"Χηρεία" σε ταχυδρομικά περιστέρια

Συζήτηση με θέμα "Χηρεία" σε ταχυδρομικά περιστέρια, που ξεκίνησε από pav, στο Forum 'Περιστέρια' του PetBirds, 23 Ιουν 2009.

 1. pav

  pav PB New Member

  Γεια σε όλους σας. Έχω ταχυδρομικά περιστέρια και συμμετέχω σε αγώνες. Θα ήθελα να ρωτήσω για το σύστημα της χοιρειας στα ταχυδρομικά περιστέρια. Γνωρίζει κανένας να με ενημερώσει για το σύστημα αυτό..
   
 2. 8520

  8520 PB New Member

  υπάρχει τετοιο συστημα? πρώτη φορά το ακούω
   
 3. Pav το σύστημα της χηρείας(χήρος-α αυτός που έχει χάσει τον σύζυγο,την σύζυγο) σε γενικές γραμμές είναι ο χωρισμός του ζευγαριού της περισσότερες μέρες του χρόνου.
  Τα φέρνουμε σε επαφή τον Δεκέμβριο για μια πλήρης γέννα και από την δεύτερη γέννα τα χωρίζουμε στης 5-10 ημέρες και αφήνουμε τα μικρά να τα μεγαλώσει το θυλυκό.
  Όπως σου είπα το ζευγάρι όλο τον υπόλοιπο χρόνο είναι χώρια.
  Κάθε φορά που θα έχεις αγώνα, λίγο πριν βάλεις τα περιστέρια στο καλάθι, για να τα πας στο σύλλογο και από εκεί θα φύγουν για τον αγώνα, θα φέρνεις σε επαφή τα ζευγάρια για 5 λεπτά.
  Προσοχή δεν πρέπει να έρθουν σε σωματική επαφή και αυτό επιτυνχάνεται με τα ειδικά κλουβιά χηρείας όπως λέγονται.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

  • foto17.jpg
   foto17.jpg
   File size:
   67,2 KB
   Προβολές:
   584
 4. Όπως έχω πει και σε άλλον φίλο από το φόρουμ, αν έχεις σκοπό να ασχοληθείς σοβαρά με το άθλημα(έχει πολλά έξοδα) και για να μην παιδεύεσαι άσκοπα και να στεναχωριέσαι συχνά(θα πας 10 περιστέρια και θα σου γυρίζει 1 και πολλές φορές και κανένα.)
  Θα βρείς ένα καλό εκτροφέα(μόνο από τα αποτελέσματα των αγώνων και όχι με λόγια.)και θα αγοράσεις ζευγάρια από αυτόν.Θα αγοράσεις το περιστέρι με το νούμερο τάδε που έχει κερδίσει ή έχει πλασαριστεί σε καλή σειρά και όχι ότι σου δώσει.
  Αφού θα έχεις αγοράσει τα περιστέρια από τον εκτροφέα θα έχεις το δικαίωμα και το θάρρος να τον ρωτήσεις για διάφορα θέματα πάνω στα περιστέρια(χηρεία,διατροφή,εμβόλια,φάρμακα,συμπληρώματα).
  Θέλεις πολλή διάβασμα κυρίως ξενόγλωσσα βιβλία πάνω στους ταχυδρόμους,ακόμα και αν δεν ξέρεις Αγγλικά δίνεις το βιβλίο και στο μεταφράζουν.
  Και το κυριώτερο παρακολουθείς με ευλάβια την ιστοσελίδα
  Google Μετάφραση
   
 5. pav

  pav PB New Member

  Σ' ευχαριστω πολύ λαζαρε. οσον αφορα για την χοιρεια εχω διαβάσει αρκετα μεσα απο το ιντερνετ και εχω ακουσει αλλα τοσα απο διάφορους εκτροφεις. Εχω καποια γνωση για την προετοιμασια των πουλιων ωστε να γίνουν χοίροι..το προβλημα μου είναι σε λεπτά σημεία που κάνουν την διαφορά απο οτι καταλαβαίνω.
  Στις μεσοβδόμαδες προπονήσεις ασ πούμε..οι χοίροι θα δουν την θυληκιά τους? η όχι?. πόσες προπονήσεις μεσοβδόμαδα κάνεις τους χοίρους και σε τι απόσταση? οταν θα γυρίσουν θα επιτρεψεις τα πουλιά να ζευγαρώσουν απο την προπόνηση? οταν οι αγώνες μακραίνουν επιτρέπεις τουσ χοίρους να ξενυχτήσουν με τις θυληκιές τους μεσοβδόμαδα?
  εχω και αλλα μικρες αλλα θεωρώ σημαντικες για το συστημα ερωτησεις δεν θέλω να σε κουράσω σε πρωτη φαση..
  Σ΄ευχαριστω πολυ για το reply..
   
Φόρτωση...