Υπάρχει μαλινουα σκουφατο;

Συζήτηση με θέμα Υπάρχει μαλινουα σκουφατο;, που ξεκίνησε από Δημητρηςχχχ, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 9 Μαϊ 2016.

 1. Υπάρχει μαλινουα σκουφατο;Θεωρητικά πρεπει να υπάρχει ,αλλα δεν έχω δει .Επίσης εναν εκτροφεα που ρωτησα μου είπε οτι δεν έχει συναντήσει.
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Η εμφάνισε σε αυτά τα καλλίφωνα καναρίνια έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
  Εκείνο που αναζητούν στις διασταυρώσεις αυτών των πουλιών οι εκτροφείς τους είναι η βελτίωση των ήχων της φωνής του και όχι η εμφάνισή του.
  Υποθετικά όμως αν κάποιος βάλει ένα malinois με ένα Huppe Allemand (σκουφάτο) καναρίνι, πιθανόν να έχει ένα καναρίνι που κρατάει φωνέςmalinois και να μοιάζει σε στάση και μέγεθος με τα huppe Allemand. Απίθανα δύσκολα θα γίνει και το ένα και το άλλο....
  Αλλά για να γίνει malinois θα χρειαστούν πολλά χρόνια επιλεκτικών ζευγαρωμάτων για να καθαρίσει η φωνή του, αλλά σίγουρα θα χαλάσει το καπέλο του.
  Βλέπετε τις "κακές" φωνές τις υιοθετούν εύκολα...
  Το ίδιο θα συμβεί και στην αντίθετη προσπάθεια...
  Αλλά ποιος και γιατί θα καταστρέψει ένα τόσο όμορφο φωνητικά καναρίνι για να φτιάξει κάτι που δεν θα είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο?
  Ρητορικό το ερώτημα... ξέρω την απάντηση!!!
   
 3. Ίσως δεν το διατυπωσα σωστα.Ρωταω αν υπάρχει και με την έννοια του οτι αναγνωρίζεται ως γνήσιο σημερα.Οτι γενετικά στο μέλλον μπορεί να προκύψει και ίσως αναγνωριστεί ως γνήσιο είναι άλλο θέμα.Το θεωρητικά που έγραψα περισσότερο σημαίνει οτι δεν έχω δει και δεν ξέρω.Ας πούμε νομιζω στα τιπραντο αναγνωρίζεται ως γνήσιο
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Νομίζω πως όχι και στις δύο περιπτώσεις.
  Φυσικά καλό είναι να πάρουν θέση όσοι εκτρέφουν καναρίνια φωνής timbrados και malinois και ίσως ξέρουν με ασφάλεια να μας που για να μας ενημερώσουν.
   
 5. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Για να υπάρξει η ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ όπως την εννοείς Δημήτρη, θα πρέπει να υπάρξει ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ επί των Μαλινουά που να δίνει σκουφί. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Μέσω υβριδισμού , φυσικά μπορεί να μεταφερθεί το σκουφί, όπως έχει γίνει και στα Τιμπράντος. Αυτό όμως ,θα δημιουργήσει προβλήματα στην καθαρότητα της ράτσας ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ,που για να διορθωθούν θα περάσουν χρόνια,όπως γράφει και ο Γιάννης.
   
 6. Ευχαριστω για τις απαντήσεις.Και γω έτσι πίστευα αλλα δεν ήμουν σίγουρος.Εξαιτίας ενος πρόσφατου θέματος με ενα ζευγαρι τιπραντο μου δημιουργήθηκε η απορία για τα μαλινουα .
   
 7. ianos

  ianos Daily Active Member

  Δλδ, ούτε και τα Τιμπραντο με σκουφί θεωρούνται γνήσια;
   
 8. Οπως γραφεί ο κ.Μάκης στα τιπραντο έχει περάσει αυτή η μετάλλαξη , αναγνωρίζονται ως γνήσια.
   
 9. ianos

  ianos Daily Active Member

  Δημήτρη, άλλο η μετάλλαξη κι άλλο ο υβριδισμος = διασταύρωση
   
 10. Επι της ουσίας Γιάννη έχει περάσει το σκούφι σε κάποια ατομα του ειδους και αυτά αναγνωρίζονται ως γνήσια.
   
Φόρτωση...