Φλορακι με καναρινακι

  • Θεματοθέτης ΜΙτσος
  • Ημερομηνία
Μ

ΜΙτσος

PB New Member
#1
Εχω ενα ζευγαρι καναρινια τα οποια εχουν ενα φλορακι απο χθες ..(παραμανα)..τΩρα εχω και ενα αλλο ζευγαρι το οποιο εχει κανει μεχρι τωρα 3 γεννες και δεν μεγαλωσε ουτε ενα μικρο(φαινετε δεν τα ταιζε καλα)...και σημμερα εκανε ενα μικρο...μπορω να βαλω το μικρο να μεγαλωσει μαζι με το φλορακι?? ή μηπως θα το ξεχωριζει και θα υπαρχει προβλημα??
 
Β

Βασιλης

PB Member
#2
Συνήθως το αποφεύγω αυτό λόγω ότι τα φλωράκια είναι πολύ πιο λαίμαργα από τα καναρίνια. Μια λύση είναι να βοηθάς εσύ στο τάισμα το ζευγάρι (αν έχεις τη δυνατότητα και την εμπειρία φυσικά). Το ζευγάρι με το καναρινάκι είσαι σίγουρος ότι έχανε μικρά επειδή δεν τάιζε; 100% αποτυχία μου φαίνεται λίγο υπερβολικό και με βάζει σε υποψίες για ασθένεια. Εσύ τα βλέπεις βέβαια τα πουλιά και τα παρατηρείς οπότε ξέρεις καλύτερα, απλά το αναφέρω για να εξετάσεις και αυτό το ενδεχόμενο. Να σου τονίσω ότι αν ευθύνεται κάποια ασθένεια για τη θνησιμότητα των νεοσσών σου μεταφέροντας το καναρινάκι μεταφέρεις αυτόματα και την ασθένεια στα υπόλοιπα πουλιά.
Αλήθεια το φλωράκι γιατί το έβαλες σε παραμάνα; Συνήθως τα φλώρια δεν έχουν πρόβλημα να αναθρέψουν τα μικρά τους.
 
Μ

ΜΙτσος

PB New Member
#3
ειμαι σιγουρος γιατι εβαλα ενα απο την προηγουμενη γεννα σε μια καναρα με αλλα μικρα ΚΑΝΑΡΙΝΑΚΙΑ και το μεγαλωσε μια χαρα...τα μικρα εφταναν παντα μια εβδομαδα και μετα ψοφουσαν...ενα φλορακι και ενα καναρινακι ειναι λες να μην προλαβαινουν να τα ταιζουν?? "Αλήθεια το φλωράκι γιατί το έβαλες σε παραμάνα; Συνήθως τα φλώρια δεν έχουν πρόβλημα να αναθρέψουν τα μικρά τους?"= βλεπε και εδω https://petbirds.gr/threads/4028/ τελικα εβαλα τα αυγα μισα στην καναρα και μισα στους φλορους και τελικα τα αυγα στους φλορους εξαφανιστικαν...παλι καλα που εβαλα και αυτα τα 2 στα καναρινια...επρεπε να τα αβαζα ολα στην καναρα...
 
Top