάζω λιγότερο φαγητό στις ταίστρες, το αφήνω για 2 μέρες περίπου και μετά φυσάω τα τσόφλια και δεν έχει μείνει πολύ φαί! Αυτό δείχνει πως τους αρέσει ιδιαίτερα πολύ!! Έκανα ένα πείραμα.. Στην μία ταίστρα έβαλα Raggio Και στην άλλη Vadigran. Η μία ταίστρα είχε μόνο κεχρί και πολύ φαί και η άλλη είχαν φαγωθεί όλα τα σποράκια!! Οπότε καταλαβαίνεις... Σ ευχαριστώ!!!!! :D
   
 4. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Τίποτα :)
   
 5. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Καλημέρα Αλίκη,θέλω και εγώ σου έχω στείλει pm.
  Ενδιαφέρομαι και για τα φύλλα δάφνης βέβαια:p
  Μπράβο παιδιά,έτσι βοηθά ο ένας τον άλλο.Μπράβο TheBigL !
  Παιχτούρα....:p
  upload_2016-7-4_14-53-53.png

  Ευχαριστώ.
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Με έχεις πρήξει εννοείς.. :p Όπως πάει όλα τα κιλά εσύ θα τα πάρεις... που κατάντησα!! Και έχεις μόνο 2 πουλάκια?? Να ταίζεις και την Ρόζα χαχαχα :D

  Ο Λάμπρος να ναι καλά που προθυμοποιήθηκε! Και τα πουλιά τον ευχαριστούν γι αυτό! Με τον τρόπο τους βέβαια! :p

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ κοίτα να κρατάς τα SIMS 4 εεεεεεε! :D
   
 7. ianos

  ianos Daily Active Member

  Παιδιά, για ποια vadigran προκειται;
   
 8. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

 9. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  -Μια κουβέντα εδώ μόνο ήθελα να πώ. Να έχετε σαν κανόνα.....μην αναμειγνύετε την φυσημένη τροφή στην ταΐστρα με την καινούργια παροχή. Συγκεντρώνετε σ' ένα δοχείο τα υπόλοιπα και βάζετε ατόφια την νέα δόση. Τα συγκεντρωμένα μπορεί κάποια άλλη στιγμή να τα καθαρίσετε(φύσημα).
  -Ενα καλό μείγμα της Vadigran είναι το posture χωρίς ρούπσεν. Μπορεί να μην περιέχει ρούπσεν (για κάποιους καλό αυτό) αλλά έχει ένα έξτρα μείγμα 9 σπόρων σε ποσοστό περίπου 5% , που δημιουργεί μια καλή προδιάθεση για ψάξημο , σγάρλεμα και ξεστρεσάρισμα. Δεν περιέχει ΠΕΡΙΛΛΑ ,αλλά για όσους την προσφέρουν σαν κέρασμα μικρή σημασία έχει αυτό.
   
 10. ianos

  ianos Daily Active Member

  Μάκη, το vadigran posture ειναι ενα καλό μείγμα συντήρησης ή ειναι περισσότερο για τις φάσεις πτερόρροιας και αναπαραγωγής;
   
 11. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Όλα τα ξέρεις πια εσύ!!

  Αυτό για ποιο λόγο να το κάνουμε??

  Έχω την ίδια απορία με τον Γιάννη! :)

  Κύριε Μάκη διαφωτίστε μας!!
   
 12. BabisNL

  BabisNL PB New Member

  Είναι πολύ λιγούρικα τα άτιμα τελικά!
   
 13. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Το posture το δίνω όλο τον χρόνο. Είναι ένα μεσαίο μείγμα απο άποψη λιπαρών σπόρων . Βέβαια , την περίοδο της πτερόρροιας χρησιμοποιώ σαν κέρασμα έξτρα ΠΕΡΙΛΛΑ-ΒΡΩΜΗ-ΚΑΜΕΛΙΝΑ , την περίοδο της αναπαραγωγής έξτρα ΝΙΖΕΡ-ΚΑΝΑΒΟΥΡΙ-ΣΙΣΑΜΙ. Αν κάποιος ήθελε να το αραιώσει (100γρ,/κιλό) με ΑΣΠΟΥΡΙ κατά την χειμερινή συντήρηση, θα έλεγα να το κάνει μόνον αφού πιάσει τα πουλιά του στο χέρι και δει πολύ λίπος στην κοιλιά (σπάνιο με το τρέχον μείγμα) .
  Οποτε βάζουμε σπορικά, τα προσφέρουμε απ' ευθείας απο τη συσκευασία ή τα δοχεία φύλαξης. Δεν ανακατεύουμε ποτέ με τα υπόλοιπα στις ταΐστρες ,διότι το φυσηγμένο που παραμένει εκεί, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ. Και δεν εννοώ μόνο κάποια κατάλοιπα της ίδιας της τροφής ή διάφορων ακαθαρσιών που έχουν βάρος και δεν φεύγουν εύκολα ,αλλά την σκόνη που δημιουργείται απο την κερατίνη του ράμφους και του δέρματος των πουλιών και γρήγορα προσκολλάται στα νέα σπόρια που έχουν και κάποιο φορτίο στατικού ηλεκτρισμού.
   
 14. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Άρα προτείνετε να βάζουμε σε μία ταίστρα το "μισοφαγωμένο" μείγμα και φύσα φύσα σε 1-2 μέρες θα είναι για πέταμα. Και σε καθαρή ταίστρα καθαρό μείγμα. Εσείς βάζετε καθημερινά μία κουταλιά της σούπας ανά καναρίνι καθημερινά ή περισσότερο για σιγουριά? :p
   
 15. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  -Οχι, δεν προτείνω κάτι τέτοιο . Προτείνω το μισοφαγομένο να πηγαίνει σ' ένα δοχείο φύλαξης και να καθαρίζεται όποτε υπάρξει χρόνος.Να φυλάσσεται για παροχή, σε εποχές όπως η συντήρηση (με μια ενίσχυση ΑΝ χρειαστεί).
  -Οπου δεν χρησιμοποιώ αυτόματες ταΐστρες , βάζω ποσότητα εμπειρικά και κάνω αλλαγή ανάλογα την εποχή ανα 1 , 2 ή 3 μέρες.
   
 16. Deukalion

  Deukalion Daily Active Member

  Άλλη μια συνάντηση μελών του petbirds έλαβε χώρα;)!
  Σύντομη αυτή τη φορά,απλή και χαλαρή.Μιλήσαμε για ζώδια και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο.Η Αλίκη ήταν large, μου έφερε πολύ μεγάλη ποσότητα,τόση που θα αναγκαστώ να ανοίξω καινούργιο θέμα οπου θα χαρίζω και εγώ.Είχε και δυό ταπεράκια με την κατεψυγμένη αυγοτροφή της που πιά,μόνο η ίδια δεν χρησιμοποιεί.Μου έδωσε ακριβείς οδηγίες πάνω στο μεγάλης έμπνευσης,πείραμα δοκιμής νέου μείγματος που περιγράφεται παραπάνω.Ανανεώσαμε το ραντεβού μας στο μέλλον,όταν και το μείγμα της vadigran θα είναι πλέον παρωχημένο.Στο τέλος έφυγε καταγοητευμένη...απλά πράγματα!
  Αλίκη σε ευχαριστώ πολύ!
   
 17. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ενώ εσύ cool χα χα χα :)
  Μπράβο βρε παιδιά, ωραία πράγματα!!!
   
 18. alicedros

  alicedros PB Supporter

  χαχαχαχα ρε δε σε μπορώ αλήθεια!!!!
  Εγώ σ ευχαριστώ για τα δωράκια!!! Θα σου στείλω και φώτο που τα αξιοποιούν τα φτερωτά μου φιλαράκια!! Αλλά θα στο ξαναπώ δεν έπρεπε........

  Έκλαιγε επειδή έφυγα αλλά είναι πολύ εγωιστής για να το παραδεχτεί.. Άντρες Μαρία μου!!

  Ναι ναι ναι ναι!! :)
   
 19. Mary27

  Mary27 PB New Member

  Καταρχας μπραβο για την κινηση σου αυτη Αλικη!!
  Επειδη σιγουρα ξερετε παραπανω απο μενα την εψαξα στο google μηπως την παρω για το δικο μου την vadigran αφου λες οτι ξετρελαθηκαν τα δικα σου..Ομως ειναι 20 κιλα οποτε για ενα που εχω εγω ειναι τεραστια ποσοτητα..Θεωρεις την manitoba εξισου καλη;απο μικρη ποσοτητα βρηκα αυτη, εχει λιγοτερα θρεπτικα απο τη δικη σου;
  http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=136002540&ref=skroutz
   
 20. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δεν είναι ίδια .. αλλά τηρουμένων των αναλογιών μια χαρά τη βρίσκω.
  Πάρε και λίγους σπόρους ως extra όπως περίλλα, chia, νίζερ κλπ και όλα θα είναι τέλεια στη διατροφή του.
   
Φόρτωση...