Υπάρχει πιθανότητα να ζευγαρώσουν οι καρδερίνες;

Συζήτηση με θέμα Υπάρχει πιθανότητα να ζευγαρώσουν οι καρδερίνες;, που ξεκίνησε από konx, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 1 Μαρ 2016.

Κατάσταση Θέματος:
Κλειστό.
 1. konx

  konx PB New Member

  Έχω έξι καρδερίνες σε κλουβί με διαστάσεις 1χ050χ0,50.Γνωρίζω ότι δύο είναι αρσενικές γιατί τις ακούω. Οι άλλες μάλλον είναι θηλυκές τουλάχιστον οι δυο. Υπάρχει πιθανότητα να ζευγαρώσουν;
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Από που προέρχονται αυτές;
   
 3. konx

  konx PB New Member

  Aπό κατάστημα οδικών πουλιών.Τα αγόρασα Σεπτέμβρη και μου φάνηκαν πολύ μικρά και πιστεύω ότι σιγά σιγά θα συνηθίσουν στο κλουβί..Το κλουβί είναι αρκετά μεγάλο γιαυτό τα έβαλα όλα μέσα για να διαλέξουν αυτά το ταίρι τους Αν μου βγάλουν μικρά τα μεγάλα θα τα ελευθερώσω. Πες την γνώμη σου
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Γιατί; Αφού λες πως είναι εκτροφής. Γιατί να τα απελευθερώσεις τα μεγάλα;
   
 5. konx

  konx PB New Member

  Δεν πιστεύω να είναι εκτροφής.Απλά τα πήρα γιατί τα είδα ότι ήταν πολύ μικρά και δεν θα είχα πρόβλημα προσαρμογής.
   
 6. ianos

  ianos Daily Active Member

  Τέλεια, εισαι και στην κατάλληλη εποχή. Τι θα έλεγες να τις επανεντάξεις στη φύση, τωρα που είναι και άνοιξη; Και στο μέλλον αγοράζεις καρδερίνες εκτροφής ή καναρίνια απο έναν άξιοπιστο εκτροφέα.
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  konx, σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης του PetBirds, η συμμετοχή των κατόχων αιχμαλωτισμένων άγριων πουλιών στις συζητήσεις των Forum των Ιθαγενών Πουλιών δεν επιτρέπεται.

  Η μόνη βοήθεια που μπορούμε να σου προσφέρουμε πλέον είναι οδηγίες για την προσωρινή, ασφαλή φιλοξενία τους, με σκοπό τη διασφάλιση της ζωής του και με την άμεση προοπτική της απελευθέρωσής τους σε κατάλληλο σημείο.

  Σχετικές Πληροφορίες θα βρεις:
  Παράνομο Εμπόριο Άγριων πουλιών (Το καθεστώς)
  Επανένταξη άγριων πουλιών στη φύση

  Να γνωρίζεις ότι στα πουλιά που έχουν αφαιρεθεί από τη φύση, υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας λόγω ασθενειών που προκαλούνται σε συνθήκες αιχμαλωσίας και χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα έως ότου αφεθούν και πάλι ελεύθερα το συντομότερο δυνατό.
   
 8. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Aν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, προκοπή δεν θα δούμε..Δυστυχώς και οι περισσότεροι που έχουν προχωρήσει με την Balcanica, η δε βγάζουν πολλά πουλιά για να ''καλύψουν'' την τεράστια ζήτηση, η το γυρνάνε στις major που έχουν μεγαλύτερη αξία διάθεσης ..Όσα και να βγάλουν όμως, αν δεν γίνουν γραμμές αναπαραγωγής και δεν βγαίνουν πουλιά 2ης και 3ης γενιάς στην Ελλάδα, το φαινόμενο με τα ''γιαβράκια'' από τα πετ σόπς δεν θα μειωθεί. Από κάθε 10 πιασμένα, η πλειοψηφία βλέπει σύντομα τα ραδίκια ανάποδα, όσα επιζούν δεν κάνουν όλα για αναπαραγωγή και το κακό διαιωνίζεται. Τα χουμε ξαναπεί. Αν δεν υπάρξει βούληση για πάταξη του φαινομένου, τα πιασμένα άγρια θα εξακολουθούν να χτυπιούνται στα κλουβιά και εμείς θα συζητάμε σαν το σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.
   
 9. ianos

  ianos Daily Active Member

  Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...
  Πόσο κρίμα να εξαφανίζονται και να μην απαντούν, στερώντας έτσι τον εαυτό τους απο την ευκαιρία του να συζητήσουν περαιτέρω και ίσως να διευρυνθούν, και τα καημένα τα άγρια απο την εκπλήρωση του ρόλου τους στη ζωη...και την ελευθερία....
   
 10. ...και με αυτό τον τροπο συμβαλαμε στο να επιστρέψουν οι καρδερίνες στη φύση? Δεν νομίζω να άλλαξε η μοίρα τους επειδή τηρήθηκαν οι όροι του φόρουμ.
   
 11. konx

  konx PB New Member

  Παιδιά πολύ πατριωτικά το πήρατε το θέμα.Οι καρδερίνες εκτροφής δεν βγήκαν από καναρίνια.Κάποιος τις έπιασε και τις ζευγάρωσε και τις πουλάει χρυσάφι.Το ίδιο θέλω να κάνω και εγώ. Με διαφορά εγώ δεν θέλω να πουλάω. θέλω να βγάλω δυο τρία και τα υπόλοιπα τα αφήνω.Μου αρέσει το κελάηδημα της καρδερίνας.¨Όποια δεν μου αρέσει φεύγει.Αν δω ότι είναι ανήσυχη και χτυπιέται την αφήνω.Τις ίδιες απόψεις έχουν και άλλοι όπως διαβάζω.
   
 12. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

  Τα άγρια πουλιά ανήκουν στη φύση. Και είμαι σίγουρη ότι στο φόρουμ που είσαι μέλος δεν νομίζω να έχουν όπως λες τις ίδιες απόψεις και άλλοι. Αλλά ακόμα και να έχουν την ίδια άποψη με σένα σημαίνει ότι η άποψη σου είναι και σωστή? Τη σέβομαι αλλά δε με βρίσκει καθόλου σύμφωνη.
   
 13. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Μάλλον δεν διαβάζεις καλά φίλε. Για ξαναδιάβασε. Δεν φτάνει που κάνεις κάτι άθλιο θέλεις να μας πείσεις κιόλας; Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.
   
 14. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Το θέμα αυτό αντιβαίνει τους όρους χρήσης του petbirds και θα κλείσει.
  Η μόνη βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε είναι η δυνατότητα επικοινωνίας με την ΑΝΙΜΑ ή το ΕΚΠΑΖ για να επιστρέψουν τα πουλιά εκεί που ανήκουν όπως αναφέρθηκε εδώ https://petbirds.gr/threads/Υπάρχει-πιθανότητα-να-ζευγαρώσουν-οι-καρδερίνες.26320/#post-311377
   
Κατάσταση Θέματος:
Κλειστό.
Φόρτωση...