Ψείρες στα καναρίνια

Συζήτηση με θέμα Ψείρες στα καναρίνια, που ξεκίνησε από Στέλιος Β., στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 7 Μαρ 2016.

 1. Καλησπέρα παιδιά....
  Θα ήθελα να ρωτήσω πως αντιμετωπίζονται οι ψείρες στα καναρίνια;
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

 3. Βλέπω τα καναρίνια να ξυνωνται...
  Πιστεύω ότι είναι μαύρη γιατί βλέπω στα πούπουλα του θυληκου κάτι μαύρες κουκιδες....
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τότε λογικά με Chevitren Θα σωθείς. Γενική καθαρισμού, με καυτό νερό ξύδι, και μετά όλα μπανιο με Chevitren! Τώρα πριν μπει για τα καλά η αναπαραγωγική περίοδος! Γιατί αν ακόμα έχεις ψείρες καλό θα ήταν να αποφύγεις την αναπαραγωγή για φέτος!
   
 5. Όταν λες γενική καθαριότητα με καυτό νερό και ξύδι εννοείς να ' περάσω ' όλες τις επιφάνειες του κλουβιου και των εξαρτημάτων με το διάλυμα αυτό;
  Ευχαριστώ για την βοήθειά
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Στέλιο γενικά καλό θα ήταν να έχεις ένα δεύτερο εξοπλισμό και καθαρές ζευγαρώστρες, ποτίστρες, πατήθρες κτλ πλυμένες χωρίς ψείρες. Πιάνεις ένα ένα τα πουλάκια τα ψεκάζεις (τα κάνεις μπάνιο) με Chevitren και τα βάζεις στα καθαρά κλουβιά σε άλλο μέρος! Όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό και τον χώρο τα ψεκάζεις με Ardap. Και χλωρίνη να βάλεις παντού κακό δε θα κάνει! Και επίσης πέτα την τροφή και πάρε καινούργια γιατί μπορεί να μεταφερθούν με αυτό τον τρόπο. Αυτά πρέπει να τα κάνεις άμεσα πριν σε πιάσει στην αναπαραγωγή. Καλό σου κουράγιο! :)
   
Φόρτωση...