Ψείρες σε μωρό καναρινάκι

Συζήτηση με θέμα Ψείρες σε μωρό καναρινάκι, που ξεκίνησε από giannis.kirp., στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 15 Ιουν 2014.

 1. Παιδιά βοήθια! Ένα μωράκι 20 ημερών το παρατήρησα και είδα πως γινόταν όλο και ποιο αδύναμο. Παρατήρησα πως η φωλιά είχε κόκκινες αλλά και μαύρες ψείρες ψέκασα το μωρό με με οικολογικό σπρέι (δεν πειράζει τα πουλιά) και όλο το κλουβί και τους γονείς άλλαξα όλη την τρίχα της φωλιάς αφού ψέκασα και πέταξα την παλιά. Θα σωθεί το μωράκι??? Μπορώ να κάνω κάτι άλλο???
   
 2. Ariadnh

  Ariadnh PB Known Member

  Αφου το παρατησαν οι γονεις .. Βαλτα ολα τα πουλια σε αλλο κλουβι.. Εγω δεν ξερω απο ψειρες.. Αλλα πιστευω πως καλυτερα να μπουν σε αλλο κλουβι και στο αλλο να γινει σχολαστικο καθαρισμα.. Ευχομαι να εχεις αμεση απαντηση απο καποιον που γνωριζει το θεμα.
   
 3. Οι γονείς το ταίζουν δεν το παράτησαν το μικρό ακόμα δεν βγήκε από τη φωλιά και για αυτό δεν μπορώ να το πάω σε άλλο κλουβί.:(
   
 4. Ariadnh

  Ariadnh PB Known Member

 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πάρε το chevitren της chevita, ψεκασε τα πάντα, και τους γονείς, πάρε μια τσόχα βουτά τη σε διάλυμα με chevitren και ρίξε και ψειροσκονη pinex και βάλε το μωράκι σε καινούργια φωλιά με αυτή την τσόχα. Ρίξε ψειροσκονη και στο κλουβί, και στους γονείς αλλά και στο μωρό. Μόλις το μωρό βγει από τη φωλιά, καθαρίζεις πολύ καλά μια άλλη ζευγαρωστρα, την ψεκάζεις με chevitren, όπως και όλα τα σκεύη, ξαναψεκαζεις και τα πουλιά και το μωρό και τα μεταφέρεις όλα στην καθαρή ζευγαρωστρα,που πρέπει να τη βάλεις σε άλλο χώρο από κει που τα έχεις τώρα.. Στη συνέχεια, αφού έχεις απομακρύνει τα πουλιά, ψεκαζεις με Ardap τον χώρο που τα έχεις τώρα, τις μολυσμένες ας πούμε ζευγαρωστρες και κλουβιά αλλά και τα σκεύη που χρησιμοποιείς τώρα. Κάθε σχισμή, κάθε γωνία τα πάντα! Μετά από 24 ώρες μπορείς να επιστρέψεις τα πουλιά. Αλλά μια ψείρα να σου μείνει και δεν πεθάνει από το Ardap θα ξαναγεμισεις.. :( οπότε πρέπει να ψεκασεις πολύ καλά!

  πόσα πουλιά έχεις στο χώρο αυτό?? Πόσα αυγά και πόσα μικρά σε φωλιές?
   
 6. Έκανα γενικό ψέκασμα σε κάθε γωνία γιατί είχαν κολίσει όλα τα ζευγάρια. Το μωρό ευτηχώς συνήλθε παραλήγω να το χάσω. Τώρα περιμένω να βγουν τα μωρά από τις φωλιές (περίπου 10 μέρες ) και αρχίζω γενική εκαθάριση!
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Κάνε αυτό που σου είπα σε.όλες τις φωλιάς.για να τα σώσεις και μόλις βγουν μεταφορά σε άλλα.κλουβιά chevitren, Ardap και pinex! Στα λέω γιατί το πέρασα πέρσι μέσα στην αναπαραγωγή! Καλή τύχη και κουράγιο! Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό που πρέπει να κάνεις για να απαλλαγείς!
   
Φόρτωση...