Υπαρχουν εμβολια για καναρινια;

Συζήτηση με θέμα Υπαρχουν εμβολια για καναρινια;, που ξεκίνησε από Δημητρηςχχχ, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 18 Μαϊ 2015.

 1. Υπαρχουν εμβολια που να μπορουμε να κανουμε προληπτικα για νοσηματα των καναρινιων?Ειναι αποτελεσματικα και για ποια πιθανα νοσηματα?(αν υπαρχουν).
   
 2. pyroferus

  pyroferus PB New Member

 3. Ευχαριστω Μακη νομιζω με καλυψες.Πολυ χρησιμο και το σχετικο θεμα(εμβολιο ευλογιας για καναρινια) που με παρεπεμψες και διαβασα.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το συγκεκριμένο είναι ακριβό αλλά καλύπτει σοβαρό αριθμό πουλιών που στη "διαίρεση" κοστίζει τελικά λίγα λεπτά του ευρώ ανά πουλί.
  Γίνεται "ακριβότερο" γιατί από την ώρα που θα αναμειχθούν τα σκευάσματα με το υγρό .... έχεις ελάχιστο χρόνο για να ολοκληρώσεις τον εμβολιασμό (δύο ώρες). Το εμβόλιο παρασκευάζεται από ζωντανά στελέχη του ιού της δαμαλίτιδας (όχι του ιού της ευλογιάς) και δεν έχει μεγάλη διάρκεια δράσης.
  Εφαρμόζεται με μια διπλή βελόνα στο δέρμα της φτερούγας των πουλιών πριν την πτερόρροια.. πριν μπει το καλοκαίρι.
  Είναι δυσεύρετο μια και δεν εισάγεται στην πατρίδα μας (εγώ τουλάχιστο σε βρίσκω).
  Είτε λοιπόν το φέρνουν μαζικά οι σύλλογοι είτε (κυρίως) παρακαλάμε φοιτητές να μας το φέρουν από Ιταλία .... σε ειδική συσκευασία με παγοκυψέλες μια και απαιτείται ψυγείο για τη μεταφορά τους.
  Σύμφωνα με αρκετούς εκτροφείς τα εμβολιασμένα πουλιά που είναι λίγα στην Ελλάδα, αποτελούν πηγή "μόλυνσης" μια και είναι φορείς της ασθένειας και άρα πηγή μετάδοσης στα υπόλοιπα...(δεν ξέρω αν ευσταθεί)
  Ολοκληρωμένη εικόνα για το τι είναι Ο ιός της ευλογιάς στα πουλιά στο άρθρο του Stavros
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 9 Ιουλ 2016
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Και για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα της διαδικασίας ας παρακολουθήσουμε τα σχετικά videos

  Να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη που τα μοιράστηκε μαζί μας.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...