Υγιές καναρίνι με ύποπτα συμπτώματα

Συζήτηση με θέμα Υγιές καναρίνι με ύποπτα συμπτώματα, που ξεκίνησε από Nikoletta, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 12 Μαϊ 2008.

 1. Nikoletta

  Nikoletta PB New Member

  Ένα από τα άλλα καναρινάκια που φροντίζω (το καθένα σε ξεχωριστό κλουβάκι) έχει τα εξής:
  - Το ένα ρουθουνάκι του, πέρυσι τέτοια εποχή (εγώ το έχω σχεδόν δύο χρόνια) άνοιξε πολύ σε διάμετρο, φαινόταν δηλαδή κανονική τρύπα. Αυτό κράτησε λόγους μήνες. Ο γιατρός είχε πει να του βάζω tobrex γύρω γύρω (το οφθαλμικό κολλύριο) απλά για να απογύγω τις μολύνσεις, λίγες φορές βέβαια και με πολλή προσοχή. Κατά τον Οκτώβρη το ρουθουνάκι έθρεψε πάλι. Τώρα άρχισε πάλι και μεγαλώνει η διάμετρος. Το καναρινάκι είναι μεγάλος κελαηδητής, ακόμα κι όταν ανοίγει πολύ το ρουθούνι δεν πτοείται.
  - Το ίδιο καναρίνι, πριν από πολλούς μήνες, έκανε ήχο σα να σπάει σπόρια. Όπως είδα, είναι ένδειξη για ακάρεα. Του είχα βάλει aviomycin μόνο, τελικά σταμάτησε να το κάνει. Είναι τυχαίο λέτε, ή μπορεί να του έχουν μείνει και να φανεί αργότερα?

  Τι προτείνετε για τα παραπάνω? Σας ευχαριστώ πολύ.
   
 2. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Ακάρεα της Τραχείας Κοίτα λίγο αυτό για τα ακάρεα αλλά και για την θεραπεία τους. Aviomycin για ακάρεα δεν...
   
 3. Nikoletta

  Nikoletta PB New Member

  Να του βάλω Pulmosan? Η μία σταγόνα για μία φορά αρκεί? Να εξετάσω το πίσω μέρος του λαιμού του πρώτα? Υπάρχει περίπτωση να έχει φύγει το μικρόβιο από μόνο του?
   
 4. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

 5. Nikoletta

  Nikoletta PB New Member

  Θα τον πάω μέσα στην εβδομάδα, αν και γενικά είμαι κατά των μετακινήσεων (νομίσω ότι τους δημιουργούν τρομάρα και στρες). Επειδή ο παπαγάλος μου πέθανε αμέσως μόλις γυρίσαμε σπίτι, μετά από την τελευταία του επίσκεψη στο γιατρό, το έχω πάρει στραβά..
   
 6. inca1099

  inca1099 PB Member Article Writer

  Γνώμη μου είναι να το πας ακόμα και αύριο και όχι μέσα στην εβδομάδα. Είναι σαν να μου λες είμαι άρρωστος αλλά θα πάω μέσα στην εβδομάδα στο γιατρό :) (καλοπροαίρετα το λέω). Προσπάθησε οι μετακινήσεις να είναι όσο το δυνατόν ομαλές (σκέπασε το κλουβάκι του με κάτι να μην τρομάζει κτλ) και δεν θα πάθει τίποτα.
  Φιλικά
   
 7. Nikoletta

  Nikoletta PB New Member

  Θα το πάω αύριο τότε και ελπίζω όλα να πάνε καλά, γιατί φοβάμαι πάρα πολύ :-(
   
 8. Nikoletta

  Nikoletta PB New Member

  Σχετικά με το καναρινάκι αυτό, το πήγα στον γιατρό. Καταρχήν τον βρήκε πολύ χοντρό και μου είπε τελείως κομμένη η κίτρινη βιταμίνη και τα αυγά. Μόνο τα σποράκια του και ό,τι φρούτα-λαχανικά έχει μάθει να τρώει. Ίσως και να έχει πρόβλημα θυροειδούς, μου έδωσε μία συριγγούλα με ιωδιούχο διάλυμα lugol για να βάζω 1-2 σταγονίτσες στο νεράκι του κάθε μέρα. Σε 10-15 μέρες θα τον ξαναδεί. Τον ήχο που έκανε σα να σπάει σπόρια, είναι ίσως λόγω πάχους. Για το ρουθουνάκι μου είπε ότι είναι κάτι με σβώλους αν δεν κάνω λάθος, μαζεύονται πολλοί και "ανοίγει" κάπως αλλά δε μου έδώσε κάτι γι' αυτό. Τέλος, για το θέμα της ποδάγρας μου έβαλε μία σταγονίτσα Pulmosan στο σβερκάκι του και μου είπε να μη του ξαναβάλω αλοιφή στα ποδαράκια κι όταν τον πάω για το πάχος, θα δει πώς πάνε και τα πόδια. Είπε ότι η σταγόνα αυτή κάνει και για τα ακάρεα της μύτης και για των ποδιών.
  Σε άλλο topic θα ήθελα να σας ρωτήσω, από την εμπειρία σας, ποια φρούτα-λαχανικά είναι καλά για τα καναρίνια και δε δημιουργούν εντερικά και άλλα προβλήματα. Οποιοδήποτε διαφωτιστικό PM, είναι ευπρόσδεκτο. Ευχαριστώ.
   
Φόρτωση...