Ψυχολογία καναρινιών

Συζήτηση με θέμα Ψυχολογία καναρινιών, που ξεκίνησε από maanton, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 10 Απρ 2009.

 1. maanton

  maanton PB New Member

  Χαίρετε,

  Έχω ένα αρσενικό καναρινάκι και θα ήθελα να ενημερωθώ αναφορικά με την ψυχολογία των καναρινιών.

  Κατά πόσο τα καναρίνια είναι ευαίσθητα και αναζητούν την ανθρώπινη συντροφιά;
  Μελαγχολούν όταν μένουν πολλή ώρα μόνα τους; Αν ναι, αυτό επηρρεάζει τη διάθεσή τους για τραγούδι;
  Καμμιά φορά όταν του σφυράω μου σφυράει πίσω. Είναι τυχαίο ή ανταποκρίνεται;


  Ευχαριστώ
   
 2. Κατά κανόνα το καναρίνι είναι μοναχικό είδος. Στην περιοχή του σπάνια ανέχεται άλλα πουλιά και εκτός από την περίοδο αναπαραγωγής ακόμη και το ταίρι του το διώχνει. Μελαγχολία από μοναξιά δεν έχω ακούσει ποτέ για καναρίνι. Αυτό είναι χαρακτηριστικό παπαγάλων και γενικά πουλιών που ζουν σε κοπάδι. Παρόλα αυτά μπορεί να μελαγχολήσει αν δεν έχει πολύ χώρο. Το ότι σου απαντάει πιστεύω ότι είναι καλό και το πουλί είναι αρκετά ήμερο. Το έχω παρατηρήσει κι εγώ με κάποια πουλιά που είχα κατά καιρούς μέσα στο σπίτι. Μόλις με άκουγαν φώναζαν δυνατά και διαπεραστικά και μόλις πήγαινα στο δωμάτιο που βρίσκονταν άλλαζαν το σφύριγμα σε ένα πιο απαλό. Φυσικά μπορεί να ανταποκριθεί και σε διάφορους ήχους άσχετους με σένα. Στην ηλεκτρική σκούπα, στον ήχο της κόρνας, στον ήχο του τρεχούμενου νερού. Όλα αυτά είναι ακουστικά ερεθίσματα (τα περισσότερα αρσενικά μου κελαηδούσαν όταν άκουγαν τα παραπάνω). Για να το καταλάβεις πρέπει να σκεφτείς και το ένστικτό του το οποίο είναι σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το δικό μας. Πολλές συμπεριφορές οδηγούνται από το ένστικτο στα πουλιά.
   
 3. Φυσικά μπορεί να ανταποκριθεί και σε διάφορους ήχους άσχετους με σένα. Στην ηλεκτρική σκούπα, στον ήχο της κόρνας, στον ήχο του τρεχούμενου νερού.
  Αυτο Βασιλη μου τυχαινει με την καρδερινα μου...Ενω ολα ψιλοπανικοβαλονται με τη σκουπα και το πιστολακι, η καρδερινα κελαηδα ακομα πιο δυνατα σα να θελει να την καλυψει!:)
   
 4. Τελευταία επεξεργασία από moderator: 12 Ιουλ 2016
Φόρτωση...