Χάντρωμα φλώρων

Συζήτηση με θέμα Χάντρωμα φλώρων, που ξεκίνησε από pasx79, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 31 Ιαν 2008.

 1. Την προηγουμένη σαιζόν χάντρωσα σε δυο γέννες μικρά φλωρακια και η θυλικια τα πέταξε κάτω από την φωλιά με συνεπεία να πεθάνουν φέτος έχω φοβία
   
 2. Kαλυψε τα δαχτυλιδια με χαζαπλαστ,η φλωρα τα θεωρει βρομια τα δαχτυλιδια και μην μπορωντας να τα απομακρυνει αποτα ποδια τους,πεταει κατω ολοκληρο το νεοσσο.
   
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Με τί δακτυλίδια τα "χάντρωσες" ?
   
 4. Με αυτές τις γνωστές,...μωρέ...,
  τις πράσινες, τις κόκκινες,..τις θαλασσιές τις χάντρες,...
  ή για να σοβαρευτούμε, του συλλόγου στον οποίο ανήκει, και όπου εκτός του "χαντρώματος", ασχολούνται και με μία πλειάδα, οικολογικών, περιβαλλοντικών, φιλοζωικών δραστηριοτήτων.
  Φύση; Αν δεν με απατά η μνήμη μου.
   
 5. Γιώργο ένα forum είναι ανοιχτό για όλους ,όλοι μπορούν να πουν το πρόβλημα τους και την γνώμη τους.
  Τώρα εάν είναι εκτροφείς η ότι άλλο θέλει αυτό δεν μας αφορά ,ο κάθε ένας κάνει αυτός που κρίνει σωστό.
  Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να πούμε την γνώμη μας οποία και να είναι αυτή.
  Τώρα για το χαντωμα πιστεύω απάντησε η Κατερίνα ,για την μαμά φύση που είπες λέω ότι πρέπει να καταλάβουμε την ομορφιά του να καταφέρνεις να δημιουργείς ζωή και όχι να παίρνεις κάτι έτοιμο .
   
 6. SAKIS_X

  SAKIS_X PB New Member

  Συμπληρωματικά με την απάντηση της Κατερίνας:
  πουλί που δεν φέρει δαχτυλίδι κλειστού τύπου δεν θεωρήται εκτροφής.

  Υ.Γ. περιμένω την πρόσκληση για τον διαγωνισμό.
   
 7. Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι είμαι άνθρωπος ανοικτός σε κάθε τί που μπορεί τεκμηριωμένα να μου αλλάξει την άποψη, και αμέσως ενστερνιζόμενος την νέα θέση θα την υπερασπιστώ, διαγράφωντας την μέχρι εκείνη τη στιγμή δική μου θέση ή άποψη.
  Αυτό φαίνεται και απο το δημόσιο προφίλ μου στο παρόν site, όπου δεν κρύβω, ούτε όνομα, ούτε ηλικία, ούτε οικογένεια, (στις φωτό μου), αλλά προσπαθώ πάντα, να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Αυτό είναι και το μότο μου. Και δυστυχώς όχι τόσο με την Φύση όπου τα πράγματα είναι απλά και αρκεί να τηρείς κάποιους βασικούς κανόνες, όσο με τους συνανθρώπους, όπου εκεί είναι η δυσκολία, του να ορθώσεις το ανάστημά σου και να υπερασπιστείς, τα αυτονόητα πολλές φορές.
  Από εκεί και πέρα, όπως λέει και ο Δημήτρης,
  την γνώμη μου είπα, σε ειρωνικό, όντως ύφος, όπως με οδηγεί η σκέψη μου, από τη στιγμή που διαβάζω και συνυπολογίζω και τα προηγούμενα λεγόμενα ή γραφόμενα, αυτών που κατά την άποψή μου πάντα, πάναι ενάντια στη Φύση, σε κάθε της μορφή ή έκφραση.
  Και δοθείσης της ευκαιρίας αναρωτιέμαι,
  , τα αρχεία που κρατάνε, τις στατιστικές τους, για να μην πώ για τα πλήρη στοιχεία τους, που ούτως ή άλλως τους δίνεται το δικαίωμα της επιλογής δημοσιοποίησής τους ή όχι, από την παρούσα ιστοσελίδα, σεβόμενη τα προσωπικά δεδομένα, όλων!
  Εδώ, και εννοώ την ιστοσελίδα αυτή, που μας φιλοξενεί όλους, δεν είναι δικαστήριο, σίγουρα δεν είναι...λαϊκό δικαστήριο, αλλά είναι μια μορφή έκφρασης άμεσης δημοκρατίας.

  Γιατί λοιπόν όλοι οι θιγόμενοι έχουν την ίδια αντίδραση και αντιμετώπιση;
  Σημ.: Απαντήσεις και σε έντονο μερικές φορές ύφος, μέσω pm?

  "Αγαπητέ" κύριε pasx79, για μένα σε ορισμένες καταστάσεις, δεν υπάρχει μέση λύση, ή είμαι στα όρια του παρανόμου νόμιμος ή το αντίστροφο, ή ναι μέν έχω εκτροφή πουλιών, αλλά πού και πού στήνω και καμιά ξόβεργα, κανένα δυχτάκι, για να εμπλουτίσω από τη Φύση, το κοπάδι μου.
  Είμαι κάθετα και καθέτως αντίθετος, με ότι έχει σχέση με αιχμαλωσία, και μερικές φορές, τις περισσότερες, βάναυση διαβίωση, αγρίων πουλιών, όταν από προσωπική εμπειρία που σίγουρα έχουν, όλοι οι πουλοπιάστες αγρίων, γνωρίζουν τα ποσοστά θνησιμότητας, αλλά και αποτελεσματικότητας των εν ζωή πουλιών στη σχέση ποσότητας με ποιότητα που ζητά ο κάθε ένας πουλοπιάστης!
  Άλλωστε ακόμα και τώρα τα αποκαλούμε, όλοι, Αγριοπούλια, έτσι δεν είναι;

  Τώρα θα μου πείς και τα δικά σου πουλιά, τα καναρίνια σου σε αιχμαλωσία δεν τα έχεις;
  ΝΑΙ. Αλλά είναι ράτσα που έχει εξημερωθεί ή εν τέλει, είναι πολύ πιο ευπροσάρμοστα σε συνθήκες αιχμαλωσίας όπου και γεννήθηκαν, απ' ότι τα άγρια.
  Δώσε μας κάποια στοιχεία από την εκτροφή των φλώρων σου, πόσα ζευγάρια έβαλες και πόσους νεοσσούς πήρες, πόσους έχασες, κάτι που να με κάνει να αλλάξω θέση ρε αδελφέ, και να μην είμαι τόσο καχύποπτος, έτσι ώστε να μπορώ να πιστέψω σε κάτι.
  Δώσε κάτι να μου αλλάξεις την άποψη που έχω σχηματίσει για σένα και αμέσως θα βγώ πρώτος και θα σε υποστηρίξω, κι ας χάσω όσους φίλους έχω κάνει εδώ.

  Όλοι μας είμαι σίγουρος αγαπάμε τα πουλιά και γι αυτό ασχολιόμαστε.

  Αλλά με κάποια διαφορά. 'Οπως π.χ.
  σύζυγος, και δέχεται και την ίδιας μορφής ανταπόκριση από την γυναίκα του, και άλλη αυτός που τη σπάει κάθε φορά στο ξύλο, αλλά κατά βάθος την αγαπάει.
  Και οι δύο τις αγαπάνε τις γυναίκες τους, αλλά με ένα εντελώς διαφορετικό, προσωπικό, τρόπο!
  t:again!
   
Φόρτωση...