Υπάρχει τρόπος να φέρω ηλιακό φως ή να βάλω λάμπες στο εκτροφείο;

Συζήτηση με θέμα Υπάρχει τρόπος να φέρω ηλιακό φως ή να βάλω λάμπες στο εκτροφείο;, που ξεκίνησε από George98, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 4 Νοε 2015.

 1. George98

  George98 PB Active Member

  Καλημέρα, όταν μπήκα στο φόρουμ είχα μονο περιστέρια μα τώρα έχω αρχίσει να επεκτείνομαι και στα ωδικά :p έχω 3 πουλάκια και σύντομα θα αποκτήσω και 4ο (θα είναι δυο ζευγάρια ένα καρδερίνες και ένα καναρίνια) αλλά με προβληματίζει το θέμα του χώρου... προς το παρόν τα έχω στο μπαλκόνι αλλά αν μπούν σε φάση αναπαραγωγής (την άνοιξη) με τα μικρά θα έχω πρόβλημα χώρου
  Έχω ένα δωμάτιο που σκέφτομαι να τα βάλω αλλά υπάρχει μονο ένα μικρό παράθυρο σε σκιερό μέρος και δεν επαρκεί ο φωτισμός...

  Υπάρχει κάποιος τρόπος να φέρω ηλιακό φως μέσα (π.χ. με καθρέφτες) η θα πρέπει να βάλω λάμπες και κάθε τόσο να τα βγάζω έξω να λιάζονται ?
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Βρε Γιώργο ψαχούλεψε λίγο το φόρουμ μας!! Υπάρχει άρθρο που νομίζω σου δίνει τη λύση !!!
  https://petbirds.gr/articles/Φωτισμός-εκτροφείου-πτηνών.38/

  Μέγα λάθος!!! Τα καναρίνια και γενικά όλα τα πτηνά πρέπει να βρίσκονται σε ένα σταθερό σημείο... Το μέσα - έξω είναι ό,τι χειρότερο γι αυτά!! Και ειδικά στην αναπαραγωγή στην καλύτερη των περιπτώσεων θα παρατήσουν τα μικρά! Είτε μόνιμα έξω προστατευμένα από αρπακτικά, κουνούπια, άλλα πουλάκια, ρεύματα αέρα, βροχή κτλ είτε μόνιμα στο δωμάτιο που λες με κατάλληλο φωτισμό που θα ακολουθεί τις ώρες και τη διάρκεια του ηλιακού φωτισμού, ώστε τα πουλάκια σου να καταλάβουν πότε έρχεται η κάθε εποχή! Φυσικά στο δωμάτιο αυτό απαγορεύονται οι καπνοί, οι φασαρία και η πολυκοσμία!!

  Ό,τι απορία έχεις μη διστάσεις!! Εδώ είμαστε!! ;)
   
 3. George98

  George98 PB Active Member

  Το διάβασα πριν απο καιρό αλλά δεν γράφει αυτό που ρωτάω απλά παραθέτει τα θετικά και τα αρνητικά του τεχνητού φωτισμού αν δεν κάνω λάθος

  μονο αυτό λέει :
  <<Για τις εσωτερικού χώρου (εσωτερικές) εκτροφές τα πράγματα είναι περισσότερο πολύπλοκα, σύνθετα, με αρκετά προβλήματα στα θέματα σωστού φωτισμού. Φυσικά ακόμη και σ’ αυτές τις περιπτώσει ο ήλιος ευτυχώς, δεν απουσιάζει τελείως οπότε μπορούμε να μιλάμε για κάποιο τύπο μεικτού φωτισμού.

  Για τις εντελώς «σκοτεινές» εκτροφές που δεν μπορεί ο ήλιος να έχει «παρουσία» τα πράγματα είναι αρκούντως σοβαρά και χρειάζονται σοβαρές μελέτες όχι μόνο για όλες τις εγκαταστάσεις όπως ο φωτισμός, ο εξαερισμός κλπ., αλλά ακόμη και για τον τρόπο λειτουργίας τους. Όλα τα παραπάνω θα επιφέρουν και μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση
  .>>

  εγω ψάχνω κάποια ιδέα...
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Και όλο αυτό το κατεβατό τι είναι??

  Και ένα θέμα με πολλές διαφορετικές απόψεις και αναλύσεις! https://petbirds.gr/threads/Φωτισμός-εκτροφείου.20914/
  καλό σου διάβασμα! :)
   
 5. George98

  George98 PB Active Member

  Μάλλον δεν κατανοήσατε ακριβώς την ερώτηση....
   
 6. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Να ανοιξεις τρυπα στο ταβανι και να βαλεις τζαμι παιζει?
   
 7. George98

  George98 PB Active Member

  έχει άλλο όροφο απο πάνω... βασικά σκεφτόμουν καθρέφτη ώστε να μπαίνει πιο πολύ φως
  αλλά δεν ξέρω αν θα πετύχει για αυτό ρωτάω
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Με συγχωρείς αλλά μίλησες επίσης και για λάμπες οπότε εστίασα εκεί :) Και νομίζω ότι οι λάμπες είναι μια πολύ καλή λύση.. Τώρα άνοιγμα σε ταβάνια και καθρέφτες δεν νομίζω να βοηθήσουν ή να είναι πρακτικές λύσεις....

  Έκλαψα.. είσαι γεννημένη για τη καταστροφή!! <3
   
 9. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

  Σκεπτομαστε πρακτικα μανα μου. Λειπει φως? Βαλε το μεσα με μια τρυπα..
   
 10. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν κάνει αυτό Γιώργο. Ακόμη και αν αντανακλώνται οι ακτίνες ολοκλήρου του φάσματος του ηλιακού φωτός μέσω του καθρέφτη (νομίζω πως αντανακλώνται), δεν θα έχεις διάχυτο φυσικό ηλιακό φως στο χώρο. Ο φωτισμός από αντανάκλαση θα είναι εστιασμένος και κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καλή ιδέα.

  Η καλύτερη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να κάνεις προσεκτική επιλογή τεχνητού φωτισμού, για να καλύψεις τις ανάγκες του χώρου με τον καλύτερο τρόπο στη συγκεκριμένη περίπτωση.
   
 11. George98

  George98 PB Active Member

  οκ ευχαριστώ προς το παρόν θα τα έχω στο μπαλκόνι και όταν χρειαστεί θα ψάξω για λάμπες
   
 12. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν θέλεις τη γνώμη μου είναι και η καλύτερη λύση από αυτές που διάβασα....
   
 13. gianniskilkis

  gianniskilkis PB New Member

  Γιώργο εάν δεν μένεις σε μερικούς (καταλαβαίνεις ποιούς ) νομούς στην παραμεθώριο , δεν θα έχεις πρόβλημα με την " μπαλκονάτη" εκτροφή . Να φανταστείς εδώ στο Κιλκίς με μέσο όρο -3 όλο τον χειμώνα και δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα . Απλά στα μεγάλα μείον τα σκεπάζω και τους αλλάζω συχνά νερό, όταν κρυσταλώνει .
   
 14. George98

  George98 PB Active Member

  gianniskilkis καμιά σχέση εμάς το χειμώνα το πολύ να πέσει μια φορά στους 0 πάντα έχουμε πάνω απο 5 βαθμούς
   
 15. theodr

  theodr PB Member

  Θα σου προτείνω να τα αφήσεις στο μπαλκόνι , να ετοιμάσεις μια καλή κατασκευή που θα τα προστατεύει και τελείωσες. Στον εσωτερικό χώρο που μας περιγράφεις ( αν θες ανέβασε καμια φωτογραφία ) θα μπεις σε μεγάλες οικονομικές περιπέτειες που δυστυχώς για 2 ζευγάρια δεν θα σε συμφέρει.
   
 16. Αν μπορείς να τα διατηρήσεις στο μπαλκόνι,καντο.
   
 17. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  συμφωνώ με τα παραπάνω,,καλύτερα στο μπαλκόνι σωστά οργανωμένα και με έλεγχο του αριθμού των πτηνών σου ώστε να συντηρείς τόσα όσα μπορεις.
   
 18. George98

  George98 PB Active Member

  εντάξει ευχαριστώ :) θα τα κρατήσω στο μπαλκόνι έχω μια 80άρα ζευγαρώστρα για τις καρδερίνες και θα φτιάξω και μια 60άρα για τα καναρίνια και νομίζω πως θα είμαι μια χαρά
   
 19. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Βάλε στα σχέδιά σου και μερικά κλουβιά ακόμη .... για τους απογόνους που θα έρθουν την Άνοιξη ... και είσαι εντάξει.
   
 20. Με ένα ναυλον στα πλα'ι'νά για τα ρευματα αερα και μια σίτα για κουνούπια και αρπακτικάα θα είσαι καλυμμένος και τα φιλαράκια σου ασφαλή:thumbsup:
   
Φόρτωση...