Υπαρχει προβλημα που ταιζω 2 εως 3 φορες τη μερα;

Συζήτηση με θέμα Υπαρχει προβλημα που ταιζω 2 εως 3 φορες τη μερα;, που ξεκίνησε από marinis, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 11 Μαρ 2014.

 1. επειδη μια θυληκια μου εβγαλε 2 πουλακια το ενα ψωφισε την δεφτερη μερα απειδη δεν ταιζε κ το 2φτερο ζει ακομη αλλα δεν το καλοταιζει υπαρχει προβλημα που το ταιζω 2 εωσ 3 φορεσ την μερα κ γω????εγω του δινω με σιριγγα αυγο,αυγοτροφη κ λιγο νερο στο μουλτι σωστο η λαθος????
   
 2. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Λάθος. Υπάρχουν ειδικές κρέμες ταϊσματος νεοσσών γι αυτή τη δουλειά . Εσύ η εγώ που ξέρουμε τις αναλογίες (στερεού -υγρού) και τη σύνθεση που χρειάζεται, ώστε να πάρει ο νεοσσός αυτά που πρέπει και να μεγαλώσει σωστά ?
  Παίζει ιδιαίτερο ρόλο η σύνθεση, υφή του μείγματος...αλλά και η θερμοκρασία της κρέμας.
   
 3. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Σε περίπτωση ανάγκης να μην τον χάσεις μέχρι να πάρεις κρέμα καλά έκανες.
   
 4. δεν το ηξερα απλα ειδα οτι το τρωει με πολυ εφκολια γι αυτο το θεωρισα σωστο!
   
 5. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Όπως σου έγραψε ο Γιάννης, προκειμένου να το χάσεις, φυσικά και έκανες καλά .Το σωστό είναι να πάρεις (για κάθε μελλοντικό παρόμοιο ενδεχόμενο) την Exact Kaytee
  exact kaytee hand feeding formula - Αναζήτηση Google
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αν ταίζεις πολύ όμως και η θηλυκιά τα βρίσκει συνεχώς ταισμένα είναι πολύ πιθανό να τα παρατήσει και να πρέπει να τα αναλάβεις εσύ εξολοκλήρου....
   
 7. Ian32

  Ian32 PB New Member

  Επίσης θέλει προσοχή η θερμοκρασία να είναι από 39-40 βαθμούς αλλιώς περισσότερο θα καεί και λιγότερο θα πιάσει μύκητες.
   
 8. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Αν το διαβάσει η Πωλίνα @Wind-sa, έχει φτιάξει ένα πολύ ολοκληρωμένο άρθρο για ταϊσμα νεοσσών στο χέρι. Καλό είναι να το αναρτήσει γιατί είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό και για την περίπτωση καψίματος του πρόλοβου (burn crop) αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν η τροφή είναι κρύα (slow crop).
   
 9. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Φτιάχνουμε πάντα τροφή για νεοσσούς σε θερμοκρασίες δωματίου και τόση, όση θα καταναλωθεί την στιγμή του ταίσματος. Το πιθανό περίσσευμα πρέπει να καταστρέφεται. Προσοχή πρέπει να δίδεται στο να είναι άδειος ο πρόλοβος όταν ξεκινάμε τα τάισμα. Επίσης να ταίζουμε πρώτα τους μεγαλύτερους σε ηλικία νεοσσούς και να συνεχίζουμε στους νεότερους ΑΡΑΙΟΝΟΝΤΑΣ την κρέμα .
   
 10. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Και καλό είναι να μην ''τιγκάρει'' από τροφή ο πρόλοβος. Δεν θα το παραταϊζεις, ειδικά τις πρώτες μέρες.
   
 11. σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια παιδια!
   
Φόρτωση...