Φωτισμός για ορτύκια

Συζήτηση με θέμα Φωτισμός για ορτύκια, που ξεκίνησε από evanthos, στο Forum 'Γενικά Θέματα για Οικόσιτα Πτηνά' του PetBirds, 16 Φεβ 2016.

 1. evanthos

  evanthos PB New Member

  Καλημέρα σας , έχω ορτύκια σε δωμάτιο που έχω φτιάξει στην ταράτσα,έχουν φυσικό φως όλη τη μέρα αλλά χρειάζομαι επιπλέον 2 έως 4-5 ώρες τον χειμώνα με τεχνητό φως ώστε να συνεχίσουν να γεννάνε και να έχω σποριασμένα αυγά.

  Τι είναι καλύτερο,οι cool white ή οι warm white λάμπες οικονομίας?Για τις cool white έχω διαβάσει ότι τα κάνουν οξύθυμα.Σίγουρα το τέλειo θα ήταν οι λάμπες για πουλιά που κυκλοφορούν αλλά είναι πανάκριβες...
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Εφ΄ όσον υπάρχει φυσικός φωτισμός όλη τη μέρα θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις led με θερμοκρασία χρώματος μεγαλύτερη από 5.500 οk.
  Έτσι θα δώσεις την ψευδαίσθηση της μεγαλύτερης σε διάρκεια ημέρας αλλά θα μπορέσεις να δημιουργήσεις και την ανατολή δύση που απαιτείται αφού οι ταινίες led ντιμάρονται και είναι και φτηνές.
   
 3. evanthos

  evanthos PB New Member

  τώρα τους έχω βάλει δοκιμαστικά ταινία led με ψυχρό λευκό και η θερμοκρασία χρώματος είναι 6000Κ,οπότε λογικά θα είναι οκ?

  για την ανατολή δύση που λες με το ντιμάρισμα,εννοείς με σύστημα που να μειώνει την ένταση?(εγώ τους την έχω βάλει απλά με χρονοδιακόπτη να ανάβει/σβήνει)εδώ με πιάνεις αδιάβαστο.έχεις κάτι να μου προτείνεις?
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ως φτηνές λύσεις... δυστυχώς όχι.
   
Φόρτωση...