Πρόσφατα

Φλώρος άρρωστος

PPIPIS

PB New Member
Thread starter #1
Καλησπέρα παιδιά . Έχω ένα φλώρη που έχει τα εξής συπτώματα. .Έχει χάσει φτέρομα στο κεφάλι και έχει γύρω απο το ράμφος, ιδιαίτερα στο πάνω μέρος κάτι σπιράκια. Μπορεί να κάποιος να βοηθήσει?
 
#2
πρωτα απο ολα εχει αγχος το πουλι προφανως το εχεις σε μικρο κλουβι,δευτερον παρε μια θεραπεια για την ψωριαση τριτον βγαλε το πουλι απο τα αλλα κοντα αν υπαρχουν μην εξαπλωθει η ασθενεια,τεταρτον οσο πιο γρηγορα μπορεις σε εναν κτηνιατρο-πτηνιατρο να το δει να σου δωσει την κριβως κατλληλη θεραπεια αν και πιστευω οτι προκειται για ψωριαση δεν μπορω να αποκλεισω και τον δερματικο τυπο ευλογιας και ας ειναι αρκετα σπανιος οποτε προχωρα για εναν κτηνιατρο ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΝ ΠΕΤ_ΣΟΠΑ που θα σου πει παρε αυο ή το αλλο
 

PPIPIS

PB New Member
Thread starter #4
Το ταίζω νιζερ,καναβούρι,κεχρί και 3 -4 άγριους σπόρους. Δεν ξέρω τι ακριβώς σπόρια είναι. Οσο για την ψωρίαση μου φαίνεται λίγο περίεργο γιατί το κεφάλι απο όπου έχασε και λίγα πούπουλα δεν φαίνεται κάτι το δερματικό αντιθέτως πολύ καθαρό θα έλεγα.

θα φροντίσω να το πάω σε κάποιον κτηνίατρο.
Μου φαίνεται και το μάτι του λίγο επηρεασμένο λες και είναι λίγο πρισμένο.
Πραγμάτικά δεν ξέρω τι να υποθέσω. Είναι στο ίδιο κλουβί μαζί με ένα άλλο φλωρι. Υπάρχει περίπτωση να μαλώνουνε και να προκύπτουν απο εκεί τα σημάδια?
 

mgerom

Honored Member
#5
Αυτό που περιγράφεις δεν προέρχεται απο τσακωμούς.
Οπωσδήποτε όμως πρέπει να απομονώσεις αυτό το πουλί σε μοναχικό κλουβί.
Οπως σου γράφουν παραπάνω.
Δεν χρησιμοποιείς για την διατροφή του κάποιο μείγμα για αγριοπούλια,έτσι ?
Πρέπει όμως κανείς να ξεκινάει απο την διατροφή,πριν αρχίσει να ψάχνει για
ασθένειες.Ιδιαίτερα αν πρόκειται για άγριο,που η ποικιλία της διατροφής του
στην ελεύθερη κατάσταση είναι μεγάλη.
--Αν π.χ έκανε πτερόρροια και δεν επανέρχεται, ίσως υπάρχει έλληψις ιωδίου,
που μπορει να το πάρει απο την Περίλλα(αν θυμάμαι καλά).
 

PPIPIS

PB New Member
Thread starter #6
Tελικά του άλλαξα διατροφή και κλουβί και ήδη υπάρχει αισθητή διαφορά. καλυττερευει συνεχώς. Ευχαριστώ για τις συμβουλές ...
 
#7
Ωραια,ευτυχως για το πουλι ειναι καλυτερα και θα ηταν ακομη καλυτερο να ενημερωνουμε αν υπαρχει βελτιωση η οχι σε καποιο πουλι με προβλημα υστερα πο συμβουλες τω ν μελων.:)
 
Top Bottom