Χειροποίητο κλουβί νοσοκομείο

 1. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δημοσίευση νέου Άρθρου: Χειροποίητο κλουβί νοσοκομείο.

  Διαβάστε τη συνέχεια του Άρθρου εδώ: Χειροποίητο κλουβί νοσοκομείο
   
 2. boot

  boot PB New Member

  Έχω τοποθετήσει μια ξύλινη πλάκα ακριβώς κάτω από την λάμπα για να μην χτυπά το φως απευθείας και μάλλον θα χρησιμοποιήσω τον ροοστάτη που προτείνεις για τον έλεγχο της θερμοκρασίας.

  Η πρόσοψη αποτελείται από δύο συρταρωτά φύλλα από διάφανο πλαστικό.

  Όσο για την φωτογραφία θα προσπαθήσω να σου στείλω αλλά επειδή δεν διαθέτω ακόμη ψηφιακή φωτογραφική είναι λίγο δύσκολο.
   
 3. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για το πολύ όμορφο άρθρο σας. Πάνω στην κατασκευή έχω μερικές ενστάσεις αν μου επιτρέπετε.

  Η πρώτη παρατήρηση μου αφορά το πάχος του κοντρα πλακέ. Στην περίπτωση της παραπάνω κατασκευής από οτι καταλαβαίνω δεν χρειάζεται να έχει χαμηλό βάρος διότι δεν χρειάζεται να μεταφερεται απο έναν χώρο στον άλλο, άρα το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε ειναι να χρησιμοποιήσουμε κ/π πάχους 1,5εκ. Οι λόγοι που σας προτείνω την χρησιμποποίηση του ενω λόγο υλικου είναι:

  α) καλύτερη μόνωση(καλύτερη κατακράτηση θερμοκρασίας)
  β) καλύτερη πυκνότητα υλικού (μεγαλύτερη διάρκεια ζωής)
  γ) στην περίπτωση που τα 2 πλαινά πάνε σε κάποιον ξυλουργό για την δημιουργια ''κινησιας'' με πάχος 1,2 εκ είναι επικύνδυνο να περαστεί απο το μηχανημα (σβούρα) (Εγώ προσωπικά δεν θα έκανα κινησια σε τοσο μικρό παχος).
  δ) Λόγω του οτι η κινησιά θα ''πάρει'' σχεδόν το μισό πάχος του ξύλου (απο 12χιλ θα μεινουν στην ουσια 6χιλ) αυτό αργότερα μπορεί να στραβώσει προς τα μέσα λόγο του οτι θα πεσουν χρώματα (λούστρα ή λακα). (Το λόυστρο έχει την ειδιότητα να τραβάει το ξύλο γιατί εισχωρει μέσα του).

  Επίσης δεν προτείνω το τζάμι αλλά πλεξι γκλας για λόγους ασφαλείας και μόνο. Με την στρογγυλοποίηση απο ιντσες σε εκ το κουτί βγαίνει λιγο πιο μεγάλο απο 40εκ (42,5 για την ακρίβεια, αν και το κ/π δεν βγαινει σε 1,25 αλλά σε 1,2 λόγω στρώσεων).

  Μια πρακτικη λύση είναι η προσθήκη ενός ανεμιστήρα υπολογιστή και ενός θερμοστάτη για να ρυμθίζεται η θερμοκρασία μόνη της στο επιθυμητο.

  Συγχαρητήρια και πάλι για την καταπληκτική σας μετάφραση και την γνώση που μας προσφέρεται.

  Με εκτίμηση
  Αγγέλης Γρηγόρης
  Ιωάννινα

  ΥΓ Συγνώμη για το μεγάλο μου μύνημα και τις ενστασεις - παρατηρησεις
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Γρήγορη, νομίζω πώς και οι δικές σου παρατηρήσεις αλλά και η εναλλακτική πρόταση του Γιάννη λίγο πιο πάνω, είναι πολύ ενδιαφέρουσες αφού έρχονται να συμπληρώσουν – βελτιώσουν το αποτέλεσμα του αρχικού σχεδίου και δεν μπορούν παρά να θεωρούνται χρήσιμες. :)
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Οι φωτογραφίες είναι από την κατασκευή του Γιάννη (boot).

  1. Η πρόσοψη αποτελείται από δύο συρταρωτά φύλλα από διάφανο πλαστικό.
  2. Έχει τοποθετήσει μια ξύλινη πλάκα ακριβώς κάτω από την λάμπα για να μην χτυπά το φως απευθείας αλλά να διαχέεται στο χώρο.
  3. Η συσκευή σε λειτουργία.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 6. mixalisg

  mixalisg PB New Member

  Σταυρό διάβασα αυτό που είχες γράψει δηλαδή να ρυθμίσεις την θερμοκρασία με dimmer. Το dimmer στο Κ/Ν δεν κάνει καλή δουλεία. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει έναν ηλεκτρονικό αισθητήριο με μικροεπεξεργαστή που το έχω ρυθμίσει όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 30 βαθμούς η λάμπα είναι αναμένει ενώ όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 31 βαθμούς η λάμπα είναι σβηστεί. Το κόστος του μικροεπεξεργαστή κυμαίνετε από 30 εως 50 ευρώ.
   
 7. Alexandros

  Alexandros PB Member Article Writer

  Πήρα μια μονή ζευγαρώστρα. Της έβαλα θερμοστάτη από καλοριφέρ (8 Euro). Από την μια μερια του θερμοστάτη πάει ένα καλώδιο στη μπρίζα. Στο άλλο μέρος είναι μια λάμπα θερμότητας. Ρυθμίζω με το θερμοστάτη την θερμοκρρασια πχ 25 βαθμούς. Κάτω από 25 βαθμούς ο θερμοστάτης ανοίγει την λάμπα, πάνω από 26 βαθμούς την κλείνει. Έτσι έχω πάντα ανάμεσα 25 και 26 βαθμούς.

  Μονή ζευγαρώστρα: 62 Euro
  Θερμοστάτης: 8 Euro
  Λάμπα &θερμαντική: 24 Euro
  Λάμπα: 13 Euro
  Σκάρα για να μην φτάνει τις κουτσουλιές: 5 Euro

  Κλουβί Νοσοκομείο: 112 Euro

  Όταν δεν το χρειάζομαι για νοσοκομείο, με ένα πλεξιγκλάς μπροστά, γίνετε foto studio.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 8. ktistis

  ktistis PB New Member

  Παιδιά αυτή η κατασκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κουτι θερμασης νεοσσού ταισμενου στο χερι?
   
 9. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Υπάρχουν ειδικές λάμπες εκπομπής θερμότητας που θα ήταν πιο κατάλληλες για αυτήν την περίπτωση.
   
Φόρτωση...