αυγο χωρις κελυφος

27 Ιαν 2008
1.735
76
Αθήνα - Καλλιθέα
#1
γεια σας σημερα το πρωι οταν πηγα να καθαρισω ενα ζευγαρι red factor που
εχω διαπιστωσα οτι το θηλυκο γεννησε ενα αυγο χωρις κελυφος τι
μπορει να φταιει για αυτο και πως μπορω να το αντιμετοπισω.
 
16 Σεπ 2007
1.181
51
Κορυδαλλός
Όνομα
Σταμάτης
Πτηνά
Ιθαγενή
#2
Έλλειψη ασβεστίου μάλλον , είχε αναφερθεί σε ένα ποστ του Γιώργου (georgekouk) ένα παρόμοιο περιστατικό.
Ρίξε μια ματιά στα προηγούμενα ποστ του φόρουμ και θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για πολλές ερωτήσεις σου. :)
 
21 Απρ 2006
465
21
Ρόδος
Κωδ.
ΑΛΟΠ FOH-AL 037 / T 28
#5
Θα πρότεινα άμεση χορήγηση κάποιου σκευάσματος ασβεστίου
διότι όχι μόνο το πουλί θα κάνει αυγά χωρίς κέλυφος αλλά θα
υποφέρει κιόλας.Το ασβέστιο δεν βοηθάει μόνο στο σχηματισμό
του κελύφους αλλά και στην εν γένει σωστή λειτουργία-ανάπτυξη
του σκελετικού της συστήματος.Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν δεν
δράσεις σύντομα θα έχεις πρόβλημα.Καλό το σουπιοκόκκαλο καλό
και το grit αλλά είναι για συντήρηση.Τώρα χρειάζεσαι άμεση πρόσληψη
ασβεστίου.Hurry up!
 
30 Δεκ 2007
1.794
77
Κιλκίς
Κωδ.
ΣΥΚΦΕ FPO-T 034
#6
το σουπιοκόκαλο θα πρέπει να υπάρχει μόνημα σε κάθε κλούβακι για να αποφέυγοντε τετοιου είδους περιστατικά αλλα και γενικότερα η έλλειψη ασβεστίου.:)ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ.
 
14 Σεπ 2007
122
6
#7
για να απορροφηθει το ασβεστιο χρειαζεται και ιχνη φωσφωρου. καλη αναλογια Ca Ph εχει στο νιζερ. ισως υπαρχει και σε ετοιμα σκευασματα, δε ξερω.
 
21 Απρ 2006
465
21
Ρόδος
Κωδ.
ΑΛΟΠ FOH-AL 037 / T 28
#8
Η βιταμίνη D υποκινεί την απορρόφηση ασβεστίου από τον οργανισμό
σε αντίθεση με το φώσφορο που την παρεμποδίζει.
 

Stavros

Administrator
Staff Member
7 Απρ 2006
11.639
592
#10
Ανασταλτικές / Υποκινητικές ουσίες

Τα ακόλουθα συστατικά τροφίμων έχει βρεθεί ότι υποκινούν την απορρόφηση του ασβεστίου .

Βιταμίνη
D - η βιταμίνη D απαιτείται για τη βέλτιστη απορρόφηση ασβεστίου.

Τα ακόλουθα συστατικά τροφίμων έχει βρεθεί ότι εμποδίζουν την απορρόφηση του ασβεστίου.


Το οξαλικό οξύ
- επίσης γνωστό ως εστέρας του οξαλικού οξέος, είναι ο πιο ισχυρός ανασταλτικός παράγοντας της απορρόφησης ασβεστίου και βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στο σπανάκι και το ραβέντι και σε κάπως χαμηλότερες συγκεντρώσεις στη γλυκιά πατάτα και τα ξερά φασόλια.

Φυτικό οξύ
- ένας λιγότερο ισχυρός ανασταλτικός παράγοντας της απορρόφησης ασβεστίου από τον εστέρα του οξαλικού οξέος. Η μαγιά έχει ένα ένζυμο (φυτάση), το οποίο χωρίζει το φυτικό οξύ σε κόκκους κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, μειώνει την περιεκτικότητα σε φυτικό οξύ των ψωμιών και άλλων ζυμωμένων τροφίμων. Μόνο οι συγκεντρωμένες πηγές φυτικού όπως το πίτουρο σίτου ή τα ξερά φασόλια μειώνουν ουσιαστικά την απορρόφηση ασβεστίου.

Νάτριο
- η αυξανόμενη πρόσληψη νατρίου οδηγεί στην αυξανόμενη απώλεια ασβεστίου στα ούρα, που οφείλεται ενδεχομένως στον ανταγωνισμό μεταξύ του νατρίου και του ασβεστίου για την επαναρρόφηση στο νεφρό ή στην επίδραση του νατρίου στην έκκριση της παραθυρεοειδούς ορμόνης (PTH). Επειδή οι ουρικές απώλειες αποτελούν περίπου τη μισή από τη διαφορά στη διατήρηση ασβεστίου μεταξύ των ατόμων, το νάτριο από τη διατροφή έχει μεγάλη δυνατότητα να επηρεάσει την μείωση των οστών.

Πρωτεΐνη
- όσο η διατροφική πρόσληψη πρωτεΐνης αυξάνεται, η ουρική έκκριση ασβεστίου αυξάνεται επίσης. Εντούτοις, η ανεπαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης έχει συνδεθεί με τη φτωχή αποκατάσταση των οστεοπορικών σπασιμάτων. Οι τιμές της αλβουμίνης του ορού (ένας δείκτης της θρεπτικής αξίας της πρωτεΐνης) έχει βρεθεί ότι είναι αντιστρόφως ανάλογες του κινδύνου σπασίματος των ισχίων.

Φώσφορος
- ο φώσφορος βρίσκεται χαρακτηριστικά στα πλούσια σε πρωτεΐνη τρόφιμα και τείνει να μειώσει την έκκριση του ασβεστίου στα ούρα. Εντούτοις, τα πλούσια σε πρωτεΐνη τρόφιμα τείνουν επίσης να αυξήσουν την περιεκτικότητα σε ασβέστιο των πεπτικών εκκρίσεων, με συνέπεια την αυξανόμενη απώλεια ασβεστίου στα περιττώματα. Κατά συνέπεια, ο φώσφορος δεν αντισταθμίζει την καθαρή απώλεια ασβεστίου που συνδέεται με την αυξανόμενη πρόσληψη πρωτεΐνης.

Καφεΐνη
- η καφεΐνη σε μεγάλα ποσά αυξάνει την ουρική περιεκτικότητα σε ασβέστιο για έναν σύντομο χρόνο.

Πηγή: Food-Info.net : Ασβέστιο (Ca)
 

asproulis

PB New Member
29 Νοε 2007
32
1
Καρδίτσα
Κωδ.
ΑΛΟΠ FOH-AL 091
#12
Συμφωνω απολυτως με τα παρπανω και εχω να σου δωσω μια συμβουλη.Μη βαλεις αυτο το πουλι για ζευγαρωμα συντομα,γιατι θα το δεις παραλυτο και μετα βεβαια νεκρο.Επειδη ομως πολλα θυλικα γεννανε αυγα και χωρις να εχεις αρσενικο μεσα στο ιδιο κλουβι,καλο ειναι να το βαλεις καπου να μην ακουει αρσενικα μηπως και ξεπυρωσει.
 
14 Σεπ 2007
122
6
#13
ενα λινκ στο canarini.net σχετικο με αυγα χωρις κελυφος και διατροφη
Kanarini.com - Μεταλλικά στοιχεία
 

Aleka

PB New Member
4 Μαρ 2007
18
1
Κορυδαλλός
#15
Έχει δίκιο ο Αντρέας. Πέρσυ μια κανάρα μου που μόλις είχα αγοράσει έκανε 2 αυγά χωρίς κέλυφος. Εκτός από το σουπιοκόκκαλο, της έβαλα άμμο σε μπολάκι, στο νερό ασβέστιο και έβαλα το κλουβί σε μέρος που το έβλεπε για λίγη ώρα ο ήλιος. Σε 15 μέρες γέννησε 4 υπέροχα αυγά.