Παρουσίαση Φίγκο και Ζίζη – το νέο ζευγαράκι μας!

Συζήτηση με θέμα Φίγκο και Ζίζη – το νέο ζευγαράκι μας!, που ξεκίνησε από anatolia, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 25 Ιαν 2016.

 1. Τον Οκτώβριο, αφού αποχαιρετήσαμε την λατρεμένη μας Κούκι και ανάρρωσε ο Φίγκο από τη δυσκοίλια, σκεφτόμασταν τι να κάνουμε, καθώς εκείνος ήταν πολύ λυπημένος, δεν κουνιόταν από την πατήθρα του και όλη μέρα καθόταν σε ένα μέρος αδιάφορος εντελώς για τα πάντα. Έτρωγε ελάχιστα και μάλλον είχε πάθει βαριά κατάθλιψη, έψαχνε που και που την φωλιά του και ήταν ένα θέαμα σπαρακτικό για εμάς. Έτσι, αποφασίσαμε να πάμε να του πάρουμε παρέα. Πήγαμε Θεσσαλονίκη και μετά από μία ολόκληρη μέρα στο ψάξιμο, βρήκαμε σε ένα μαγαζί νεαρά κοκατιλάκια ένα ολόκληρο κοπάδι. Διαλέξαμε ένα ζωηρό κορίτσι φυσικής απόχρωσης με τεράστια μάτια! Την φέραμε σπίτι και την περιποιηθήκαμε, την αφήσαμε μόνη για 2 εβδομάδες να ακούει τα άλλα πουλιά από το δωμάτιο και να συνηθίσει το νέο της σπίτι και εμάς.
  Από την αρχή ήταν πολύ ζωηρή και περίεργη για τα πάντα, δοκίμαζε αμέσως όλες τις τροφές, τις λιχουδιές και τα παιχνίδια, αλλά δεν ήταν ήμερη παρόλο που δεν φοβόταν να μας πλησιάζει.
  Μόλις αρχίσαμε τις συστάσεις, ο Φίγκο ζωντάνεψε αμέσως, έδειξε ενδιαφέρον για την καινούρια και σε λίγο καιρό πια μπήκαν στο ίδιο κλουβί να συζήσουν αρμονικά.
  Μόνο που το αρμονικά δεν ήρθε αμέσως! ))) Εκείνη άρχισε να τον κυνηγά και να αποκρούει κάθε δική του προσπάθεια για ξύσιμο τσουλουφιού και τα συναφή. Κυριολεκτικά κάποια φάση τον εκτόπισε και του άφησε μία μικρή γωνιά στο κλουβί για τον εαυτό του (ο φίλος μου μάλιστα ειρωνευόταν ότι όλες οι γυναίκες έτσι κάνουμε! Μόλις γνωρίσουμε έναν άντρα, τον εκτοπίζουμε και καταλαμβάνουμε όλο το χώρο του χωρίς δισταγμό!))). Ίσως, επειδή ήταν μόλις 8 μηνών το κορίτσι και στο μαγαζί δεν είχαν μεγαλύτερες; Όταν τα αφήσαμε πρώτη φορά να πετάξουν μαζί με το Νάσο και την Χάρη, έγινε χαμός! Στην αρχή κανείς δεν την ήθελε για παρέα, τη διώχνανε από παντού που τα ακολουθούσε η καημένη. Μετά, σταδιακά όλα γνωρίστηκαν μεταξύ τους και πλέον παίζουν και τρώνε μαζί χωρίς θεματάκια.
  Μάλιστα, η Ζιζέλ ή Ζίζη εν συντομία ξύνει το τσουλούφι του Φίγκο και εκείνος το δικό της, την κορτάρει και παίζουν μαζί τα καινούρια παιχνίδια που τους φτιάχνω. Αποδείχθηκε εξαιρετικό πουλί και καλή παρέα, καθώς εκείνος βρήκε ξανά τα πατήματα του, κακαρίζει όλο και πιο συχνά και γενικά ζωντάνεψε το λατρεμένο μου. Γενικά είναι νευρικό και δύσπιστο πουλί ο Φίγκο από την αρχή που τον πήραμε και ακόμη δεν καταλαβαίνω το γιατί.
  Ακόμη ένα καλό που έχει η Ζίζη είναι ότι μπαίνει μόνη της στο κλουβί μετά τις πτήσεις και το παιχνίδι και δεν φρικάρει όταν πάμε να την κλείσουμε. Αυτό είναι πολύ βολικό, καθώς τον Φίγκο τον κυνηγάμε κυριολεκτικά να μπει μέσα.
  Επίσης, τρώνε με πολύ όρεξη τα λαχανικά και τα φρούτα, πράγμα που ο Φίγκο δεν έκανε παλιά. Αυτές τις μέρες προσέξαμε ότι μασουλάνε τα χαρτιά που τους στρώνουμε στον πάτο και μάλλον το κορτάρισμα πάει σύννεφο))
  Τώρα περιμένουμε να ωριμάσει το κορίτσι και να κάνουν μια ωραία οικογένεια. Αυτό που δεν μπόρεσε να ζήσει με την αγάπη του την Κούκι, να το ζήσει με την Ζίζη όσο καλύτερα γίνεται.

  Υ.Γ.: Ο φίλος μου για τεστ είχε βάλει βίντεο με τον Φίγκο και την Κούκι ενώ ήταν μέσα στο κλουβί ο Φίγκο με την Ζίζη. Το πουλί αναστατώθηκε πάρα πολύ και άρχισε να σπαράζει στο κακάρισμα! Φυσικά, το σταματήσαμε αμέσως. Αλλά, αυτό μας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως τα πουλιά έχουν πολύ καλή μνήμη και δένονται μεταξύ τους με δεσμούς παρόμοιους με τους ανθρώπινους…Έχουν συναισθήματα.
   
 2. Πραγματικά γέλαγα καθώς το διάβαζα:D!!! Να σας ζήσει το καινούργιο σας πουλάκι και καλή τύχη στον Φίγκο...Με τέτοια γυναίκα θα τη χρειαστεί:p!!!!
  Καλά αυτό είναι αποδεδειγμένο, πως ο άνθρωπος δεν είναι το μόνο ζώο με τόσο ισχυρά συναισθήματα (γιατί συναισθήματα έχουν όλα τα ζώα) όπως το άλογο, ο λύκος, τα περισσότερα πτηνά και πολλά άλλα στο ζωικό βασίλειο...:)
   
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Να σας ζήσει Ανατολία μου, καλότυχη να είναι και καλά να περνάτε!
  Περιμένουμε και τις φωτογραφίες, μην ξεχνιόμαστε :)
   
 4. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Να σας ζησει το ζευγος και παντα χαρουμενος να ειναι ο Φιγκο απο δω κ περα. Φυσικα και καταλαβαινουν και γνωριζουν κτλ..
   
 5. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Μονιασμένα υγιή και καλότυχα να είναι!! Αυξάνει τελικά σιγά σιγά η οικογένεια!! Πόσα ζευγαράκια έχεις συνολικά??
   
 6. Συνολικά έχουμε 2 ζευγάρια κοκατίλ, ένα ζευγάρι μπάντζι και ένα ζευγάρι Αλεξανδρινούς. Και νομίζω, εδώ θα το σταματήσουμε, γιατί τα 3/4 της ημέρας μου σε αυτά είναι αφιερωμένα. Εμάς μας έχουν εκτοπίσει σχεδόν από όλους τους χώρους του σπιτιού πια.... ))) Ολα φυσικά είναι λατρεμένα και κακομαθημένα!)))
   
 7. Να σας ζήσουν!!:)Φαίνεται πως αγαπάτε και νοιάζεστε τα πτηνά σας, είναι κρίμα όμως να διακινδυνεύετε τη ζωής τους αφού δεν κρατάτε καραντίνα.... ;)
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Να σας ζήσει το νέο μέλος!!! Περιμένουμε φώτο!! :)

  Τόσα ζευγάρια τα μικρά τι θα τα κάνετε?? Έχετε μόνο παπαγάλους ή και άλλα ζωάκια??
   
 9. evans

  evans PB Member

  Να σας ζήσουνε και να γίνουν πολλά και να είναι πάντα υγιή
   
 10. Αν καταφέρουν να κάνουν μωρά, θα φροντίσουμε να τα δώσουμε σε ανθρώπους που τα αγαπάνε, και ελπίζουμε και με τη δική σας βοήθεια να τους βρούμε καλά σπίτια.
  Εχουμε παπαγάλους και ένα σκυλάκι (τη γατούλα μας την χάσαμε έχει περίπου μία εβδομάδα και την ψάχνουμε τώρα...)
   
 11. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κρίμα, εύχομαι να την βρείτε!
   
 12. Ευχαριστούμε!
   
Φόρτωση...