Υπάρχει λόγος ανησυχίας;

Συζήτηση με θέμα Υπάρχει λόγος ανησυχίας;, που ξεκίνησε από Nikoletta, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 6 Ιουν 2008.

 1. Nikoletta

  Nikoletta PB New Member

  Παιδιά καλησπέρα! Λίγο-πολύ, όλοι μάθατε για το νέο καναρινο-μέλος της οικογένειάς μας, το οποίο ακόμα είναι..αβάπτιστο!:D
  Τώρα το απόγευμα που καθόμουν στο μπαλκόνι και είχα όλο τον χρόνο να το παρατηρήσω, είδα δύο πράγματα:

  1. Έχω την εντύπωση ότι αναπνέει πολύ γρήγορα. Είναι φυσιολογικό αυτό? Παίζει να με φοβάται ή να μην έχει συνηθίσει το νέο του περιβάλλον? Δε νομίζω ότι είναι η εντύπωσή μου, αναπνέει γρήγορα. Προσπαθώ να παρατηρήσω και τους άλλους δύο αλλά κινούνται σαν σαΐτες και δε μπορώ να καταλάβω.

  2. Όταν μήκε στη διαδικασία να κουρνιάσει γιατί άρχισε να σουρουπώνει, το είδα να κρατάει μαζεμένο μία το ένα ποδαράκι του και μία το άλλο.

  Βοήθεια.. Είναι πολύ πρόσφατος ο χαμός του Βρέφους και όπως καταλαβαίνετε το παραμικρό, ακόμα κι αν τυπικά μπορεί να μην είναι σύμπτωμα, με κάνει να τρέμω από φόβο.

  Ευχαριστώ
   
 2. Σίγουρα είναι αγχωμένο και προσπαθεί να συνηθίσει τον νέο του χώρο. Αφησέτο λίγο καιρό να σε συνηθήσει. Συνήθως απαιτείται 2-3 εβδομάδες αν δεν το πιάνεις. Το πόδι να το σηκώνει που και που είναι φυσιολογικό από ότι ξέρω και το κάνουν για να το ξεκουράσουν. Πολλές φορές όταν σε συνηθήσουν το κάνουν και τα τη διάρκεια της ημέρας ειδικά το μεσημέρι.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...