Ψάξιμο νέων κλουβιών

Συζήτηση με θέμα Ψάξιμο νέων κλουβιών, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 13 Οκτ 2016.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Χρησιμοποιώ τις κλασικές 60άρες ζευγαρώστρες τις κινέζικες οι οποίες είναι πολύ πρακτικές και φθηνές.Επειδή όμως είμαι ανήσυχο πνεύμα έψαχνα για το μέλλον καινούργια κλουβιά τα οποία θα είναι μεγαλύτερα και να έχουνε κάποια πλεονεκτήματα.Βρήκα κάποια από Ιταλία μεριά αλλά είναι λίγο ακριβά αλλά δεν ξέρω αν μπορούνε να σταλούνε εδώ Ελλάδα.

  ζευγαρώστρες.jpg

  Η συγκεκριμένη πρέπει να έχει πλαστικό ταψί αν και είδα έχει και με μεταλλικό απλά δεν έχει πορτάκια για αρκετές ταίστρες.Είναι μήκους 120 εκ. πλάτος 40 εκ. και ύψος 45 εκ.Έχει το πλεονέκτημα να χωρίζεται στα δυο και να έχεις δυο διαμερίσματα των 60 εκ. σε μήκος και αν θες το ανοίγεις και γίνεται κλούβα κανονική με αρκετά μεγάλο μήκος στα 120 εκ.
  Το Dexion που έχω δυστηχώς είναι 100 εκ. οπότε θα πρέπει να πάρω μεγαλύτερα σε μήκος ράβδους.Δεν είναι τόσο θέμα όμως αυτό κάπως θα γίνει.Ξέρει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να φτιάξει κάτι αντίστοιχο κατά παραγγελία κάποιος όπως για παράδειγμα η κλουβοτεχνική ή το klouvi.gr?
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Τα ιταλικά κλουβιά, τουλάχιστον όσα έχω χρησιμοποιήσει για παπαγάλους, έχουν πολύ όμορφο design αλλά κάπου χωλαίνουν στο λειτουργικό. Όλο κάτι δεν θα βολεύει. Άσε που όντως είναι ακριβότερα.
  Από κλουβιά επί παραγγελία, νομίζω η κλουβοτεχνική κατασκευάζει.
  Τόσο μεγάλο μήκος όμως γιατί το θέλεις; Θα το χωρίσεις; Γιατί όσο να ναι, το μήκος απαιτεί και αντίστοιχο ύψος για να έχουν νόημα οι πτήσεις.
   
 3. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Θέλω να βάλω 8 διαμερίσματα.Και έτσι όπως έχει το dexion μπορώ μόνο αν κάποια πουλιά τα βάλω σε 40άρα ζευγαρώστρα τις μικρές τις κινέζικες.Δεν είναι λίγο μικρές όμως για διαβίωση ενός πτηνού?
  Είναι αρκετά ακριβές Μαρία σκέψου το κλουβί στην φωτογραφία το δίνει νομίζω 100 ευρώ.45 εκ. ύψος νομίζω πως θα είναι καλά για πτήσεις.Κυρίως θα τα έχω χωριστά αλλά για παράδειγμα τα θηλυκά μπορούν να μπουν εκεί σε ενιαίο ή τα αρσενικά που και που να ξεμουδιάσουνε τα ανοίγεις.
   
 4. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  Λάμπρο,μπορείς να μας πεις πόσο κοστίζει αυτή η ζευγαρώστρα της φωτό που έχεις βάλει,και αν έχει και πλέγμα,πάνω από τα σκαφάκια;
  γιατί αν το κόστος(για 5-6 κομμάτια) είναι σε κάποια λογικά πλαίσια..θα το σκεφτώ σοβαρά,ακόμη και να παγώσω την παραγγελία της κάτωθι κατασκευής .. Kanarya Kafesi-500x500.jpg
   
  Τελευταία επεξεργασία: 13 Οκτ 2016
 5. nikosk1

  nikosk1 PB New Member

  Η κλούβα που έχεις βάλει έχει μόνο ένα χώρισμα και είναι λίγο πρόβλημα αν την θες και για ζευγαρωστρα που θα έπρεπε να έχει τρία χωρίσματα για να χωρίσεις τα ζευγάρια τώρα για το θέμα σου εγώ θα άλλαζα τα ράφια απο τα ντεξιον απο 1.00 σε 1.20 και θα έβαζα δυο κινεζικές 60αρες ανά ράφι και αν θες να ενώνονται κόψε το πλέγμα και βάλε ένα χώρισμα δικό σου και όποτε θες το αφαιρείς και γίνεται κλουβιτσα 1.20
   
 6. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Δημήτρη αυτή που δείχνεις μου αρέσει και εμένα.Το κόστος των Ιταλών είναι μεγάλο.Έχει 99 ευρώ αυτή που έδειξα.Πολύ ακριβότερη από αυτήν με 270 ευρώ που δείχνεις.Σκαφάκι εννοείς το ταψί?Αν έχει σχάρα?Νομίζω πως ναι.Το site είναι αυτό:
  http://www.motisizootecnici.it/79-gabbie-allevatore
  Το πρόβλημα με αυτήν που δείχνεις για μένα είναι ότι δεξιά αριστερά και πίσω ναι μεν είναι κλειστό που προσφέρει προστασία από την άλλη το πουλί είναι κάπως εγκλωβισμένο.Δηλαδή τα βλέπεις κάποιες φορές όταν πετάνε γατζώνοντε στα κάγκελα και δεν πάνε στην πατήθρα και με αυτού του τύπου τους το στερείς αυτό.Επίσης ότι θες να βάλεις για παράδειγμα σουπιοκόκκαλο ή κάτι άλλο θα το βάλεις στην πρόσοψη.Αν την παρήγγειλες θα με ενδιέφερε η άποψή σου για το πόσο καλή είναι γιατί είναι φθηνή αυτή που δείχνεις και οπτικά μου αρέσει.
  Επίσης με κάποιους φίλους εκτροφείς που είχα μιλήσει ίσως υπάρχει πρόβλημα όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο γιατί το pvc αν το βαράει ο ήλιος μπορεί να φθαρεί και να βράσουνε στη ζέστη τα πουλιά ή να πολυμεριστεί το υλικό.
   
 7. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  ..ναι,όντως είναι απαγορευτική η τιμή,αυτήν την εποχή :(:(
  ..κοίταξε να δεις,το κάθε δωμάτιο έχει διαστ. 51χ40,ένας αρκετά άνετος χώρος όπου με 3 ξύλινα κλαδιά θεωρώ πως το κάθε πουλί θα ζει καλά. Αν την προσέξεις καλά,κάθε δωμάτιο έχει 4 πορτάκια(1 για σπόρους,1 για την αυγοτροφή,1 για τρυμμένα όστρακα,1 το καταργείς και βάζεις εξωτ.θήκη για λαχανικά και φρούτα)
  στην τελική το σουπιοκόκκαλο το τρύβεις και το προσθέτεις στην αυγοτροφή..από λύσεις πολλές!!:thumbsup::thumbsup:
   
 8. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Το ξέρω Δημήτρη είναι πανάκριβα.Θα κάνω μια έρευνα από κλουβοτεχνική να ρωτήσω και κάπου αλλού που έχω στο μυαλό μου να δω πόσο θα κόστιζε εδώ.
  Νίκο κάπως έτσι το σκέφτομαι να το φτιάξω να χωράει δυο 60άρες απλά αυτό να ενώσω τα κινέζικα δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό και να γίνει ενιαίο.
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Οι Κινέζικες ζευγαρώστρες είναι οριακά ανεκτές για τη διαβίωση των πουλιών σε ετήσια βάση κυρίως λόγω ύψους κι όχι μήκους.
  Σε τι θα σε ωφελούσε να έχεις 120cm μήκος αφού το ύψος είναι εξαιρετικά μικρό?
  Θα σου πρότεινα μάλιστα να σκεφτείς τη λύση της 90cm τριπλής Κινέζικης ζευγαρώστρας που έχει πολύ περισσότερο ύψος και πλάτος .... και μαζί με το μήκος μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετά πουλιά χωρίς κανένα πρόβλημα.
  Και η τιμή της είναι σχεδόν η μισή.
   
 10. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Αυτές που είναι 120 εκ. οι Ιταλικές έχουνε 45 εκ. ύψος.Οι κινέζικες έχουνε λιγότερο οι 60άρες.Οι 90 άρες σαφώς και είναι λίγο πιο ψηλές αλλά από την άλλη δεν χωρίζοντε στη μέση αλλά στα 3 που δεν μου αρέσει.
   
 11. nikosk1

  nikosk1 PB New Member

  Το χώρισμα γίνεται με το κόψιμο της πλευράς που θες να ενώσεις για την αριστερή ζευγαρωστρα την δεξιά πλευρά και για την δεξιά την αριστερή και τα ενώνεις με λευκα τα'ι'ραπς για χώρισμα βάζουν πλεξιγκλάς λευκό το είχα δει απο καρδεριναδες.
   
 12. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Δημήτρη αυτή που έβαλες στην Τουρκία έχει 430 TL δηλαδή περίπου 127 ευρώ . Εδώ έρχεται σε διπλάσια τιμή . Αξίζει τον κόπο ;
   
 13. TheBigL

  TheBigL PB Member

  misalouris ένα κλουβί 60χ40χ40 πιστεύεις δεν είναι καλό για την διαβίωση ενός πτηνού?Απλά το 40 με το 45 στο ύψος έχει και μια άλλη διαφορά όπως το έχω στο μυαλό μου.Αν το κλουβί είναι 40εκ. μπορούμε να βάλουμε 5 κλουβιά κατακόρυφα και με λίγο ύψος από το έδαφος να φτάσουμε τα 2.20 εκ. ύψος που και πάλι θα είναι ψηλά το πάνω κλουβί.Αν το κλουβί είναι 45 εκ. ύψος θα φτάσουμε τα 2.5 μέτρα ύψος αν θελήσουμε να βάλουμε 5 κλουβιά άρα το πάνω θα είναι πολύ ψηλά για τον καθένα να το φτάνει.Γιαυτό λέω ένα κλουβί 120 εκ. με 40 πλάτος και 40 ύψος θα ήτανε ιδανικό και με χώρισμα.Τα αρσενικά σε 60 άρι κλουβί με χώρισμα και τα θηλυκά σε ένα κλουβί ενιαίο.Αν δούμε τα αρσενικά με λίπος ανοίγουμε και γίνεται κλούβα.Πέφτει και καμιά καρατιά μεταξύ τους αλλά μπρος στα κάλη τί είναι ο πόνος χαχαχαχα
   
 14. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Με αυτές τις διαστάσεις υπάρχει πολύ καλός και άνετος χώρος ακόμη και για ζευγάρι πουλιών.
  Στο "κινέζικες" σκέφτηκα τις άλλες που έχουν ωφέλιμο το 58Χ23Χ27 περίπου, γι αυτό έγραψα οριακά ανεκτές.
   
 15. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Θα ειμαι λιιιγο οφφ τοπικ, αλλα, Δημητρη εχεις σκεφτει το ποσο πρακτικο θα ειναι ενα τετοιο συστημα κλουβιων?
  Πατηθρες σουπικοκοκαλο νερο αυγοθηκες μπαινουν μονο μπροστα (θα παραφορτωσει) και εγω το φοβαμαι αυτο το ανοιγμα.
   
 16. Καλημερα , λογο του οτι εχω ενα μοντελο απο την τουρκική κατασκευή , θα ηθελα να πω οτι ειναι ο ορισμός του "οτι πληρώνεις περνεις" .Αντεχει , ειναι σταθερή , αλλα για εξωτερικό χώρο δεν ειναι (λογο ποιότητας υλικών . πχ οι προσόψεις-σχάρες ξεφλουδίσουν σκουριάζουν , τα αυτάκια που κουμπώνουν σπανε και αντε φτιάξε)
   
 17. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  κε Μάκη..έτσι είναι!! έχετε δίκιο!!
  μαζί όμως με τον εκτελωνισμό+τα έξοδα πήγαινε έλα στο αεροδρόμιο μου έρχεται περίπου στα 230€..
  από Καβάλα..στα 250€ στην πόρτα μου,περίπου!
  έχετε να μας προτείνετε κάτι άλλο,κε Μάκη;;
  ή..όποιος γνωρίζει..ας μοιραστεί τέτοιες πληροφορίες μαζί μας!! καλό θα κάνει!!:):):)
   
  Τελευταία επεξεργασία: 14 Οκτ 2016
 18. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Επίσης σε αυτήν την Τούρκικη θα πρέπει να μπει τούλι από μπροστά για κουνούπια.
  misalouris στο ύψος η 60 άρα είναι 33 εκατοστά.
   
 19. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Από τη σχάρα (ωφέλιμο γράφω) είναι 28 περίπου.
   
 20. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer  αλλα και μια ματιά ΕΔΩ
  Αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα απο την ΛΥΔΙΑ (Ξύδης).
  Ιταλική σημασία στην λεπτομέρεια. Σχετικά φθηνές και με ένα πλούσιο δειγματολόγιο στους 58 ποντους για όλα τα γούστα.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...