Υπάρχει κάποιο ειδικό κάλεσμα για τα περιστέρια;

Συζήτηση με θέμα Υπάρχει κάποιο ειδικό κάλεσμα για τα περιστέρια;, που ξεκίνησε από stevekout, στο Forum 'Περιστέρια' του PetBirds, 8 Φεβ 2015.

 1. stevekout

  stevekout PB New Member

  Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος στο φόρουμ και τελευταία πήγαινα συχνα στο σύνταγμα τάιζα τα περιστέρια και τα παρακολουθούσα. γενικά είναι ένα χόμπι που μου αρέσει και το απολαμβάνω. απλά λόγο δουλειάς και φόρτου εργασίας δεν προλαβάινω πλέον να πηγαίνω μέχρι το σύνταγμα.. οπότε, υπάρχει κάποιος τρόπος να τα φωνάξω στο μπαλκόνι μου? ακούνε? υπάρχει κάποιο ειδικό κάλεσμα, όπως το πουρ πουρ για τις κότες?
   
 2. Γειά σου! Τα περιστέρια, όπως όλα τα πτηνά άλλωστε, έχουν ακοή. Όσον αφορά στο ειδικό κάλεσμα.....μάλλον δεν υπάρχει, ενώ σίγουρα δεν υπάρχει τρόπος να καλέσεις τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ περιστέρια στο μπαλκόνι σου, οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα, πως πρέπει να βρεις τρόπο να πηγαίνεις στο Σύνταγμα, εφόσον απολαμβάνεις το συγκεκριμένο χόμπι τόσο πολύ.
   

 3. Αν έχεις κοντά στο σπίτι σου περιστέρια πρέπει να πας πρώτα σε αυτά.
  Κάθε φορά που θα τους δίνεις τροφή θα κάνεις κάποιον θόρυβο (κάποια σφυρίγματα ή θα κουνάς κάποιο κουτάκι που μέσα θα έχεις τους καρπούς που θα ρίξεις,όπως στο βίντεο).
  Θα σου πρότεινα να έχεις μια σφυρίχτρα.
  Θα σφυρίζεις (κάθε φορά τον ίδιο σκοπό) και θα τους ρίχνεις λίγο στάρι,αφού το φάνε θα αλλάζεις θέση και θα κάνεις το ίδιο,σφύριγμα και στάρι.
  Αφού το κάνεις 2-3 μέρες και δεις ότι μόλις σφυρίζεις έρχονται τα περιστέρια προσπάθησε να το κάνεις και από το μπαλκόνι σου.

  Υ.Γ.Από το μπαλκόνι σου πρέπει να ''βλέπεις'' το χώρο που μαζεύονται τα περιστέρια.
   
 4. Άν μένει απέναντι από το Σύνταγμα, τότε αλλάζει το πράγμα. Πάντως Νεκτάριε τα περιστέρια που έρχονται στο δικό μου το μπαλκόνι, δεν χρειάζεται να τα φωνάξω καν. Με το που με βλέπουν να βγαίνω για να πάω στα πουλιά έρχονται χωρίς σφύριγμα και στάρι.
   
 5. Δεν σφυρίζουμε στα περιστέρια για να μας ακούσουν,αλλά για να συνδυάσουν το σφύριγμα με το φαγητό(στάρι).
  Στην δικιά σου περίπτωση τα περιστέρια ήρθαν μόνα τους και μόνα τους συνδύασαν το φαγητό τους (τα σπόρια των πουλιών σου) με την παρουσία σου.
  Το σφύριγμα τους είσαι εσύ ο ίδιος.
   
 6. gianniskilkis

  gianniskilkis PB New Member

  Τώρα εγώ κάτι δεν κατάλαβα καλά ! Δεν μένει στην Σπάρτη ;;; Σε κάθε περίπτωση για περιστεράς μου κάνεις , βάλε ένα ζευγαράκι στο μπαλκόνι σου να τα κάνεις γούστο . Είναι υπέροχα πουλιά !
   
Φόρτωση...