Ψυχολογία καναρινιών

Συζήτηση με θέμα Ψυχολογία καναρινιών, που ξεκίνησε από maanton, στο Forum 'Γενικά για Καναρινια' του PetBirds, 10 Απρ 2009.

 1. maanton

  maanton PB New Member

  Χαίρετε,

  Έχω ένα αρσενικό καναρινάκι και θα ήθελα να ενημερωθώ αναφορικά με την ψυχολογία των καναρινιών.

  Κατά πόσο τα καναρίνια είναι ευαίσθητα και αναζητούν την ανθρώπινη συντροφιά;
  Μελαγχολούν όταν μένουν πολλή ώρα μόνα τους; Αν ναι, αυτό επηρρεάζει τη διάθεσή τους για τραγούδι;
  Καμμιά φορά όταν του σφυράω μου σφυράει πίσω. Είναι τυχαίο ή ανταποκρίνεται;


  Ευχαριστώ
   
 2. Βασιλης

  Βασιλης PB Member

  Κατά κανόνα το καναρίνι είναι μοναχικό είδος. Στην περιοχή του σπάνια ανέχεται άλλα πουλιά και εκτός από την περίοδο αναπαραγωγής ακόμη και το ταίρι του το διώχνει. Μελαγχολία από μοναξιά δεν έχω ακούσει ποτέ για καναρίνι. Αυτό είναι χαρακτηριστικό παπαγάλων και γενικά πουλιών που ζουν σε κοπάδι. Παρόλα αυτά μπορεί να μελαγχολήσει αν δεν έχει πολύ χώρο. Το ότι σου απαντάει πιστεύω ότι είναι καλό και το πουλί είναι αρκετά ήμερο. Το έχω παρατηρήσει κι εγώ με κάποια πουλιά που είχα κατά καιρούς μέσα στο σπίτι. Μόλις με άκουγαν φώναζαν δυνατά και διαπεραστικά και μόλις πήγαινα στο δωμάτιο που βρίσκονταν άλλαζαν το σφύριγμα σε ένα πιο απαλό. Φυσικά μπορεί να ανταποκριθεί και σε διάφορους ήχους άσχετους με σένα. Στην ηλεκτρική σκούπα, στον ήχο της κόρνας, στον ήχο του τρεχούμενου νερού. Όλα αυτά είναι ακουστικά ερεθίσματα (τα περισσότερα αρσενικά μου κελαηδούσαν όταν άκουγαν τα παραπάνω). Για να το καταλάβεις πρέπει να σκεφτείς και το ένστικτό του το οποίο είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το δικό μας. Πολλές συμπεριφορές οδηγούνται από το ένστικτο στα πουλιά.
   
 3. efi

  efi PB New Member

  Φυσικά μπορεί να ανταποκριθεί και σε διάφορους ήχους άσχετους με σένα. Στην ηλεκτρική σκούπα, στον ήχο της κόρνας, στον ήχο του τρεχούμενου νερού.
  Αυτο Βασιλη μου τυχαινει με την καρδερινα μου...Ενω ολα ψιλοπανικοβαλονται με τη σκουπα και το πιστολακι, η καρδερινα κελαηδα ακομα πιο δυνατα σα να θελει να την καλυψει!:)
   
 4. stylianos

  stylianos Banned

  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 12 Ιουλ 2016

Μοιραστείτε

Φόρτωση...