Υπάρχει πρόβλημα αν αντικαταστήσω τα αυγά μετά από λίγες ώρες;

Συζήτηση με θέμα Υπάρχει πρόβλημα αν αντικαταστήσω τα αυγά μετά από λίγες ώρες;, που ξεκίνησε από georgels, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 20 Απρ 2016.

 1. Αγαπητοί φίλοι γειά σας!!! Μπορεί να έχω καιρό να ποστάρω αλλά καθημερινά νιώθω μέσα στην παρέα καθώς διαβάζω (έστω και "κρυφά") τα νέα θέματα! Λοιπόν θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση...υπάρχει πρόβλημα αν το αυγό της κανάρας το μαζεύω μεσημέρι αντί για πρωί, αντικαθιστώντας το με ψεύτικο? (δηλαδή θα έχει προλάβει να το κλωσήσει και λίγο πριν της το πάρω). Δεν πιστεύω αυτο των λίγων ωρών κλώσημα να καταστρέψει το έμβρυο όταν της το πάρω? και επεκτείνοντας λίγο την ερώτηση, είναι δόκιμο αν της πάρω το αυγό ακόμα και 10-15 ώρες μετά που το γέννησε και της βάλω πλαστικό? (δεν μιλάμε για επόμενη μερα). Και επίσης θέλω να σας δείξω κάτι που εξαιτίας σας το έχω καταφέρει...ορίστε οι καρποί σας!!! Τα τιμπραντόπουλα μου!
  1) [​IMG]

  2)[​IMG]

  3)[​IMG]

  υ.γ Υπάρχει κάποιος τιμπραντάς Ηράκλειο Κρήτης? θα χαρώ πολύ να μάθω!!!
   
 2. Φιλε μου εγω σχολαγα στις 2 το μεσημερι και εκανα αντικατασταση γυρω στις 2μιση με 3. Δεν ετυχε προβλημα, ειδικα στα τιμπραντο. Παντα ειχα 5 στα 5 και 6 στα 6! Δεν εβλεπα αν κλωσσαγε γιατι ελλειπα.
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό. Αν πρόκειται για το πρώτο ή δεύτερο αυγό, τότε δεν πειράζει αν αργήσεις λίγο, αφού ούτως ή άλλως δεν τα κάθεται. Στο τρίτο και μετά αρχίζει να κάθεται πιο πολύ οπότε, όσο περισσότερο αργήσεις να το πάρεις, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να καταστραφεί. Πιστεύω όμως ότι οι πιθανότητες να υπάρξει πρόβλημα είναι μικρές, όταν μιλάμε για τρεις τέσσερις ώρες.
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Νομίζω πως το έμβρυο αρχίζει να αναπτύσσεται μέσα στο αυγό, όταν το θηλυκό έχει αναπτύξει την θερμοκρασία που πρέπει για 24 ώρες και πάνω. Διορθώστε με αν κάνω λάθος!! :)
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Η ανάπτυξη του Stavros καλύπτει όλες τις εκδοχές.
  alicedros αν η καναρα βρίσκεται σε θερμοκρασίες τρίτου αυγού και οι τρεις ώρες καθυστέρηση στην απομάκρυνση του αυγού, μπορεί να μοιάζουν καταστροφικές.
   
 6. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Η αλήθεια είναι οτι η διαίρεση του ζυγωτού έχει αρχίσει πριν κάν υπάρξει αυγό.Στο υστερο(μήτρα). Με την γέννησή του και την πτώση της θερμοκρασίας μεταπίπτει σε μια θέση αναμονής. Η επανεκκίνηση γίνεται με βραδύς ρυθμούς, μετά την απόκτηση ενός επιπέδου θερμοκρασίας περίπου 28-32 β και με κανονικούς όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 37,8 κελσίου.
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Δηλαδή μόλις η θερμοκρασία "χτυπήσει" 37,8 Κελσίου το ζυγωτό "ξυπνάει" και αρχίζει η ανάπτυξή του?
   
 8. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Με τη συμπλήρωση των 37 και κάτι ή αφού συμπληρωθούν και για κάποιο χρονικό διάστημα μετά. Εκεί υπάρχει η ουσιαστική διαφορά νομίζω.
   
 9. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Απο τους 28 βαθμούς ξεκινάει πάλι η διαίρεση των κυττάρων .Απλα γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς . Οσο αυξάνεται απο εκεί και πάνω η θερμοκρασία ,τόσο ο ρυθμός διπλασιασμού των κυττάρων μεγαλώνει , με αποκορύφωμα τους 37+ ,που εκεί πλέον τρέχει με τους κανονικούς ρυθμούς. Απο την στιγμή εκείνη αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τα 13 24ωρα που χρειάζεται πλέον ώστε να εκκολαφθεί το αυγό.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...