Χρόνος μεταξύ "επαφής" και ωοτοκίας

Συζήτηση με θέμα Χρόνος μεταξύ "επαφής" και ωοτοκίας, που ξεκίνησε από jk21, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 21 Μαρ 2007.

 1. jk21

  jk21 PB Member Article Writer

  γνωριζει καποιος το χρονο απο την γονιμοποιηση μεχρι να βγει το πρωτο αυγο;
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Σε λιγότερο απο 24 ώρες,απο την γωνιμοποίηση,
  αλλά διάβασε αυτό καλλίτερα.
  <broken link removed>
   
 3. gripapata

  gripapata PB New Member

  Ένα αυγό καναρινιού για ν' αναπτυχθεί πλήρως απαιτείται ένα περίπου εικοσιτετράωρο. Η γονιμοποίηση του αυγού γίνεται κατά τις πρώτες ώρες της δημιουργίας του.
  Παρ' όλα αυτά, ο μηχανισμός γονιμοποίησης των αυγών φαίνεται ότι είναι αρκετά πιο περίπλοκος... Η κανάρα, αποδεδειγμένα, "αποθηκεύει" σπερματοζωάρια του αρσενικού, τα οποία και γονιμοποιούν τα νέα ωάρια (αυγά).
  Η εμπειρία της εκτροφής αναφέρεται στη γονιμοποίηση των αυγών ακόμη και μετά την απομάκρυνση του αρσενικού, μετά τη γέννηση του πρώτου αυγού. Αυτό που έχει υιοθετηθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκτροφέων είναι (αν βέβαια είναι σκόπιμη αυτή η μέθοδος) η απομάκρυνση του αρσενικού μετά τη γέννηση του τρίτου αυγού.
  Η συνεύρεση του αρσενικού με το θηλυκό είναι σημάδι αποδοχής αλλά όχι απαραίτητα πρόδρομος άμεσης ωοτοκίας. Είναι πιθανό, μετά την πρώτη "επαφή" να περάσουν αρκετές μέρες μέχρι να δούμε το πρώτο αυγό. Η ετοιμότητα του θηλυκού είναι αυτή που καθορίζει τον ερχομό του αυγού κι όχι αυτή καθαυτή η πράξη...
  Εξάλλου, οι κανάρες γεννούν αυγά ανεξάρτητα από την συνύπαρξή τους με αρσενικό καναρίνι!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...