Χρειάζομαι βοήθεια για την αναπαραγωγή καναρινιών

Συζήτηση με θέμα Χρειάζομαι βοήθεια για την αναπαραγωγή καναρινιών, που ξεκίνησε από alex124, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 30 Μαρ 2015.

misalouris
Best Answer misalouris, 31 Μαρ 2015
Βρε παιδιά νομίζω πος ο αρσενικός αποφεύγει την καναρα μόλις παι η καναρα στο ίδιο κλαδί με τον καναρο αυτός παι στο αλο κλαδάκι αυτο γίνεται. Αλλά το... Ολόκληρο το Post
 1. Γειά σας λοιπόν είχα πάρει μια καναρα για να το ζευγαρωσο με τον καναρο μου εε λοιπόν τους εκανα καραντίνα για 15-16 μερες περίπου τους έβαζα καθημερινά αυγό αλες φορές φρούτα και τλπ αλλ δν είχαν πυροση αρκετα έτσι μου ειπαν να αγοράσω καναβουρι και παπαρουνα τα αγόρασα έβαλα προτα το καναβουρι κ μετα απο μερες και τν παπρουνα καθημερινά αυγα κ παι λέγοντας...τους έκανα καραντίνα για 15-16 μερες η θυλικια ειναι πυρομενη το αρσενικο οχι πολυ εε τελος παντον δεν εβλεπα μα την βατεβη ο αρσενικός ενο τους ειχα πολες μερες μονο κατι φιλάκια χδ.Ειπα να τους βάλω φωλιά η θυλικια ενο ειναι πυρομενη έβαζε νήμα στην φωλιά και μετα το χάλαγε αυτο γινοταν 2 μερες εβαζε νημα έβγαζε και τον ιδιο, είπα να βάλω το αλο μου καναρινι που ειταν πυρομενο(χωρίς καραντίνα).Ε λοιπόν μόλις το έβαλα την βατεψε άμεσος πολες φωρες αλλα η θυλικια δεν πολυ καθόταν νταξξ εε τέλος παντός την αλη μέρα έβαλα ξαν φωλιά αλλα το ιδιοο εφέφτιαχνε ενώ ασχολείται με την φωλια εβαζε νημα μετα το πεταγε το χαλαγε και μαζευε κ αλο και το ιδιο πράγμα έβγαλα την φωλιά(σήμερα τους εχω 3 μερες μαζι) εε λοιπον οπος ειδα μονο οταν τον εβαλα την βατεζε ο αρσενικος τωρα δενν το βλέπω καθόλου ούτε να την ταΐζει διακρινα πος εχθές ο αρσενικος δεν πλυσιαζε καθολου την θυλικια αλλα το βραδι κιμιθικαν μαζί δίπλα δίπλα κολητα χδδ αλλα τωρα που τους κιταζα απο αποστασει 2 μέτρον παλη δεν την βατεβε αλλα εινα κ η 2 πυρομενη αρκετα! τι λετε να κάνω πλζζ βοηθειστε γτ θελω πολη να δω νεοσους...ααα και γτ το κάνει αυτο με την φωλια τη λετε και ποτε να την ξανα βαλω??
   
 2. Best Answer:
  Post #255820 by misalouris, 31 Μαρ 2015
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Νομίζω πως βιάζεσαι...
  Τα καναρίνια σου βρίσκονται στον σωστό δρόμο για την αναπαραγωγή τους... η οποία έχει ξεκινήσει με τα απαραίτητα "εισαγωγικά" της αναπαραγωγής.
  Θα σου πρότεινα να μην κάνεις καμιά (άλλη) παρέμβαση στο κλουβί, ούτε ανιχνευτικές επισκέψεις για να διαπιστώνεις τις εξελίξεις καθώς επίσης ελάχιστες μετακινήσεις του κλουβιού από τη θέση του.
  Μην ξαναπιάσεις (καθόλου) στα χέρια σου τα πουλιά γιατί στρεσάρονται.
  Είναι φυσιολογικό να φτιάχνουν και να χαλούν τη φωλιά... είναι στο παιχνίδι της προετοιμασίας...
  Όταν θα αισθανθούν έτοιμα θα φτιαχτεί η φωλιά και γρήγορα και όμορφα.
  Μέχρι τότε και για να περάσει εποικοδομητικά ο χρόνος σου, θα σου πρότεινα οπωσδήποτε να διαβάσεις μερικά άρθρα που αφορούν την αναπαραγωγή των καναρινιών.
  Αρχίζεις λοιπόν με την Αναπαραγωγή καναρινιών και Ζευγαρώστρες και συνεχίζεις με τη "διαδρομή" Από το αυγό του καναρινιού μέχρι τον απογαλακτισμό των νεοσσών
  Σε κάθε απορία σου δημιουργείς νέο θέμα και περιμένεις τις απαντήσεις ...
  Βασική όμως προϋπόθεση για να δεις όπως λες νεοσσούς είναι να αφήσεις εντελώς ήσυχα και ήρεμα τα πουλιά..... χωρίς καμία αναίτια επίσκεψη στο κλουβί τους.
  Εντάξει?
   
 4. Οχχ ναιι σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου δηλαδη να μιν τα χωρίσω τα καναρίνια μου να τα αφισο μαζί(ασε π δεν έκανα καραντίνα)
  δλδ τα αφινο μαζί ετσι :)?
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Τώρα όπως τα "έκανες" ναι (χαχαχα) δεν έχεις και πολλές επιλογές....
  Να παρακαλάς μόνο ... η έλλειψη καραντίνας να μην έχει άσχημες επιπτώσεις στα πτηνά σου.
   

 6. Χαχα ευχαριστώ πολύ φίλε μου :)

  τι ενοεις άσχημες επιπτώσεις?
   
 7. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ας μείνουμε προς το παρόν στις αναπαραγωγικές ανησυχίες σου.
  Νομίζω πως δε θέλεις να βάλεις κι άλλες!
  Για τα υπόλοιπα θα μας ενημερώνεις.
   
 8. ενοις να μιν είναι άρωστο ενα απο τα 2?? Αυτο η και αλλα?
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ναι αλλά ας μείνουμε προς το παρόν στα της αναπαραγωγή σου... ένα ένα τα θέματα...
   
 10. Οχι δεν είναι άρωστο τα έχω αρκετά καιρό :')

  και ναιι σε ευχαριστώ :))
   
 11. HaRdKoR

  HaRdKoR PB New Member

  Δε ξέρω φίλε πως χρησιμοποιείς τον όρο της λέξης καραντίνα. Καραντίνα γίνεται όταν αγοράζουμε κάποιο πτηνό από ένα πετ σοπ η από κάποιον εκτροφέα και φίλο μας. Κρατάμε το πουλάκι σε απόσταση από τα υπόλοιπα της κατοχής μας και ακολουθούμε μια πλούσια διατροφή η οποία μπορεί να έχει να κάνει τόσο με το μείγμα σπόρων όσο και με τη χρήση βιταμινών η φαρμάκων όπως τη χρήση αντιψειριακων. Αυτές τις ενέργειες τις ακολουθούμε τόσο για την υγεία των πουλιών που προϋπήρχαν οσο και του νεόφερτου. Απ ότι κατάλαβα στην περίπτωση σου ο δεύτερος αρσενικός ήταν ήδη στο (κοπάδι) σου απλά δεν τον έβαλες στη ζευγαρωστρα με το χώρισμα άρα και δε χρειαζόταν καραντίνα. Συγνώμη αν σε ζάλισα απλή ενημέρωση...
   
 12. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Στην προκειμενη απο οτι καταλαβαινω η θηλυκια επρεπε να μπει σε καραντινα, και μιας και θα ειναι εκεινη που θα φερει αυγουλακια στον κοσμο- γνωμη μου- επρεπε να τηρηθει τουλαχιστον ενα μηνα... Εφοσον προσπερασες αυτο το σταδιο απο την λαχταρα σου, προσεχε τα πολυ και μην τα ενοχλεις καθολου ωστε να δουμε πως θα τα πανε τελικα.

  ΥΓ: το χδ αν δεν το γραφεις οπως πρεπει να ειναι (aka xD) μην το γραφεις καθολου, και πλζζζζζζ μια τελεια ή ενα κομμα θα μας σωσουν απο τυχον παρερμηνειες αυτων που προσπαθεις να μας πεις.
   
 13. Χαχα ευχαριστώ παιδιά,Συγγνώμη που δεν βάζω κόμμα :p..
  Κάτι ακόμα,πότε να βαλω την φωλιά?
  Ευχαριστώ και Συγγνώμη αν σας ζάλισα.
   
 14. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αφού έχεις δει βατέματα και φιλάκια θα πρέπει να έχεις και φωλιά μέσα στη ζευγαρώστρα. Βάλε φωλιά και νήμα και δώσε χρόνο! Μόνο με υπομονή θα καταφέρεις να ζευγαρώσεις τα καναρίνια σου! Η υπομονή είναι το παν στο χόμπυ μας!
   
 15. Βρε παιδιά νομίζω πος ο αρσενικός αποφεύγει την καναρα μόλις παι η καναρα στο ίδιο κλαδί με τον καναρο αυτός παι στο αλο κλαδάκι αυτο γίνεται. Αλλά το βράδυ κοιμούνται δίπλα δίπλα :/
   
 16. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Δεν ξέρουμε πόσο μεγάλο λάθος είναι να ταυτίζουμε τις ανθρώπινες συμπεριφορές με αυτές των ζώων...
  Κοιμούνται στο ίδιο κλαδί γιατί εκεί έχει ησυχία και λιγότερο φως... και αλλάζουν κλαδάκι όχι γιατί δεν "γουστάρει" ο ένας τον άλλο αλλά γιατί αυτό θέλει το παιχνίδι της προετοιμασίας...
  Επ' ευκαιρία
  Τα "φιλάκια" είναι προσπάθεια ταΐσματος και όχι κάτι άλλο...
  Το μάλωμα των πουλιών είναι αγώνας επικράτησης και όχι αίτηση διαζυγίου
  Το χάλασμα της φωλιάς από το αρσενικό δηλώνει επιθυμία ζευγαρώματος και όχι διάλυση οικογένειας
  και .... σταματώ για να μην ξεφύγω περισσότερο...
   

 17. η ''δομή'' είσαι??? ?:D
   
 18. alicedros

  alicedros PB Supporter

  χαχαχα όχι Γιάννη, ο Μίσα είναι η Larousse μας! :p
   
 19. :thumbsup::thumbsup::thumbsup:χαχαχαχα

  Για τηνεποχή δεν άκουσα τίποτα.....δεν είναι λίγο λάθος εποχή για ζευγάρωμα?ακόμα δεν τελειωσε η πτερόροια καλά καλά:rolleyes:
   
 20. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Η συζήτηση ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου Γιάννη.
   
 21. Σόοορρρυ,έχετε δίκιο δεν το πρόσεξα( γιατί μου εμφανίστηκε σαν νέο ποστ?...)
   
Φόρτωση...