Υπαρχει τροπος να καταλαβω την ηλικια ενος καναρινιου;

Συζήτηση με θέμα Υπαρχει τροπος να καταλαβω την ηλικια ενος καναρινιου;, που ξεκίνησε από apollong1, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 1 Νοε 2015.

misalouris
Best Answer misalouris, 1 Νοε 2015
μπορειτε να καταλαβετε βλεποντας ενα καναρινι σε μιαν φοτογραφια τιν ιλικια του?;) Αυτό ακούγεται ως κάτι πολύ δύσκολο. Ίσως όμως αξίζει τον κόπο να... Ολόκληρο το Post
 1. apollong1

  apollong1 PB New Member

  μπορειτε να καταλαβετε βλεποντας ενα καναρινι σε μιαν φοτογραφια τιν ιλικια του?;)
   
 2. Best Answer:
  Post #292704 by misalouris, 1 Νοε 2015
 3. Κατά την γνώμη μου όχι. Βέβαια τα πόδια είναι ένας δείκτης που σε συνδυασμό με την γενικότερη εικόνα του πουλιού βοηθούν να βγάλεις ένα συμπέρασμα άλλα όχι τόσο ασφαλές.
   
 4. apollong1

  apollong1 PB New Member

  Αυτό είναι
  :)
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 5. Ariadnh

  Ariadnh PB Known Member

  Εισαι λεμεσιανος α...

  Εμενα μου φαινεται να μην ειναι καλα στην υγεια του. Το ραμφος κτλ.. δεν ξερω και σιγουρα :).
  Για ηλικια αν εχει δαχτυλιδι κλειστου τυπου θα μπορουσε καποιος να μιλησει με σιγουρια.
   
 6. Το δακτυλίδι που φορά αν είναι κλειστού τύπου αναγράφει το έτος γέννησής του. Πάντως από τα πόδια του συμπεραίνω πως είναι νεαρό σε ηλικία.

  Γιατί το λες αυτό; Απλά είναι ένα gloster.
   
 7. Ariadnh

  Ariadnh PB Known Member

  Το ραμφος του ειναι οκ; δεν κανει και ζοομ το κινητο
   
 8. Δεν ειναι ασφαλές να βγάλεις συμπέρασμα από τα πόδια. Μπορεί να δεις φωτό καναρινιού 1 έτους με χοντρά- μη περιποιημένα πόδια πχ από ακάρεα και ένα άλλο 3 ετών με πολύ λεπτά και καθαρά πόδια περιποιημένα με epitholνα δείχνουν πολύ πιο νέα!!! Πες μς τι στοιχεία γραφει πάνω το δαχτυλίδι μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε:thumbsup::thumbsup:
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Αυτό ακούγεται ως κάτι πολύ δύσκολο.
  Ίσως όμως αξίζει τον κόπο να δούμε και κάποια χαρακτηριστικά της εμφάνισής των καναρινιών και ίσως δεν πέσουμε και πολύ έξω από την πραγματική ηλικία.
  Φυσικά τα παρακάτω είναι ενδεικτικά και σε κάποια σημεία ίσως και αμφισβητήσιμα .... αλλά είναι μια βοήθεια στην προσπάθειά μας ..
  1. Ένα νεαρό σε ηλικία καναρίνι (κάτω του έτους) τα δάχτυλα των ποδιών δεν έχουν προλάβει (εκτός εξαιρέσεων) να "καταστραφούν" από επιθέσεις παρασίτων και έτσι παρουσιάζονται λεία και όμορφα σε αντίθεση με τα πόδια ενός μεγαλύτερου σε ηλικία πτηνού.
  2. Τα νύχια ενός νεαρού πουλιού είναι σχετικά μικρά και όχι ιδιαίτερα χοντρά.
  3. Η γενική εικόνα της παρουσίας του, της καλής υγείας του φτερώματος και ίσως και μερικά ακόμη είναι κι αυτά ικανά να δώσουν στοιχεία προσδιορισμού της ηλικίας ενός καναρινιού...
  Ίσως τα παραπάνω να είναι και η βασικότερη αιτία διαφωνιών, ενστάσεων και πιθανότατα να μας εκθέτουν ... σε κάθε μας προσπάθεια....
  Συνεπώς δεν πρέπει με τίποτε να ξεχνάμε πως ο μοναδικός και μη αμφισβητήσιμος τρόπος προσδιορισμού της ηλικίας ενός πουλιού είναι τα κλειστού τύπου δαχτυλίδια που πρέπει να έχουν στα πόδια τους.... όπως αναφέρονται και στο άρθρο... https://petbirds.gr/articles/Τα-δαχτυλίδια-ταυτότητες-των-πουλιών.114/
   
  misalouris, 1 Νοε 2015
  Best Answer
  #8
 10. apollong1

  apollong1 PB New Member

  Νε λεμεσιανος ;)
  υπάρχουν 2 δαχτυλίδια έναν ασημί και έναν μαυρο....δεν καταλαβαίνω ώμος τι γραφή(το ασημι) θα προσπαθήσω αύριο να βγάλω φωτογραφία το δαχτυλίδι να διττέ και σεις και να σας παρακαλέσω να μου πίτε τι είναι[​IMG]:)
   
 11. Το αγόρασες από petshop ή εκτροφέα;
  Και τα δύο δακτυλίδια είναι κλειστού τύπου;
   
 12. apollong1

  apollong1 PB New Member

  απο pet shop
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...