Παρουσίαση Φρέσκο αίμα στο κοπάδι

Συζήτηση με θέμα Φρέσκο αίμα στο κοπάδι, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Γενικά για Καναρινια' του PetBirds, 30 Ιουν 2015.

 1. dread05

  dread05 PB New Member

  Επιτέλους κατάφερα να πάρω ένα νέο καναρινάκι και να έχω για του χρόνου επιλογές στην αναπαραγωγή. Είναι ένας μπόμπιρας 2 μηνών, ακόμα δε ξέρω το φύλο του. Μάθαμε να τρώμε από κλειστές ταΐστρες και τώρα περνάει καραντίνα μέσα στο σπίτι. Το βγάζω κάνα 3ωρο το μεσημέρι έξω να ακούει τα άλλα πουλιά και σιγά σιγά να τα γνωρίζει. Από υγεία φαίνεται καλά, στερεές κουτσουλιές, το πτέρωμα φυτρώνει κανονικά. Ο φίλος που το έδωσε πέρασε μια επιδημία ψείρας πριν 15 μέρες και έβαλε pinex, εγώ δεν βλέπω σήμερα πάνω του κάτι. Αυτό που με προβληματίζει μετά την καραντίνα είναι το τι ασθένειες μπορεί να μεταφέρουν τα δικά μου στον παιδικό οργανισμό του...
   
 2. Stfns

  Stfns PB Member

  Εμένα πάλι αυτό με προβληματίζει περισσότερο....Βέβαια ο φίλος σου καλά έκανε και υπήρξε απόλυτα ειλικρινής μαζί σου, καθώς κάποιος άλλος μπορεί να μην στο έλεγε καθόλου. Stay alert, να σου ζήσει και καλορίζικο να είναι.
   
 3. dread05

  dread05 PB New Member

  Για την ακρίβεια δε μου το είπε, εγώ την ανακάλυψα όταν πήγα σπίτι του. Το πουλάκι αυτό εκείνο τον καιρό ήταν στην κλούβα μακριά από τα μολυσμένα κλουβιά αλλά και πάλι.. Αν είχε ψείρες νομίζω θα τις έβλεπα.
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Να το χαίρεσαι. Βάλε φωτογραφίες για να το δούμε αν θέλεις.

  Δεν κινδυνεύει να κολλήσει τίποτα μετά την καραντίνα, εφόσον τα δικά σου πουλιά δεν ασθενούν από κάποια κολλητική ασθένεια. Ειδικά όταν δεν πρόκειται να έρθουν σε άμεση επαφή μεταξύ τους.
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Να χαίρεσαι το νέο και περιμένουμε φωτογραφίες :)
   
 6. dread05

  dread05 PB New Member

  Θα βάλω φώτο όταν γυρίσω από τη δουλειά. Τα δικά μου πουλιά είχαν θέμα με κοκκίδια καιρό τώρα αλλά ο πτηνιάτρος λέει ότι ο οργανισμός τους τα έχει φέρει σε ισορροπία και δεν αποτελούν κίνδυνο (ο μεγάλος δε έπαθε ανοσία). Ισχύει το ίδιο για το μικρό όμως? :confused:
   
 7. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Αν χρειάζεσαι περισσότερη βοήθεια ας δημιουργήσεις νέο θέμα στο αντίστοιχο forum...
  Εδώ θα περιμένουμε φωτογραφίες τις "ομορφιάς" του... για να τον καμαρώσουμε.
   
 8. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ένα σχετικά μικρό αριθμό κοκκιδίων έχουν τα πουλιά στο έντερο τους, ο οποίος όμως είναι διαχειρισιμος από το ανοσοποιητικό σύστημα. Η ασθένεια εμφανίζεται είτε αν υπάρξει εξασθένηση του ανοσοποιητικού, είτε εάν περάσουν περισσότερα στον οργανισμό από το εξωτερικό περιβάλλον.

  Επομένως, οι πιθανότητες μειώνονται όταν η φυσική κατάσταση των πουλιών είναι καλή και όταν υπάρχει συχνή και σωστή καθαριότητα. Όταν υπάρχει υποψία ασθένειας σε κάποιο από τα πουλιά, καλό είναι να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και να μη γίνονται αλλαγές κλουβιών και αξεσουάρ εάν προηγουμένως δεν έχουν καθαριστεί σχολαστικά.

  Τέλος, προληπτικές θεραπείες στην κοκκιδίωση θα πρέπει να αποφεύγονται και αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιούμε φυσικούς τρόπους πρόληψης. Περισσότερα σε αυτό το άρθρο για τις προληπτικές θεραπείες στην κοκκιδίωση.
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Να το χαίρεσαι!!

  Αν έχεις υποψίες βάλε μια νωπή πετσέτα το βράδυ στα κάγκελα του κλουβιού του. Αν το πρωί δεις μαύρα στίγματα τότε ακόμα έχει κόκκινη ψείρα. Αν πάνω του έχει (μέρα μεσημέρι) μαύρα ζουζούνια τότε έχει μαύρη ψείρα. Έλεγξε το αν είναι καθαρό... Μόνο τότε θα σιγουρευτείς ότι δεν θα έχεις θέμα μετά την καραντίνα! :thumbsup:
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...