Υβριδικό Διάγραμμα Διασταυρώσεων

Συζήτηση με θέμα Υβριδικό Διάγραμμα Διασταυρώσεων, που ξεκίνησε από kostantakis, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 6 Ιαν 2014.

 1. 1974494869_n.jpg


  Από τον κ. Πανέρα Γιώργο !
   
 2. Το πινακάκι που ανεβάσατε είναι πολύ χρήσιμο και κατατοπιστικό! Καλά κάνατε που σκεφτήκατε να το ανεβάσετε! Έτσι ξέρουμε τι υβρίδια είναι εφικτό να παράγει ο κάθε ενδιαφερόμενος σε...πειραματισμούς!
  Όσων αφορά για την διασταύρωση Πύρρουλα x καναρίνι, κι όμως έχει παραχθεί ένα τέτοιο υβρίδiο στο εξωτερικό! Δείτε το!


   
 3. Ανακάλυψα επίσης υβρίδιο που επίσης έχει παραχθεί στο εξωτερικό. Σπίνος x φλώρος. Δείτε πως είναι σε εμφάνιση! Πιο πολύ σπίνο θυμίζει!


  Αυτά τα υβρίδια που σας στέλνω, δεν τα στέλνω για να το παίξω κάποιος. Απλά θέλω να δείξω ότι υπάρχουν τέτοια υβρίδια. Κύριε Αλέξανδρε, ζητώ συγνώμη αν σας έδειξα κάτι τέτοιο. Φιλικά Αμβρόσιος!:)
   
 4. Μου αρέσεις βρε συ Αμβρόσιε που μου ζητάς συγνώμη ! Για ποιόν λόγο ??? Κουβέντα κάνουμε, δεν παρεξηγούμε κανέναν. Οι θέσεις και οι αντιπαραθέσεις χρειάζονται για να υπάρχει διάλογος χωρίς όμως να ξεφεύγουμε ! :)

  Πάντως το έψαξα λίγο παραπάνω και έχω μαρτυρίες από φίλου οι οποίοι έχουν δει (κάποιοι έχουν βγάλει κιόλας) :

  Σπινόφλορο
  Σπινοχειμονσποινο
  Πυρουλόσπινο

  (απλά πάντα το θυλυκό ο σπίνος και το αρσενικό το άλλο)

  Επίσης η Σπίνα μπορεί να ζευγαρώσει με ¨καναρίνι-φλώρο-καρδερίνα-redpol"

  Αρσενική Πύρουλα ζευγαρώνει μόνο με Πύρουλα
  Η θηλυκιά Πύρουλα ζευγαρώνει με Καναρίνι-καρδερίνα-φλώρο-φανέρο-στραβωμύτη- και redpoll
  Αρσενική Πύρουλα έβαλε πολύ καλός φίλος μου με Κανάρα, ζευγάρωσαν 3 φορές αλλά με άσπορα αυγά και της 3 !

  Ο ίδιος έβγαλε και Φλωροκαρδερίνα

  [x]


  Τώρα τι να πω.... Δεν τα είδα κιόλας για να το πιστέψω ! Να αρκεστώ στο λόγο τιμής τους ??? Ας είναι..
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 10 Ιουλ 2016
 5. vasilakis13

  vasilakis13 PB New Member

  Έχω ακούσει ότι τα υβρίδια μετά δεν μπορούν να αναπαραχθούν, ισχύει?
   
 6. Ναι,ισχυει.

  Μονο κανα δυο υβριδια εχουν πολυ περιορισμενη γονιμοτητα.
   
 7. Μόλις επέστρεψα από συνάντηση που είχα με εκτροφέα για να πάρω το πρώτο ζευγάρι μου "λανκασάιρ" ! "Θα σας τα παρουσιάσω με την πρώτη ευκαιρία" :)

  Μεταξύ 3-4 εκτροφέων θέσαμε το ζήτημα για σπουργιτοκάναρο και αμέσως μου είπαν ότι όντος γίνεται και ότι έχουν βγάλει αρκετοί ! Μου είπαν συγκεκριμένα για κάποιον εδώ στο Ηράκλειο που έχει αυτήν την στιγμή 3 σπουργιτοκάναρα από διαφορετικές γέννες να πάω να τα δω ο ίδιος ! :D
   
 8. Αχ, τι τυχερός που είστε! Είχατε την τύχη και αποκτήσατε Λανκασάιρ! Είναι πολύ όμορφα και πολύτιμα καναρίνια! Έχουν και πολύ σπουδαία ιστορία, καθώς με τους πόλεμους, είχε διακοπεί η εκτροφή και παραλίγο να αφανιστεί η ράτσα. Σαν τα μάτια σας να τα έχετε και την άνοιξη καλούς απογόνους! Να ανεβάσετε γρήγορα φωτογραφίες! Εγώ προσωπικά ανυπομονώ να τα δώ!
  Σκοπεύετε να τα βάλετε στην κλούβα μαζί με τα άλλα σας καναρίνια και ιθαγενή ή μόνα τους σε ξεχωριστό κλουβί; Και να σας ρωτήσω κάτι! Είναι αλήθεια ότι όταν διασταυρώνουμε δύο πουλιά, στην εμφάνιση του απογόνου κυριαρχούν περισσότερο τα χαρακτηριστικά του αρσενικού γονιού; Γιατί αυτό έχω παρατηρήσει!
   
 9. gianniskilkis

  gianniskilkis PB New Member

  Καλή Χρονιά σε όλους σας ... από τον πίνακα του κ. Γιώργου εκτός των όσων αναφέρει καθαρά είναι και άλλα που μπορεί κάποιος να συμπεράνει στο θέμα μας , μόνο με λίγη σκέψη . Π.χ εάν στην διασταύρωση καρδερίνα (α) με κανάρι (θ) που λίγοι μπορούν να έχουν ¨αρκετά καλά¨ αποτελέσματα δίνει βαθμό δυσκολίας -1- και στην αμέσως παρεμφερή διασταύρωση κανάρι (α) με καρδερίνας (θ) ,που ¨λίγοι¨ μπορεί να έχουν καταφέρει ,δίνει βαθμό δυσκολίας -3- αντιλλαμβάνεται κανείς στον βαθμό δυσκολίας -6- ή ακόμα και -5- , πόσο ¨δύσκολα¨ και ¨βαθιά¨ είναι και πόσο τελικά δύσκολο είναι για εκτροφές όπως είναι ο μέσος όρος στην πατρίδα μας ...
   
 10. Σωστός! Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτά που λέτε! Είναι πράγματι πολύ δύσκολο το ζευγάρωμα αρσενικού καναρινιού με θηλυκιά καρδερίνα!
   
 11. Αμβρόσιε έχουν μπει σε μεγάλο κλουβί προσωρινά και αργότερα θα μπουν σε μεγάλη ζευγαρώστρα μιας και τα πουλιά είναι μεγαλόσωμα και απαιτούν τον κατάλληλο χώρο !
   
 12. Α,κι εκείνα θα τα έχετε τέλεια και περιποιημένα, όπως και τα υπόλοιπα πουλάκια σας! Άντε καλέ, πότε θα μας τα παρουσιάσετε; Περιμένουμε πως και πως! Φιλικά!
  Υ.Γ Πόσα πτηνά έχετε συνολικά;
   
 13. Αμβρόσιε θα γίνει και αυτό με την παρουσίαση μόλις είμαι έτοιμος ! Προς το παρόν είναι σε καραντίνα μακριά από τα υπόλοιπα καναρίνια ! Συνολικά όλα μαζί καναρίνια-ιθαγενή-εξωτικά-παπαγάλοι πρέπει να είναι κάπου στα 30. Εχω χαμηλώσει αρκετά τον αριθμό. Πριν 2-3 μήνες περνούσα τα 60 πουλάκια ! :D
   
 14. Μια χαρά είστε! Σας ζηλεύω πολύ που έχετε τόσα πουλάκια και αυτήν την υπέροχη κλούβα και καταφέρνετε και τα αναπαράγετε με απόλυτη επιτυχία! Καλή συνέχεια!
  Σε ένα βίντεο σας στο youtube,που δείχνετε μια κανάρα σας που έκανε 6 συνεχόμενες γέννες, πώς τα κατάφερε η άτιμη; Δεν κουράστηκε μετά από τόσες αναπαραγωγές; Θα ήθελα να μου απαντήσετε! Φιλικά!
   
 15. Σαν πρωτάρης τότε.... είχα κάνει ένα μεγάλο λάθος.... να επιτρέψω στην κανάρα να φτάσει σε 6 γέννες ! Ρίσκαρα με κίνδυνο την ίδια της την ζωή από υπερβάλλον ζήλο ! Για "καλή μου τύχη" η κανάρα αυτή είναι υγιέστατη σήμερα "ίσως" χάρη στην πολύ καλή διατροφή της !

  Δεν θα το έκανα ποτέ ξανά ! :oops:
   
 16. Ε,δεν πειράζει! Συμβαίνουν αυτά! Πόσα μικράκια σας χάρισε; Έχω απορία! Συγνώμη για τον βομβαρδισμό ερωτήσεων!
   
 17. Δεν μπορώ να θυμηθώ αλήθεια ! Πέρασαν κοντά 3 χρόνια από τότε !

  Εδώ είναι η συγκεκριμένη κανάρα που μιλάμε στην πέμπτη τότε γέννα της, σε φωλιά φτιαγμένη με άχυρο & πεσμένα πούπουλα (από Ορτύκια - edit) !

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 18. Τι όμορφη που είναι όταν κλωσσάει τα αυγουλάκια της! Με τι αρσενικό ζευγάρωσε; Καναρίνι ή κάποιο ιθαγενές; Μπράβο της πάντως που κατάφερε τόσες γέννες!
   
 19. Με Καναρίνι ζευγάρωσε !
   
 20. Ναι σωστά, γιατί αυτή που ζευγάρωσε με τον φλώρο ήταν κίτρινη! Τα έχω μάθει απ'έξω όλα! Σας κατασκοπεύω! χαχαχα:D! Πάντως χαίρομαι πάρα πολύ που συζητάω με έναν άνθρωπο σαν κι εσάς!
   
Φόρτωση...