Υπάρχει πτηνιατρος σε Λαμία ή γύρω περιοχές;

Συζήτηση με θέμα Υπάρχει πτηνιατρος σε Λαμία ή γύρω περιοχές;, που ξεκίνησε από evans, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 18 Ιουλ 2015.

 1. evans

  evans PB Member

  Θα ήθελα το όνομα ενως πτηνιατρου ειδικευμένο στα πτηνα ο οποιος να είναι στη Λαμία ή στο νομό ξερει κανεις κανένα; Θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει για οποιοδήποτε ενδεχόμενο!
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Βαγγέλη είναι απίθανο να μπορέσεις να βρεις στην επαρχία (γειτονιά είμαστε) πτηνίατρο. Στην καλύτερη θα βρεις κάποιο κτηνίατρο ο οποίος έχει πολλές επαφές με περιστεράδες (είναι οι πρώτοι που ψάχτηκαν πάνω στα πτηνά) ή κάποιον που συνεργάζεται με ορνιθοτροφείο της περιοχής σου.
  Μπορεί να μην είναι εξειδικευμένοι πτηνίατροι.... αλλά η γενική επιστημονική τους κατάρτιση και η καθημερινή τριβή με προβλήματα και ασθένειες γύρω από τα πτηνά τους κάνει ικανότατους....
  Στο Βόλο είναι οι μόνοι που μπορεί να με βοηθήσουν...
   
 3. ....μα όπως γνωρίζω ούτε στην Αθήνα έχουμε εξειδικευμένους, ακόμα και ο κύριος Μαδεμοχωρίτης που δίδασκε όπως μου έχει αναφέρει ο γιατρός μου πτηνολογία (υπήρξε καθηγητής του στην κτηνιατρική σχολή) κτηνίατρος είναι....
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν δυο ή τρεις....
  Η μία μάλιστα είναι μέλος του prtbird ... είναι η ... Christina Doukaki και έχει εξειδίκευση στα πτηνά .... https://petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/page-3#post-227597
   
 5. Όπως είχα πληροφορηθεί από τον κτηνίατρο μου (Αχιλλέα Ακρίβο, από τους πρώτους που έχουν ασχοληθεί με πουλιά στην Ελλάδα, για να μην πω ο πρώτος) στην Ελληνική κτηνιατρική σχολή δεν διδάσκεται εξειδίκευση στη πτηνολογία.
  Απλά ο κάθε κτηνίατρος που ενδιαφέρεται διαβάζει και ενημερώνεται μόνος του....
  Αν κάτι έχει αλλάξει πάνω σε αυτό ή έχει κάνει σε άλλο κράτος την εξειδίκευσή της, ας μας πληροφορήσει η κυρία Χριστίνα Δουκάκη:)
  πχ
  Η κυρία Patricia Gray έχει σπουδές μετεκπαίδευσης στα εξωτικά ζώα στην Αμερική....
   
 6. George98

  George98 PB Active Member

  γενικά στις ασθένειες των πτηνών είμαστε πίσω... απο τους περιστεράδες που ξέρω ή κάποιοι δίνουν προληπτικά φάρμακα κάθε είδους μια φορά το μήνα και καταστρέφουν τα πουλιά τους, άλλοι δεν δίνουν τίποτα και όποιο αρρωσταίνει <<εξορίζεται>> , ή κάνουν διάγνωση μόνοι τους και δίνουν φάρμακα που παίρνουν απο πετ σοπ ειδικευμένα στα περιστέρια... βεβαία δεν φταίνε και τοσο οι άνθρωποι αφού στην επαρχεία μονο κτηνίατρο θα βρεις που μάλλον δεν θα ξέρει και πολλά απο πουλιά
   
 7. evans

  evans PB Member

  Kοιταξα αλλα πεφτουν λιγο μακρια ....
  Απο οτι βλεπω εχει να μπει απο το μαρτιο του ''15
   
 8. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ως γιατρός θεωρώ πως μας κάνει... ως συμβουλευτικό μέλος... πρέπει να θέλει!
  Η αξία του εθελοντισμού είναι τεράστια.....
   
 9. Καλησπέρα σας,

  όπως έχω γράψει και στις πληροφορίες μου όλες οι σπουδές μου έγιναν στο εξωτερικό και η εξειδίκευση μου στα πτηνά συγκεκριμένα στην Ολλανδία (Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης). Δυστυχώς δεν βρίσκομαι Λαμία, αλλά Αθήνα και συνεργάζομαι με το Κτηνιατρικό Κέντρο Πειραιά (τηλ: 2110124251). Θα χαρώ να βοηθήσω αν χρειάζεστε βοήθεια. Δυστυχώς δεν μπαίνω συχνά λόγω φόρτου εργασίας, αλλά ειδοποιήσεις που αφορούν εμένα προσωπικά έρχονται στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και θα απαντώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

  Με εκτίμηση,
  Χριστίνα Δουκάκη
   
 10. Γνωρίζει καποιος καποιον πτηνιατρο και στην Κυπρο;
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...