Φροντίδα μικρών

  • Θεματοθέτης Isidoros
  • Ημερομηνία
I

Isidoros

PB New Member
Εγγραφή
1 Απρ 2007
Μηνύματα
515
PB Points
25
Πόλη
Αθήνα
Πτηνά
Καναρίνια, Ιθαγενή
Όπως κάθε πλάσμα σε αυτόν τον πλανήτη από την στιγμή που θα γεννηθεί μέχρι και μετά από κάποια χρόνια θέλει την φροντίδα την στοργή και την αγάπη των γονιών του για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί σωστά. Για τους μικρούς φτεροτούς μας φίλους τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Πιο σκληρά θα έλεγα εγώ, αφού την οικογενειακή θαλπωρή την βιώνουν για πολύ λίγο στην σύντομη ζωή τους. Βλέπετε η φύση τα πρόικισε με όμορφα χρώματα με μελωδική φωνή με το αίσθημα της ελευθερίας περισσότερο από εμάς αλλά σε θέματα αγάπης και στοργής θα έλεγα ότι εμείς είμαστε περισσότερο τυχεροί. Θα μου πείτε γιατί τα λέω όλα αυτά...

Η περίοδος που αυτή την στιγμή διανύουμε είναι πολύ μεγάλης σημασίας για τα μικρά μας. Αυτήν την εποχή τα πουλιά έχουν την πρώτη τους πτερόρροια. Τι σημαίνει αυτό; Έντονο στρες αδυνάτισμα κτλ, πράγματα καθοριστικά για την μετέπειτα ζωή τους. Αν φανταστούμε ότι τα μικρά έχουν αποχωριστεί από τους γονείς τους συνήθως βίαια ότι κλείνονται μέσα σε ένα κλουβί συνήθως μικρό, ότι είναι μόνα τους και ότι το φαγητό που τους προσφέρετε καθώς και η υγιεινή του κλουβιού δεν είναι σωστά, καταλαβαίνετε πως τα πουλιά μπορούν να επιβιώσουν.

Υπάρχουν πουλιά που είναι αδύναμα από την στιγμή που θα γεννηθούν ή πουλιά που έχουν κάποιο γενετικό πρόβλημα. Αυτά τα πουλιά δεν θα μπορούσαν να ζήσουν στην φύση άρα ούτε και στο κλουβί. Δεν μιλάμε όμως γι αυτά. Μιλάμε για εκείνα τα πουλιά που η συμπεριφορά τους είναι τέτοια που να υποδηλώνει πουλιά γεμάτα ζωή και υγεία. Σε αυτά τα πουλιά θα επικεντρωθούμε που αύριο θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς αιδούς και γεννήτορες μας.

Τροφές πλούσιες σε αμινοξέα, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία. Βιταμίνες από κάθε λογής φρούτα ή συμπληρώματα πρασινάδα και πλούσια σε σπόρους τροφή θα τα βοηθήσουν να δυναμώσουν και να περάσουν όσο γίνεται πιο ανώδυνα αυτή την δύσκολη περίοδο που περνάνε. Ακόμα σημαντική είναι και η παρουσία μας. Διακριτική μεν αλλά πάντα κοντά τους. Έτσι και τα πουλιά μας συνηθίζουν και εμείς παρατηρούμε αν όλα πάνε καλά. Εξίσου σημαντική είναι και η καθημερινή αλλαγή του νερού.

Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι αυτή η φάση της πτερόρροιας και η επόμενη τον επόμενο χρόνο είναι καθοριστικές. Προσοχή λοιπόν απ' όλους μας. Είναι κρίμα να χάνουμε πουλιά που τα είχαμε ξεχωρίσει, από μικρά και ασήμαντα πραγματάκια.
 
Top