Φύτρα σπόρων για την προετοιμασία αναπαραγωγής

Συζήτηση με θέμα Φύτρα σπόρων για την προετοιμασία αναπαραγωγής, που ξεκίνησε από Kostas Angelo, στο Forum 'Διατροφή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 5 Μαρ 2015.

 1. Kostas Angelo

  Kostas Angelo PB New Member

  εδώ και λίγο καιρό έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ φύτρα σιτάρι και νίζερ σε ποσοστό 70-30 για την περίοδο της προετοιμασίας της αναπαραγωγής.
  Αυτό που παρατηρώ είναι ότι μετά από τρεις μέρες το φύτρο του νίζερ από άσπρο παίρνει κόκκινο χρώμα. Είναι φυσιολογικό αυτό?μπορώ να το δίνω στα πουλιά άφοβα ή υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους?
  Επίσης βλέπω ότι το σιτάρι είναι λίγο μεγάλο και δεν μπορούν να το φάνε.Μπορείτε να προτείνετε άλλον σπόρο για την αντικατάστασή του?
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τα φύτρα δεν πρέπει να φτάνουν στο σημείο της ανάπτυξης του φυτού. Αυτό που βλέπεις είναι το φυτό που ξεκινάει να αναπτύσσεται. Όλα τα θρεπτικά συστατικά βρίσκονται στο σημείο που μοιάζει σαν σκουλήκι άσπρο.

  Με ποιον τρόπο τα καλλιεργείς;
   
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Εφαρμόζοντας τακτικές αλλαγές του νερού τα φύτρα παραμένουν χωρίς προβλήματα καθαρά.
  Ο σπόρος του σιταριού και γενικά όλων των προς "φύτρωση" σπόρων μας είναι αδιάφορος...
  Δεν είναι απαραίτητο να καταναλωθεί αυτός, αλλά μόνο το ριζικό σύστημα που αναπτύσσεται... το ριζίδιο... και ίσως και το πάνω μέρος του η φύτρα.
   
 4. Kostas Angelo

  Kostas Angelo PB New Member

  Με γυάλινο βάζο και τούλι.8 ώρες μούσκεμα και μετά κάθε 4 ώρες πλύσιμο με φρέσκο νερό.Μετά τη δεύτερη μέρα τα βάζω στο ψυγείο για να καθυστερήσω την ανάπτυξη.
  Οπότε θα τα δίνω μέχρι πριν το κοκκίνισμα..

  Βλέπω ότι το ριζίδιο το καταναλώνουν! τον υπόλοιπο σπόρο πετάνε.Άρα είμαι καλυμμένος και με αυτό.

  ευχαριστώ για τη βοήθεια..
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

Φόρτωση...