Χοντρη μεμβρανη αυγων προκαλεσε το θανατο 7 εμβρύων γαλοπουλας

Συζήτηση με θέμα Χοντρη μεμβρανη αυγων προκαλεσε το θανατο 7 εμβρύων γαλοπουλας, που ξεκίνησε από Morisjim, στο Forum 'Γενικά Θέματα για Οικόσιτα Πτηνά' του PetBirds, 13 Αυγ 2014.

 1. Morisjim

  Morisjim PB New Member

  Καλησπέρα σας.
  Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση σχετικά με την εκκόλαψη νεοσσων γαλοπούλας μιας φίλης μου που ασχολείται και αυτή με αυτά. Έβαλε αυγά γαλοπούλας στην μηχανή 5 ημέρες πριν από εμένα αφού έβαλα κι εγώ για να τα δοκιμάσω . Αναμενόμενα μετά από 28 ημέρες από 10 αυγά που πήρε τα τέσσερα τρύπησαν το κέλυφοςαλλά κανένα δεν μπόρεσε να βγει. Τα αλλα δυστυχώς είχαν πεθάνει 5 ημέρες πριν. Όταν με κάλεσε να δω τι συμβαίνει διαπίστωσα ότι η μεμβράνη ανάμεσα στο τσοφλι και το πουλάκι ήταν πολύ χοντρή δηλαδή με δυσκολία την τράβαγες με το χέρι . Αποτέλεσμα την ώρα που τα έβγαζα ενα ενα από τη μηχανή επειδή ήταν νεκρά ενα να είναι ζωντανό και αφού πλέον δεν είχα να χάσω κάτι το βοήθησα να βγει. Για πιο λόγο ήταν η μεμβράνη τόσο σκληρή και χοντρή και γιατί ο θάνατος των 7 εμβρύων 5 ημέρες πριντην εκκόλαψη???
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  Περιμένω και εγώ την εκκόλαψη τών αυγών σε δύο ημέρες και ελπίζω να μη μου συμβούν τα ίδια.....
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Καθοριστικο ρολο στο τελευταιο σταδιο της εκκολαψης παιζει η υγρασια. Αν ρυθμιζεται στη μηχανη σου ανεβασε την στο τερμα και βαλε κι ενα πιατακι με νερο στο πατωμα.
   
 3. Morisjim

  Morisjim PB New Member

  Τα δικά μου βγαίνουν σε2 ημέρες. Τα ψεκαζω 3-4 φορές την ημέρα από εχθές.
  Της φίλης μου γεμίζει ο πάτος με νερό.

  Ευχαριστώ
   
Φόρτωση...