Χονδρεμπορική καναρινιών

Συζήτηση με θέμα Χονδρεμπορική καναρινιών, που ξεκίνησε από Χρήστος Γκάφ., στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 17 Αυγ 2015.

 1. Θα ξεκινήσω χονδρεμπορική καναρινιών αλλά πριν γίνει αυτό θέλω να μάθω όσο τον δυνατον περισσότερα πράγματα για την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ εκτροφή των καναρινιών.http://www.donald.gr/default.asp.Αυτό είναι το ελληνικό σίτε θα ήθελα να μου πείτε τι αξίζει να αγοράσω από εκεί,πως να ταξινομήσω τα 200 ζευγάρια καναρινιών,πότε να ξεκινήσω την αναπαραγωγή,πόσες φορές μπορώ να βγάλω καναρίνια.Γενικά τα πάντα για την επαγγελματική εκτροφή.Ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θα κάνεις αναπαραγωγή με 200 ζευγάρια καναρίνια ή θα εμπορευτείς αρχικά αυτό τον αριθμό πουλιών?
   
 3. θα εμπορευτώ 200 ζευγάρια για να ξεκινήσω την αναπαραγωγή!Αν όλα πάνε καλά και βγούν 3 από το κάθε ζευγάρι και ζήσουν φτάνω τα 1000 καναρίνια.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Πω πω ... μεγάλα σχέδια.
  Είναι κάτι που ποτέ εγώ προσωπικά δεν σκέφτηκα γιατί δεν γνωρίζω κανέναν που να έχει κάνει "λεφτά" από την εκτροφή. Νομίζω πως το κέρδος με τα πτηνά είναι στο εμπόριο.... και την εισαγωγή φτηνών πτηνών από τρίτες προς την Ευρώπη χώρες....
  Για τόσο μεγάλη εκτροφή προφανώς θα έχεις και τον αντίστοιχο χώρο ..... και να υποθέσω λόγω του μεγέθους της εκτροφής που σχεδιάζεις πρέπει να είναι τεράστιος.
  Επίσης για τα 1000 καναρίνια χρειάζεσαι τουλάχιστο και 10 μεγάλες κλούβες πτήσης που απαιτούν σοβαρά μεγάλο κι αυτές, χώρο....
  Για μένα πρώτα θα πρέπει να τοποθετήσεις τα κλουβιά (ζευγαρώστρες) και τις κλούβες πτήσης, τον εξαερισμό, το φωτισμό και την προστασία.... και μετά να δεις όλα τα άλλα... τις λεπτομέρειες.
  Υπάρχει αυτός ο "απαιτούμενος χώρος"?
  Αν ναι μπορείς να μας τον περιγράψεις ή ακόμη καλύτερα να τον φωτογραφίσεις ώστε να δούμε και να "μπούμε" κι εμείς πιο σωστά στο παιχνίδι?
   
 5. Όπως ανέφερα θα κάνω εμπόριο σε pet shop με χαμηλές τιμές.Ένας φίλος με pet shop προμηθεύεται τα καναρίνια 35€ το κάθε ένα ενώ εγώ μόνο με 15€.Η αναπαραγωγή αυτή θα γίνει σε ενοικιαζόμενο κατάστημα.Τον εξαερισμό τον έχω δωρεάν καθώς ο πατέρας μου ιδικαύεται σε αυτό.Η προστασία είναι το κατάστημα.Ο χώρος είναι στα 50 τμ και το πατάρι 16 τμ.Δεν γνωρίζω πως πρέπει όμως να τα τοποθετήσω.Από το κατάστημα που προανέφερα θα ήθελα να ενημερωθώ σχετικά με τι πρέπει να αγοράσω από κλούβες!
   
 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα μπορούσε να είναι ότι ξεκινάς οποτεδήποτε και τελειώνεις στην τελική πτώση των πουλιών. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τον τρόπο που λειτουργούν τα πτηνοτροφεία. Εδώ αντιλαμβανόμαστε τελείως διαφορετικά τη σχέση μας με τα πουλιά, οπότε φοβάμαι ότι δεν θα πάρεις και πολύ χρήσιμες απαντήσεις.
   
 7. Μήπως γνωρίζετε κάποιον που να έχει αυτές τις γνώσεις ή κάποιο σίτε;
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Πολύ φοβάμαι πως αυτές τις "ειδικές" γνώσεις δεν θα σου τις χαρίσει κανένας.
  Άλλο το σκεπτικό του ερασιτέχνη.... κι άλλο και περισσότερο ανταγωνιστικό .... το σκεπτικό του επαγγελματία.
  Πολύ φοβάμαι πως εδώ μόνο ερασιτεχνική και κυρίως εμπειρική βοήθεια θα βρεις.... με ανιδιοτέλεια ... αλλά μέχρι εκεί.
  Για τον απαιτούμενο και κατάλληλο φωτισμό της εκτροφής που σχεδιάζεις σου προτείνω να διαβάσεις https://petbirds.gr/threads/Φωτισμός-εκτροφείου-πτηνών.21129/.
  Καθώς και μερικές λύσεις σε διάφορες εκτροφικές εγκαταστάσεις που προηγήθηκαν και συζητήθηκαν από την κοινότητα.
  1. https://petbirds.gr/threads/Προτάσεις-σας-για-κατασκευή-εσωτερικού-εκτροφείου.22538/
  2. https://petbirds.gr/threads/Τη-γνωμη-σας-για-κατασκευη-εκτροφειου.4257/
  3. https://petbirds.gr/threads/Μπορουν-να-μεινουν-τα-καναρινια-σε-γκαραζ-και-με-λίγο-φωτισμό.21259/
  Να μη θεωρήσεις τον εξαερισμό σαν απλή υπόθεση...
  Είναι η κυριότερη πηγή δημιουργίας ή αποφυγής ασθενειών που αυτή τη στιγμή ούτε φαντάζεσαι πως υπάρχουν...

  Για την τροφοδοσία και τα απαραίτητα γι' αυτήν υλικά θα πρέπει να "συνεργαστείς" κάτω από ειδικές "επαγγελματικές" συμφωνίες με μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες ή αν μπορείς κατ' ευθείαν με το "εξωτερικό"
  Για το ζωικό κεφάλαιο (πτηνά) .... όση είναι η αξία τους..... τόσο ίσως και λιγότερο θα είναι και η οικονομική τους απόδοση.... Οι απόγονοι δηλαδή θα είναι αντίστοιχης αξίας με τους κηδεμόνες τους ... με πτωτική τάση στο πέρασμα των χρόνων...
   
 9. theodr

  theodr PB Member

  Χρήστος Γκάφ. Θα ηθελες να μας πεις ποια ειναι η σχεση σου με τα καναρινια ?
   
 10. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Ξέρεις να διαχειριστείς 2 ?
  Πόσα χρόνια ασχολείσαι ?
  Πόσα πουλιά έχεις βγάλει και ξαφνικά εκτοξεύεις το νούμερο στα 200 ζευγάρια ?
  Ξεκινάς λάθος και εγώ κλαίω και θρηνώ από τώρα !
   
 11. Νίκο αν δεν κάνω λάθος ο Χρήστος είναι 14 ετών. Αν δεν κάνει επενδυτικά όνειρα η νέα γενιά ποιός θα τα κάνει.......εσύ ή εγώ????? :D
   
 12. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Σε αυτη την ηλικια επιτρεπεται να βγαλεις αδειες και χαρτια ή θα ναι καποιος αλλος μπροστα?
   
 13. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Επενδυτικά όνειρα να κάνει και ευχή όλων μας να τα πραγματοποιήσει, αλλά όχι με ζωντανούς οργανισμούς και δει ευαίσθητους...τουλάχιστον όχι ακόμα !
   
 14. Είναι μια δουλεία όπως προανέφερα και δεν την ξέρω σχεδόν καθόλου.Η σχέση μου με τα καναρίνια είναι απλά να έχω ένα και να το μεγαλώνω δεν γνωρίζω τίποτε παραπάνω και ιδίως από αναπαραγωγή αλλά επιθυμώ να μάθω.Όπως μίλησα αυτά τα 400 καναρίνια θα τα αγοράσω καθώς πρέπει να κάνω επαγγελματική αναπαραγωγΉ!!Επίσης θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας για να όπως είπε ο Γιάννης.

  Ας κοιτάξουμε λοιπόν λίγο τι χρειάζεται αυτή η επιχείρηση :

  Φωτισμό
  Εξαερισμό-Αερισμό-Θέρμανση-Ψύξη
  Ύδρευση(πλυντήριο πιάτων για τον τροφικό εξοπλισμό)-Καθώς και πλύσιμο των κλουβιών
  Καναρίνια
  Ζευγαρώστρες
  Κλούβες
  ατομικά κλουβιά
  Εξοπλισμός τροφοδοσίας
  Τροφή Συντήρησης
  Τροφή αναπαραγωγής
  Συμπληρώματα διατροφής
  Τροφή πτερόροιας
  Υπόστρωμα(Άμμος)
  Λάμπες αναπαραγωγής
  Τροφή για νεοσσούς
  Βιταμίνες

  Αν ξέχασα κάτι παρακαλώ πολύ να μου το πείτε.

  Όσον αναφορά τώρα αυτό που είπες Μύρα
  Για να φτιαχθεί αυτή η επιχείρηση απαιτείται ενήλικας και εδώ μπαίνει η μάνα μου.Επίσης θέλει:
  Άδεια
  ΕΣΠΑ που μπορεί να χρηματοδοτήσει την επιχείρηση
  Λογιστής
  ΤΕΒΕ.

  Εφόσον ξεκινώ λάθος εδώ είσαι εσύ να με βοηθήσεις και να μην θρηνείς.

  Ξέρεις εγώ αυτήν την ιδέα την μειράστηκα αρχικά με τον Γιάννη θεωρώντας ότι θα την αντιμετοποίσει με σοβαρότητα και όχι με γελοιότητα όπως εσύ!!Εκείνος με παρότρηνε να φτιάξω αυτό το θέμα για να το ακούσουν και άλλοι αν εσύ βέβαια είσαι εδώ για να κοροιδέψεις μάλλον σε λάθος νήμα μπήκες πήγαινε σε κανένα spam.Δεν θα σου απαντήσω γιατί δεν ξέρεις πως τα φέρνει η τύχη.Θα δούμε στο τέλος αν θα γελάς εσύ ή εγώ.
   
 15. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Πότε χρονικά υπολογίζεις τη στιγμή που θα ξεκινήσεις?
  Με γνώμονα το νεαρό της ηλικίας σου προσπαθούμε όλοι να βοηθήσουμε....
  Δεν είναι κακό να κάνεις σχέδια...
  Όπως δεν είναι κακό και σ' αυτούς που έχουν φάει μια ζωή στα πουλιά (Paianas dimitris_patra ) να ξέρουν από πρώτο χέρι "πως είναι δύσκολα" τα πράγματα.
  Να ξέρεις όμως πως και οι δύο θα σε βοηθήσουν αφάνταστα όταν με το καλό ξεκινήσεις...
   
 16. Καταρχάς πρέπει να φτιάξω μόνος μου ένα project και να το παρουσιάσω στον Πατέρα μου!Δεν έχει κανένα πρόβλημα να φτιάξουμε μια τέτοια επιχείρηση αλλά αφού η ιδέα ήταν δική μου θέλει να με βάλει στη διαδικασία της σκέψης και με γνώρισμα ότι θέλω να ακολουθήσω οικονομικά θέλει να συντάξω έναν προυπολογισμό!Οκτώβριο υπολογίζω αν στα γραπτά η επιχείρηση έχει πολλά υπέρ και λίγα μειονεκτήματα.Ασφαλώς και προσπαθήτε να με βοηθήσετε και το εκτιμώ αλλά να λείπουν οι κοροιδίες.Αν μου έλεγαν τι να κάνω δεν πρόκειτε να ερχόμουν σε "κόντρα" αλλά αυτό που είπε ο Δημήτρης δεν χρειαζόταν.Όσο για τον Παιανας απάντησα τελείως φιλικά και μη θέλοντας να του την πω!Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά και ας επανέρθουμε στα του θέματος.
   
 17. George98

  George98 PB Active Member

  Χρήστο χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω έχεις αναλογιστεί τι κεφάλαιο θα χρειαστεί για να οργανώσεις ένα πτηνοτροφείο ?
  Επίσης είσαι μόλις 14 και ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία αλλάζει πολύ συχνά γνώμη (ειδικά όταν αντιμετωπίσει δυσκολίες) για αυτό άλλωστε δεν είσαι εσύ υπεύθυνος για τον εαυτό σου αλλά οι γονείς σου έχω δει άτομα να ξεκινάνε με ένα ζωάκι και μετά να το βαριούνται ενώ στην αρχή δεν το αποχωριζόταν ούτε λεπτό !
  Βάλε οτι είσαι και στην εφηβεία και θα αποκτάς όλο και νέα ενδιαφέροντα και πίστεψέ με αν έχεις 400 καναρίνια θα πρέπει να είσαι όλη μέρα εκεί και ένα παιδί 16-17 δεν θα το κάνει αυτό να το ξέρεις

  Και εγώ έκανα μεγάλα όνειρα όπως και εσύ και όλοι οι νέοι αν θές μπορείς να κάνεις εκτροφή με 10-20 πουλιά (δεν είναι και λίγα) ώστε να έχεις περιθώριο να αλλάξεις γνώμη μην μπαίνεις στα βαθιά απο τωρα φιλική συμβουλή μήν βιάζεσαι έχεις χρόνια μπροστά σου να ασχοληθείς με τα ζώα τώρα ασχολείσαι με την δουλειά σου το σχολείο και τα άλλα θα έρθουν μόνα τους εφόσον συνεχίσεις να αγαπάς τα ζώα ;)
   
 18. Συμφωνώ απόλυτα.Για το κεφάλαιο δεν μπορώ να δώσω πληροφορίες αλλά γιαυτό προσπαθώ να συντάξω ένα κοστολόγιο.Υπολογίζω στα 10.000€-15.000€.Η Μητέρα μου θα αναλάβει την δουλειά.Δεν θα είναι ερασιτεχνική εκτροφή αλλά επαγγελματική που σημαίνει ΔΟΥΛΕΙΑ.Άρα παύει να είναι επιλογή!Εγώ προσπαθώ να μάθω για να μπορέσω να μεταφέρω τις γνώσεις.Αν έχεις να προσθέσεις κάτι σχετικά με το τι χρειάζεται ένα εκτροφείο θα το εκτιμούσα.Επίσης παιδιά πείτε μου τι κλουβιά να χρησιμοποιήσω.
   
 19. Χρήστο όπως σου είπε και ο Γιώργος έχεις σκεφτεί πόσες ώρες θες για να ασχοληθείς με 200 ζευγάρια?
  Πας ακόμα σχολείο,τι θα κάνεις?
  Θα παρατήσεις το σχολείο (σχήμα λόγου)για να ασχοληθείς με καναρίνια?
  Αν είσαι καλός μαθητής δεν θες να συνεχίσεις της σπουδές σου?
  Φαντάρος δεν λέει?
  Ασχολήσου με λίγα ζευγάρια,μάθε,μάθε μέσα από της αποτυχίες σου.
  Μέσα από της αποτυχίες μαθαίνεις και βελτιώνεσαι όχι από της επιτυχίες.
  Τελείωσε με το καλό το σχολείο και τον Στρατό και μετά κάνεις ότι θέλεις,όλη η ζωή είναι μπροστά σου.

  Αν θες παρόλα αυτά να συνεχίσεις σου προτείνω
  α)http://kostascages.blogspot.gr/ τα φτιάχνει ο ίδιος και έρχεται στο χώρο σου και σου φτιάχνει ότι διαστάσεις θέλεις.
  β)http://www.terenziani.it/En/Cilea/Cilea EN.html επειδή θα έχεις πολλά κλουβιά πρέπει να προτιμήσεις τέτοιου είδους κλουβιά για να έχεις λιγότερες εργασίες.(καθάρισμα,πότισμα).
   
 20. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Άλλο έχω 2 με 5 ζευγάρια και άλλο 200.Δύσκολα τα πράγματα Χρηστάρα.Και κυρίως αυτό που κάνουμε είναι χόμπυ...και τα χόμπυ πληρώνοντε δεν σε πληρώνουν.Και επιχειρηματικά να το δεις δεν έχει κέρδος η αγοροπωλησία πτηνών συντροφιάς.Είδες κανέναν από αυτούς που ασχολούντε χρόνια να έχει κερδίσει χρήματα?Όσα και να κέρδισε τα έδωσε για τα πουλιά του πάλι.Κράτα το κεφάλαιο σου και ξεκίνα κάτι που θα σκεφτείς καλύτερα αργότερα.
  Για την ώρα βρες 2 ζευγαράκια να τα ζευγαρώσεις του χρόνου και να δεις τα πράγματα από πρώτο χέρι.
  Φιλικά.
   
Φόρτωση...