Φάρμακα σε σκόνη

Συζήτηση με θέμα Φάρμακα σε σκόνη, που ξεκίνησε από boot, στο Forum 'Φάρμακα - Συμπληρώματα' του PetBirds, 25 Νοε 2006.

 1. boot

  boot PB New Member

  Διαβάζοντας τη νέα κατηγορία των φαρμάκων στα θέματα ,διαπίστωσα ότι αρκετά προϊόντα είναι σε μορφή σκόνης πχ. Aviosan : Ένα φακελάκι (2,93 gr) σε κάθε τέσσερα λίτρα πόσιμου νερού . Αν θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το προϊόν σε ένα λίτρο νερό(μικρός αριθμός πουλιών) πώς μπορώ να υπολογίσω την ποσότητα της σκόνης που πρέπει να προσθέσω; Μπορώ να φτιάξω διάλυμα 4άρων λίτρων και να χορηγώ 1 λίτρο την ημέρα διατηρώντας το υπόλοιπο στο ψυγείο; Μπορώ να το κάνω αυτό στην περίπτωση του Liviferm;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Γιάννη μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Liviferm χωρίζοντάς το σε δόσεις με βάση τον όγκο του εάν δεν έχεις ζυγαριά ακριβείας.
  Αφού ανοίξεις δηλαδή το φακελάκι, χωρίζεις το περιεχόμενο σε 2 ή 4 ίσα μέρη για 1 ή 1/2 λίτρο νερού αντίστοιχα. Το υπόλοιπο περιεχόμενο το κλείνεις καλά στο φακελάκι με μια κολλητική ταινία για να το χρησιμοποιήσεις την επόμενη ημέρα/ες και όχι μετά από ένα μήνα ας πούμε. Το διάλυμα που θα φτιάξεις τώρα με τη μια δόση του προϊόντος, θα το χορηγήσεις στα πουλιά και το υπόλοιπο θα το πετάξεις. Την επόμενη ημέρα θα φτιάξεις καινούργιο διάλυμα.

  Δεδομένου ότι το liviferm είναι προβιοτικό, εφόσον διαλυθεί στο νερό σύμφωνα πάντα με τη σωστή διαδικασία, πρέπει να χορηγηθεί αμέσως και δεν αποθηκεύεται.
   
 3. fersis

  fersis PB New Member

  Τα συγκεκριμένα φάρμακα που προορίζονται για περιστέρια δεν κάνουν για τα καναρινιά ?
   
 4. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Αυτά της Chevita κάνουν και για καναρίνια.
   
 5. το λιβιφερμ που μπορουμε να το βρουμε???
   
 6. kristhegreek

  kristhegreek PB New Member

  Εδώ δες φίλε:.:: ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. ::.
   
Φόρτωση...