Φίλτρα αέρα για παπαγάλος

Συζήτηση με θέμα Φίλτρα αέρα για παπαγάλος, που ξεκίνησε από jamieo, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 19 Αυγ 2008.

 1. jamieo

  jamieo PB Member

  Επειδή έχω τόσα πολλά πουλιά, αγόρασα ένα ωραίο φίλτρο αέρα προς χρήση σε δωμάτιο μου πουλί. My cockatiels απελευθέρωση πολλή σκόνη από φτερά. Σε λίγες μέρες θα μπορεί να δει την σκόνη σε όλο το δωμάτιο. Αν έχετε σκονισμένη πτηνών (cockatiels, cockatoos, ζακο) ένα φίλτρο αέρα μπορεί να είναι επωφελής για σας. Θα βοηθήσει επίσης να διατηρήσουμε τον αέρα στο σπίτι σας καθαρό.

  Πήρα κάποιες φωτογραφίες ενός από τα φίλτρα μου. Το λευκό φίλτρο είναι νέες και το γκρίζο φίλτρο έχει χρησιμοποιηθεί για αρκετούς μήνες.

  Ελπίζω ότι το "φίλτρο αέρα" είναι η σωστή φράση χρήσης στα ελληνικά.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. jamieo

  jamieo PB Member

  Εγώ μόλις ελεγχθούν άλλο φόρουμ. Το βρώμικο φίλτρο στις φωτογραφίες ήταν σε χρήση από τις 27 Μαρτίου 2008. Ήταν σε χρήση για 4,5 μήνες.
   
 3. zxvt

  zxvt PB New Member

  Ενδιαφέρον... αλλά τι ακριβώς είναι? Προφανώς το φίλτρο κάποιας συσκευής καθαρισμού αέρα?
   
 4. PETM2387

  PETM2387 PB New Member

  Kαλημέρα υποπτεύομαι πως είναι ιονιστής :) πολύ έξυπνο !
   
 5. αν μπορείς δείξε μας την συσκευή όπου μπαίνει το φίλτρο αέρος (κ εγώ ιονιστή φαντάζομαι)
   
 6. jamieo

  jamieo PB Member


  Αχ, ναι. Είναι μια συσκευή για τον καθαρισμό του αέρα. Αυτό είναι το είδος που έχω. Θα ρίξει στον αέρα μέσα από το κάτω μέρος της συσκευής. Ο αέρας περνά από 3 τύπους φίλτρων και χτυπήματα από την κορυφή της συσκευής. Η συσκευή είναι το φιλτράρισμα του αέρα συνεχώς.

  http://www.allergybuyersclubshopping.com/iqair.html?itemId=141

  Επέλεξα αυτό το μοντέλο, διότι θα καθαρών ένα χώρο μέχρι και 83 τετραγωνικών μέτρων.

  http://www.iqair.com/international/home-air-purifiers/healthproseries

  Αυτό το μοντέλο δεν έχει ionizer. Χρησιμοποιεί 3 τύποι φίλτρων. Ένα είναι μια ειδική "activated carbon". Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο είδος άνθρακα που βοηθά στην αφαίρεση ενδεχομένως επικίνδυνες αναθυμιάσεις από τον αέρα. Έχει HEPA φίλτρα για να αφαιρέσετε πολύ πολύ μικρά σωματίδια από τον αέρα.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Η αγορά μιας τέτοιας συσκευής είναι πολύ σωστή κίνηση, ειδικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν πολλά πουλιά σε εσωτερικό χώρο. Τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν από τη σκόνη είναι πολλές φορές σοβαρά και θα πρέπει να προλαμβάνονται.

  Διαβάστε ένα σχετικό άρθρο εδώ Τι είναι η ασθένεια «Πνεύμονας των Πτηνοτρόφων»
   
 8. Dinita

  Dinita PB New Member

  Αρα, τα φίλτρα περιέχονται στη συσκευή και είναι τοποθετημένα στο εσωτερικό της. Η συσκευή τοποθετείται κοντά στο κλουβί που βρίσκονται τα πτηνά δηλαδή; ή μήπως και σε άλλο χώρο; Φαίνεται πολύ χρήσιμη.
   
 9. Dinita

  Dinita PB New Member

  Μία ερώτηση, αν και λίγο εκτός θέματος. Η συσκευή βοηθάει στην καταπολέμηση της μούχλας στους τοίχους του σπιτιού; η μούχλα είναι εξίσου επικίνδυνη και προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας, εκτός από αλλεργίες βέβαια.
   
 10. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Δεν έχει σημασία, απλά να είναι στο ίδιο δωμάτιο. Αν είναι μεγάλο όμως το δωμάτιο καλό θα ήταν να είναι σε κοντινή απόσταση με το πτηνό.

  Αυτές οι συσκευές δεν είναι απαραίτητα για πτηνά...φίλτρα αέρα λέγονται και φιλτράρουν τον αέρα. Μπορείς να το βάλεις οπουδήποτε.
   
 11. Dinita

  Dinita PB New Member

  Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την εξήγηση, να'σαι καλά.
  Το σκέφτομαι σοβαρά πάντως, ήρθα σε επικοινωνία με την εταιρία ήδη, για να συνεννοηθώ για τιμές και τρόπος παραγγελίας.
   
 12. jamieo

  jamieo PB Member

  Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για το τι θα αποφασίσετε να αγοράσετε. Με ενδιαφέρει να δω ποια προϊόντα είναι διαθέσιμα εκτός των USA.
   
 13. jamieo

  jamieo PB Member

  Θα ήθελα να προσθέσω πως μου φίλτρο κρατήσει κοντά μου cockatiel κλουβί. Που παράγουν περισσότερο από τη σκόνη μου σε άλλα πτηνά. Έτσι, το φίλτρο τόπο τους κοντά στο κλουβί για να πιάσει την σκόνη πριν μπορέσει να εξαπλωθεί σε όλο το δωμάτιο.
   
 14. Ξέρει κάποιος αυτό το είδος φίλτρο αέρα-ιονιστή.
  Χρειάζεται αλλαγή φίλτρου,γιατί έχω ακούσει ότι δεν έχει φίλτρο.
  Και αν ναι πως δουλεύει.
  How airfree works
   
 15. ShadyLady

  ShadyLady PB Member

  Λάζαρε μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στην εταιρεία που πουλάει την συγκεκριμένη μάρκα ιονιστή για να σε διαφωτίσει και να σου πει την τιμή και ότι άλλο σε προβληματίζει.

  φιλικά!
   
 16. jamieo

  jamieo PB Member


  Αν καταλαβαίνω καλά, ότι η συσκευή έχει σχεδιαστεί ώστε να αρθούν μούχλα, τα βακτήρια, ιούς και άλλους μικροοργανισμούς από τον αέρα. Λειτουργεί ως προς αποστείρωσης του αέρα. Δεν νομίζω ότι θα άρει σκόνης από τον αέρα, δεδομένου ότι δεν έχει φίλτρο.

  Θα ήταν καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε αν ανησυχεί για τους μικροοργανισμούς, ωστόσο.
   
 17. Αναστασία αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον πριν 3 μήνες, δεν υπήρχε στην Ελλάδα αυτό το μοντέλο.(και πάλη αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει ούτε επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα).
  Γι'αυτό ρωτάω αν κάποιο παιδί ξέρει.
   
 18. jamieo

  jamieo PB Member

  Παρατήρησα ότι δεν υπάρχουν έμποροι που απαριθμούνται για την Ευρώπη. Αυτή η διεύθυνση info@airfree.com μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο. Ίσως μπορείτε να αγοράσετε από κάπου στην Ευρώπη και θα έχουν αποσταλεί στην Ελλάδα;
   
 19. Dinita

  Dinita PB New Member

  Δυστυχώς η εταιρία δεν έχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, αλλά μπορεί κανείς να παραγγείλει όποια συσκευή τον εξυπηρετεί από την Ελβετία και να χρεωθεί τα μεταφορικά. Μου έστειλαν ένα γράμμα με τις απαραίτητες πληροφορίες και χρήσιμα στοιχεία.
  Θα προσπαθήσω να το επισυνάψω, είμαι λίγο άσχετη με αυτά τα θέματα των υπολογιστών...
   

  Συνημμένα Αρχεία:

  • letter.txt
   File size:
   1,1 KB
   Προβολές:
   124
 20. jamieo

  jamieo PB Member

  Αυτό είναι πολύ ωραίο της εταιρείας να προσφέρει έκπτωση. Πιστεύω ότι IQAir έχει ποιοτικά προϊόντα. Το φίλτρο έχει λειτουργούν συνεχώς για πάνω από 1 έτος κατά το πουλί μου το δωμάτιο. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. 1 έτους δεν είναι πολύς καιρός για πολλά πράγματα. Όμως τόσες πολλές σύγχρονες συσκευές που αποτυγχάνουν σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα.
   
Φόρτωση...