Φυσικές φωλιές από πορτοκάλι

Συζήτηση με θέμα Φυσικές φωλιές από πορτοκάλι, που ξεκίνησε από Paianas, στο Forum 'Ιδιοκατασκευές, Παρουσιάσεις Εκτροφείων' του PetBirds, 24 Φεβ 2015.

 1. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Για να φτιάξουμε φωλιές από πορτοκάλι, παίρνουμε ένα μεγάλου μεγέθους πορτοκάλι, αδειάζουμε τον καρπό, γεμίζουμε το μισό (φλούδα) με άμμο θαλάσσης η με χαλικάκι διακοσμητικό η με απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε σε ξηρό μέρος (η στον ήλιο) να στεγνώσει και να ξεραθεί.
  portokali_4.jpg
  Φτιάχνουμε μια γωνία από ξύλο (κατά προτίμηση λεπτό - π.χ. κόντρα πλακέ) σε διαστάσεις 10 χ 10 εκ. (είναι πιο εύκολο αν χρησιμοποιηθεί γωνία στήριξης).
  images.png images.jpg upload_2015-2-24_22-16-40.jpeg

  Στερεώνουμε στη γωνία κεντρικά το μισό (ξεραμένο πορτοκάλι) είτε με καρφί, είτε με κόλλα.

  [​IMG]
  Ψεκάζουμε το πορτοκάλι στην εσωτερική του πλευρά με κάποιο αντιπαρασιτικό (που θα βάζαμε και στην πλαστική φωλιά) π.χ. chevitren, pinex, repello neem κ.λ.π. η τοποθετούμε γύρω από το πορτοκάλι, μικρή ποσότητα πρόπολης (θα κρατήσει μακριά τα εξωπαράσιτα).

  Προσαρμόζουμε το (η τα) άγκιστρα στο πάνω μέρος της κάθετης πλευράς της γωνίας (ανάποδα ώστε να πατάει και να στηρίζεται στο οριζόντιο σύρμα του κλουβιού).

  Το κενό που δημιουργείται μεταξύ κάτω πλευράς του ξύλου και πορτοκαλοφωλιάς, το καλύπτουμε με πλαστικό κλωνάρι η κομμάτι γιρλάντα, ώστε να είναι πιο φυσική η εικόνα και η αίσθηση της όλης κατασκευής.
  67039-001.jpg
  *Η περιγραφή δεν είναι πλήρης, εφόσον δεν στηρίζεται σε φωτογραφίες στα στάδια κατασκευής, αλλά παρ'όλα αυτά νομίζω ότι είναι κατανοητή.

  Καλή επιτυχία!
   
Φόρτωση...